** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **

B. LOGGBOKEN

En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Att sminkas för ett bröllop

Jag var nyligen på ett bröllop i Little Rock, Arkansas och blev tillfrågad om jag inte hade lust att ta några bilder när tärnorna och bruden var på sminkning och håruppsättning. Hela gänget infann sej redan 07:30 på salongen men jag tog det lite lugnt och kom 08:45.

 

Samma tjej sminkade fyra tärnor och bruden samt fixade brudens hår, utan ens en kort paus. Allt var klart 12:45, helt enligt "tidtabellen".

I matchande tröjor med texten "Best day ever" och datum, inväntar de sin tur. Jag väntade också en hel del men det var ändå rätt kul att vara med och höra dem bubbla på om allt möjligt.

Min systerdotter är en av tärnorna och här är det hennes tur.

Från sminket fick de gå in i ett annat hörn av salongen och få håret uppsatt. Alla tärnor hade så pass långt hår att de kunde få samma typ av uppsättning.

Så här fint blev det bakifrån.

Det här är brudens "Bridesmaid of honor". Jag kan inte komma på vad det kan heta på svenska.

Alla bilder är tagna i naturligt ljus fast i en frisersalong är det förstås inte så naturligt. Här är det i alla fall ljus från ett fönster som reflekteras i en spegel.

Till slut var det brudens tur. För att hålla humöret uppe hade de med sej lite snacks och förfriskningar.

Tärnorna samlades runt bruden. Salongen var full med andra kunder men det här hörnet var tämligen ockuperat och alla förstod nog vad som var på gång. Stämningen var fin trots lång väntan.

Jag vet inte hur vanligt det är med specialtröjor så jag borde kanske ha frågat. Antagligen är det normalt för ett amerikanskt bröllop.

 

Bruden var glad trots att jag tror att hon hade en hel del att tänka på. Det fanns ingen bröllopskoordinator eller liknande och de hade ordnat väldigt mycket själva. "Tidtabellen" för dagen sträckte sej från 07:30 till 21:15 och hade 43 separata punkter !

 

Det är ännu tidigt på dagen men allt flyter på i bra tempo. Det är ju inte heller bruden som ska se till att "Best man" och tre "groomsmen" får på sej rätt slips och rätt strumpor. De ska bara infinna sej för fotografering i Burns Park 14:10.

Klart! Snabbt transport tillbaka till hotellet (de körde själva) för att ta på matchande röda rockar (med namn broderat), snabb lunchmacka och sedan klänningar, skor, örhängen och läppstift inför fotografering.

Alla porträttbilder är tagna med Canon 70-200 f/2,8. Det var ju en salong full med folk och jag behövde inte heller vara "uppe i ansiktet" på någon.  

Hej så länge,

Lena

Postat 2017-10-31 21:02 | Läst 4045 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Höstens sista svampskörd

Det skulle ju bli fler bilder från Little Rock men idag insåg jag dock att det nog var sista helgen som vi kunde plocka svamp innan vintern. Alltså blev det en tur i skogen. Det var mycket löv på marken men ni som är vana att plocka trattkantareller har nog inget problem att se svampen. 

Det som först började som en ganska blygsam skörd i lätt snöfall och kraftig blåst, utvecklades till en riktigt lyckad svamptur (och det slutade yra snöflingor). Vi var ute drygt tre timmar och lyckades hitta några nya ställen med gott om stora svampar.

Väl hemma återstod att rensa, koka av vattnet och paketera för frysen. Vi plockar rent redan i skogen men det tog ändå ett par timmar. Till slut var det klart och slutresultatet blev 2,8 kg trattkantareller att stoppa i frysen. Nu klarar vi oss till nästa år och det blir antagligen några presenter också.

Hälsningar Lena

Postat 2017-10-29 20:25 | Läst 3168 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Blixtvisit i Little Rock, Arkansas

Under den gångna helgen var vi på ett kort och intensivt besök i staden Little Rock, Arkansas. Med jetlag i kroppen vaknade vi i gryningen på fredagsmorgon. Jag tittade ut över staden från vårt hotellrum. 

Väderutsikterna var sol och ca 25 grader under dagen. Helt OK. Vi begav oss ut för att äta frukost.

Vi hittade ett typiskt frukosthak som var tomt när vi kom, men innan vi gick var det fullsatt. Galonklädsel och stora portioner traditionell frukost från amerikanska södern som t ex "biscuits and gravy"  (en sorts bröd med tjock vitsås med korvbitar i). Man fick dricka hur mycket kaffe man ville, vilket gällde hela dagen! Man kunde alltså gå förbi vid lunchtid och fylla på en pappermugg om man köpt kaffe till frukost. Vi hann aldrig med det...  

