B. LOGGBOKEN

En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Texas i juletid

Skickar en kylslagen julhälsning från Texas. Vi har ca 2 grader och lätt regn. I natt blir det minusgrader och snögubben kommer att trivas förträffligt.

Jag såg Björns inlägg om vad dagens kameror klarar och kan bara hålla med. Den här bilden är "bara" tagen med Canons 24-105 f4, ISO mycket och konverterad till svartvitt. En annan aspekt på vad vi gör med dagens teknik är att de som inte kunde närvara vid årets julmiddag kunde vara med digitalt.

Jag har gjort en lång promenad i min jakt på blåskrikan och trots att de skrek ljudligt runt mej flera gånger var det här det enda som fastnade på minneskortet. Återkommer med mer hoppas jag...

I god Texasanda äter vi idag en grillad Cowboy ribeye steak. Vi har köpt två fast vi är fem vuxna som ska äta...det kommer att bli rester...sjukt stora med andra ord...

Hej så länge,
Lena

Postat 2017-12-26 21:59 | Läst 3320 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

08:48 till 14:46

Årets kortaste dag gick solen upp 08:48 i Uppsala...

...och ner 14:46.

Nu är det bara att invänta våren och ljusets återkomst.

Hälsningar Lena

Postat 2017-12-21 17:52 | Läst 2931 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

En bortglömd liten fågel...

När jag gick igenom arkivet för året hittade jag den här lilla vackra fågeln. Det är en rödkronad kungsfågel och en släkting till vår kungsfågel. Bilden är tagen i Texas (tidigt jan 2017) och jag blev överrumplad över hur nära den kom.

Men det har jag ju även fått uppleva med den svenska kungsfågeln, som hoppade runt mina fötter när jag ville att den skulle posera. Små och kaxiga verkar de vara. Här fanns ingen matning jag bara rörde mej sakta i ett område med buskvegetation och en del träd.

På fredag bär det av till Texas igen för lite julledigt. I år ska jag försöka fånga blåskrikan på bild. Det är en oerhört vacker och högljudd kråkfågel som finns i området där min syster bor. Dock betydligt skyggare än de små kungsfåglarna. Luriga som skator ungefär.

Hej så länge,

Lena

Postat 2017-12-18 19:28 | Läst 5208 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Året som gått

Januari. Trumpetartranor under en gryningstur med båt utanför Rockport, Texas. Arten är starkt hotat och det kändes som en ynnest att få se dem. Senare under 2017 spolas nästan hela orten Rockport bort i stormarna Irma och Henry. 

Februari. Vi åkte till Råstasjön och "lekte" med en värmekamera. Det blev en mängd roliga bilder på svanar och änder där man tydligt kunde se hur deras fötter var kalla och den fjädertäckta kroppen varm. Vi fotade även varandra som ni kan se.

Mars. En höjdpunkt 2017 var inbjudan att hålla föredrag på Norsk Fotofestival. Hela tillställningen var fantastiskt kul att få ta del av och det mest minnesvärda mötet var nog Arno Minkkinen (till höger). En finsk/amerikansk fotokonstnär som berättade om sitt liv och hur han använder sin kropp när han skapar sina bilder.

April. En helt oförglömlig morgon vid Hjälstaviken. Det magiska ljuset varade nog inte längre än en kvart....sedan åkte jag till jobbet. Vilken start på dagen!

Maj. Vi åkte till Svalbard för den planerade resan till Kina blev inställd. Höjdpunkten under resan var när vi fick se en isbjörnshona med två små ungar fånga en säl. De misslyckas nämligen 19 av 20 gånger. De bilderna är mer av dokumentär art för avståndet var drygt 700 m, men det blev många andra fina bilder på resan.

Juni. Under en dykresa till västkusten och Gullmarn fick vi för första gången se vitlingyngel i öronmaneter. De brukar simma under brännmaneter, men det fanns bara öronmaneter och då fungerar även de som skydd verkar det som.  

Juli. Jag spanade på ett bo med sju tornfalksungar och hade turen att komma en dag då några av dem tog sin allra första flygtur.

Augusti. Vi åkte till British Columbia för två veckors härlig dykning och fick sannerligen njuta av både natur och djurliv i såväl vatten som på land. En höjdpunkt och överraskning under resan var mötet med pigghajarna.

September. Jag gjorde två turer till Torshälla för att fotografera fiskgjuse och havsörn. Under den andra turen fick jag se en hel havsörnsfamilj med två stora ungar och hur pappa örn kom och fiskade åt dem. Familjelivet var mer fascinerande än fotograferingen denna gång.

Oktober. Vi åkte till Little Rock, Arkansas för min systerson skulle gifta sej. Det första bröllopet på 32 år i min familj. Jag var inte bröllopsfotograf men det blev ju en del bilder ändå.

November. Vi har letat efter de små bläckfiskarna på västkusten i flera år och aldrig fått se dem, förrän i år. Under ett mörkerdyk vid Jordfall (Gullmarn) fick vi se fyra stycken.

December. En månad med för korta dagar som inte bjudit på så många fototillfällen. Men nu vänder det snart.

Hälsningar Lena

Postat 2017-12-17 12:08 | Läst 3246 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Det blev En bild av snön...

....och nu har den nästan regnat bort.

Men i morgon är det fredag, snö eller ej :-)

Hälsningar Lena

Postat 2017-12-14 18:59 | Läst 3111 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera
1 2 3 Nästa