En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Från fjärilar till fyrfota gäster

Det snöade när vi vaknade och det fortsatte hela lördagen. Strax efter lunch uppenbarade sej några av de större fyrfota gästerna som vi brukar ha i fågelrestaurangen. En vaksam råget med två telningar tittade förbi...

Vi har lagt ut en presenning under de två största fågelautomaterna för att inte få så mycket frön i våra odlingsbäddar och så mycket kladd på trädäcket. Det har blivit en fin matplats får rådjuren där de kan slicka i sej allt spill från automaterna. Här är mamma på plats och man kan se en av "de små" på väg in genom häcken.  

Det här snöret sitter väldigt dumt men det är ett stag så att rådjuren inte ska välta ställningen med automater. Det har hänt...

" - Hmmm...här finns det smaskens... "

" - Man kan kanske klättra upp här ? "

Den är ju bra söt den lilla bocken.

Här har också den andra lilla bocken vågat sej fram.

Hela familjen äter fågelfrön utanför köksfönstret.

Önskar er alla en fin tredje advent.

Hälsningar Lena

Inlagt 2016-12-11 11:35 | Läst 2877 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Tack! Lena. Önskar er detsamma! Trevligt med alla 'besök' man kan få av 'naturen' denna årstid, det piggar upp tillvaron..
Hälsn!
Svar från Lena Holm 2016-12-14 18:58
Tack Jan,
ja fast de kommer så pass ofta är det uppiggande att se dem.
Hälsningar Lena
Himla söta, trevliga bilder. Fint besök verkligen. Och bra bildkvalitet som vanligt. Tog själv en timmes spaning i byn med utkant. 4 storkar hade sin vanliga konferens ett kvarter bort. Och i skogsdungen närmast fanns spår efter rådjur, get med kid av storleken att döma. När jag kom hem förargade jag herr Fasan storligen, med att störa honom mitt i maten.
Svar från Lena Holm 2016-12-14 18:59
Tack Stefan,
här är förhållandena inte så svåra för att få bra bilder :-) Storkar vore nåt, jag måste nog åka till Skåne för att få se dem ordentligt.
Hälsningar Lena
Fina gäster till bords! Det är litet speciellt att få förtroendet att de kommer så nära.
Svar från Lena Holm 2016-12-14 19:21
Tack Christer,
ja, trots att de är vanliga djur är det lite av en ynnest att få möta dem så nära inpå huset. Vi bor ju trots allt i ett villaområde med tomter som inte är större än 700-800 m2.
Hälsningar Lena
Vilka fina rådjur du har fotograferat Lena Det blir ett tillskott med fröer Här i Skåne är det för värmt för att rådjuren ska gå fram mot husen Ha en skön söndag : ) // Gert
Svar från Lena Holm 2016-12-14 19:23
Tack Gert,
när det kommer snö i dessa mängder eller blir väldigt kallt kommer rådjuren nära husen. Det är nog lite varmare där och dessutom finns det nog ofta något att äta som t ex fågelfrön och äpplen.
Hälsningar Lena
Tack, detsamma Lena! Du får verkligen rådjuren på nära håll och så blir det fina bilder också! Dom små bockarna är supergoa!/ Björn T
Svar från Lena Holm 2016-12-14 19:23
Tack Björn,
ja, dessa rådjur rör sej ganska obehindrat mellan husen.
Hälsningar Lena
Fina är de och fina bilder fick du på dem. Kul när djuren kommer så nära. Vår fågelmat hänger en bit från huset så att så här nära bilder får inte jag .
Hade besök av vårt rådjur i morse och hon hade sina två årungar med sig och till min förvåning även fjolårsungen. Den som bröt benet som liten. Trodde hon stött bort den för den har inte varit med på ett tag.
Kul att se att den klarat sig så bra och bara haltar ytterst lite nu.
Svar från Lena Holm 2016-12-14 19:26
Tack Margareta,
även om det inte är lika lätt för dej att få bilder har du ändå möjlighet att se dem så pass ofta att du känner igen olika individer. Det ger ju lite extra kick i spanandet tycker jag. Vi har också en del individer som vi känner igen. Den vuxna bocken som brukar sova vid grannens fönster kallade barnen för Robert.
Hälsningar Lena
Mysigt att få sånt besök i trädgården, jag har inte haft någon påhälsning ännu, men nu när det kommit en del snö så kanske jag ser några spår i morgon. Många fina bilder hann du ta.
Ha det gott/Stig
Svar från Lena Holm 2016-12-14 19:27
Tack Stig,
det är verkligen mysigt att ha dem där trots att de käkar lite av varje när det finns sallad och grönsaker. Dock är det inte ett jättestort problem. För mej får de gärna komma.
Hälsningar Lena
Trevlig restaurang du har !
Visst är det kul med rådjursbesök. "Mina" kommer mest på nätterna, vilket jag ser när det är spår i snön.
ing-marie
Svar från Lena Holm 2016-12-14 19:28
Tack Ing-Marie,
dessa kommer nog förbi varje dag men det är bara på helgerna som vi kan se dem. Det är lite mysigt att ha dem så nära.
Hälsningar Lena