Vad gjorde vi nu i denna stad? Jo, vi var inbjudna till bröllop. Det första inom familjen sedan min syster gifte sej för 32 år sedan. Nu var det deras son det gällde, alltså min systerson. Jag var tack och lov inte bröllopsfotograf, men jag fick gärna ta bilder på allt som hände runt omkring....och det blev mycket bilder.

Under fredagen var förstås båda familjerna inbjudna att delta i alla förberedelser....

...som t ex att ställa i ordning festlokalen,

samt den angränsande lokal där själva vigseln skulle äga rum. Det var ett ganska läckert rum men en utmaning för fotografen när solen gått ner och det blivit mörkt. Det vita tyget i bakgrunden innehåller nämligen ljusslingor och brudparet bli därmed belysta bakifrån. Jag var glad att det inte var jag som skulle ta just de bilderna.

Det var en hel del pyssel och den enda som hade en klar och bestämd bild av hur det skulle se ut var bruden.

Även tärnorna var på plats och hjälpte till. De vattenfyllda flaskorna skulle det så småningom stoppas blommor och kvistar i. Blomsterarrangemangen skulle förstås inte anlända förrän på lördagen.  

Brudparet skulle flankeras av fyra tärnor och fyra marskalker. Brudgummen känner sina vänner mycket väl och vet på förhand att alla inte kommer att ha fått med sej de rätta kläderna, alltså fanns vissa reserver. Att man inte kan köpa en skjorta med knappar i när man ska ha manchettknappar är inte något som unga amerikanska män har full koll på skulle det visa sej.  

Hej så länge,
Lena

Postat 2017-10-28 12:07 | Läst 4607 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Rapport från Råstasjön

Söndagspromenad vid Råstasjön för att kolla läget lite. En och annan häger har dykt upp.

Den behagade inte fiska så länge jag var kvar utan höll mest på med fjädervård.

Rörhönorna verkar ha ökat i antal. Nu såg vi sådana på flera olika ställen runt sjön.

Jag har inget minne av att de brukade vara så gott om dem. Sothöns i mängder, gräsänder förstås, kanadagäss och två svanfamiljer med minst fyra ungar var och en del annat smått och gott.

Vi promenerade vidare runt Lötsjön och hittade dessa två. Den vänstra tror jag är en svensk blå anka men den högra ser mer ut som en svensk gul anka. Eller så kan de blå kanske variera i färgerna.

Någon här som kan något om tamankor?

Det här ser ut att vara en hanne om man tittar på stjärtfjädrarna.

Hälsningar Lena

Postat 2017-10-16 17:53 | Läst 4014 ggr. | Permalink | Kommentarer (15) | Kommentera

Vinterbonat växthus

Inte helt rätt för vi isolerar inte för att kunna ha frostfritt hela vintern. Men vi inreder för att kunna nyttja växthuset även under vintermånaderna. Textilierna är blandade. Ett lakan som farmor broderat i kombination med IKEA:s spets för 79 kr. De fyller två funktioner. Småfåglarna har svårt med glasväggarna i växthuset när det inte finns någon växtlighet bakom. Alla tygtycken vi kan hänga upp hjälper dem att se glaset. Alltså krockar de inte med glaset och vi kan njuta mer av deras närvaro.Textilierna gör också att de blir mindre eko i växthuset när man vistas där. Ju mer tyg desto bättre. Trasmattorna gör det inte bara gossigare om fötterna men även mysigare ljudmässigt.

Just denna kväll serveras en "Cosmopolitan" i det nyinredda växthuset.

På grillen ligger det revbenspjäll som vi har förbakat i ugnen i två timmar och bara avslutningsgrillar med lite glaze  innan servering. Majskolvarna får samma snabba behandling.  

Receptet på spjällen kommer ur "Den tekniske kocken 2" och de blir helt perfekta.

Till slut slår vi oss ner och då ser det ut ungefär så här. Blandade ljus- och värmekällor ger en mysig atmosfär men det går att förfina detta. Vi har en del idéer redan nu.

Ljus är en sak...

..och värme en annan. Återkommer när vi löst de problemen på bästa sätt. Ikväll hade vi det ändå riktigt mysigt och resten får man jobba på. 

Hälsningar Lena

Postat 2017-10-14 20:02 | Läst 4289 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera
1 2 Nästa