En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Jag kan inte skjuta fåglar....

Lördag morgon började så här. Vi stannade vid Statoil för att köpa dricka till den korv vi skulle grilla så småningom. Det regnade....

Precis som titeln antyder så skulle det skjutas. Ett par kompisar till oss hade samlat goda vänner och kollegor för en dag på skjutbanan. Fåglarna var neonoranga platta lerduvor som en apparat slängde ut lite slumpmässigt när man ropade till den. Först var den genomgång av vapen och ffa hur man beter sej, när man får ladda och när vapnet ska vara brutet. God säkerhet först och främst.

Det som möjligen var lite roligt med detta var att kvinnor och män hade precis samma möjligheter (så länge det fanns vapen som var av lämplig storklek för kvinnor). De flesta var nybörjare och resultaten varierade stort. Det var dock tillräckligt många som var erfarna så att alla som ville kunde få personlig feedback.

Vädret växlade från strålande sol till hällande regn.

Jag sköt 2 gånger 25 skott och träffade högst sporadiskt. Många av duvorna överlevde sålunda. Behållningen av själva skjutövningen var måttlig för min del. Det var dock kul att träffa vänner som man inte hinner se så ofta. Dessutom hade jag lite övningar med att få till en bild på en fullträff, som den ovan.

Min sambo är inte heller någon fantast av denna sport men här blev det i alla fall en träff. Många av hans duvor klarade sej också helt oskadda.

Vi befann oss trots allt ute i naturen och jag vandrade iväg en stund för att se vad hösten hade att bjuda på.

Solglimtar och dramatiska regnmoln är ju alltid lite trevligt. Dessutom ser det kul ut när träden skiftar färg successivt, från den ena sidan till den andra.

Eftersom jag helt nyligen blivit inbjuden till poolen "Kreativitet" kände jag att det var dags att testa något nytt, "lite utanför boxen". Provade gräsrotsperspektiv på några fina träd, dvs jag körde ner kameran i växtligheten på marken och riktad den uppåt.

Det roliga med digital fotografi är ju att man kan experimentera på detta sätt, få direkt feedback genom att titta på bilderna, anpassa och testa vidare och sedan slänga allt som blev skräp. Visst blev det enganska bra dag ändå, men skjuta "duvor" kan jag nog stå över nästa gång.

Hälsningar Lena

 

 

Inlagt 2013-09-29 14:28 | Läst 4397 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Träffa vänner är kul och det var tur att du träffade dem utan att få någon fullträff...;) Fast du var duktig tycker jag som träffade några av de däe oranga fåglarna, ser svårt ut tycker jag.
Dessutom så tycker jag att du fått en fullträff där skytten har en fullträff.
Svar från Lena Holm 2013-09-29 20:22
Tack Margareta,
det var kul att träffa kompisar och vara ute en dag trots lite halvtaskigt väder. Jag har skjutit en del förut och har jägarexamen sedan många år tillbaka, men jag finner inget nöje i detta längre. Jag styckar och förpackar dock gärna det som kan komma efter en jakt men inte fågel, det är inte värt besväret och jag låter dem hellre flyga.
Hälsningar Lena
Du har ju fått in flera fullträffar när du sköt med kameran, både skyttar och vackra höstskildringar! Kul att läsa om sporten som jag är ganska obekant med!
Svar från Lena Holm 2013-09-29 20:24
Tack Anne-Sophie,
jag sköt en del för många år sedan och visst kan det vara kul men inte något som jag kände mej lockad av längre. Jag skjuter hellre med kameran.
Hälsningar Lena
Det syns på dina bilder att du hellre skjuter med din kamera... ;) Fast, det är kul att skjuta lerduvor också... Har gjort det en hel del och ibland så axeln varit öm och blå av rekylen... Ingen höstfärg direkt.. ;) Hmmm längesedan man åt duva.. :) Ha en god kväll!! //Peter
Svar från Lena Holm 2013-09-29 20:27
Hej Peter,
jag sköt en del för många år sedan, både lerduvor och jaktstig, men känner inte samma intresse längre. Om bössan passar bra ska det inte bli blåmärken, men det är inte helt lätt om man skjuter med andras vapen. Duvor gör sej bättre i luften än på tallriken men jag har inget emot större vilt.
Hälsningar Lena
Peter-L 2013-09-29 20:38
Jag förstår, och det är samma här... fast det va ett fint sätt att komma ut i naturen... Jag sköt med egen bössa, men många skott på banan och missade säkert anläggningen ibland.. så... Duva, vildand och fasan är gott... Men inte stadsduva... :) Och inte "stadsrå" heller... :) //Peter
Du skjuter nog bättre med kameran.
Marianne
Svar från Lena Holm 2013-09-29 20:28
Tack Marianne,
ja, det är nog vad jag ska hålla mej till.
Hälsningar Lena
Det är inget för mig men vi har Pia Hansson här i kommunen som var med på OS.
En lustig sport men jag förstår det kan vara mysigt om man är några som inte gjort detta innan som träffas på detta sätt fast jag är rädd för vapen...
Härliga höstbilder tackar för det
//Gun-Inger
Svar från Lena Holm 2013-10-23 22:37
Inte riktigt för mej men vi hade en mysig höstdag med vänner som vi inte ser så ofta.
Hälsningar Lena