En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Dagens bild 362...räknar ner...

Smaugs öde var egentligen dagens stora "happening" då vi såg The Hobbit III på IMAX 3D, en jättebiograf med stora mjuka fåtöljer där det känns som att man sitter halvvägs in i filmen. Mr Anolis som vi hittade i persiennen i morse får illustrera det äventyret, kanske är det en försynt släkting till Smaug som smyger runt i min systers hus.....

 Eftersom solen sken då vi kom ut från biografen blev det en promenad i parken. Den lilla falken var på plats (American Kestrel).   Internet var dock inte det särskilt ofta under kvällen och....

....mitt urval av bilder blir därför lite rumphugget. Olive får bli dagens bild 362. Här funderar hon över kökets grymma orättvisor och varför  inte små corgis får äta Banoffepaj.....

Hälsningar Lena

 

 

 

 

 

 

Inlagt 2014-12-29 05:05 | Läst 4137 ggr. | Permalink

"Ganska läcker, men jag vet inte om jag vill ha den inomhus. :-) Stackars Olive ser ju så bedjande ut. Några dagar kvar som sagt, men du måste vara nöjd med året, tycker du har fått till det varje dag utan något hastverk. Ha de gott //B-O"


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Hmm, sådana där skulle inte bli poppisar i persinennen hemma hos oss i alla fall:)
Svar från Lena Holm 2014-12-30 16:45
Jag tycker de är hur charmiga som helst. Hellre små ödlor än de stora spindlarna som de lät stanna kvar inne i huset i Australien där jag bodde ett år. Det var stora ofarliga spindlar (Huntsman) som åt de små giftiga spindlarnas avkomma, alltså fick de vara kvar. De satt ofta i taket eller på väggen.
Hälsningar Lena
Du har verkligen varit duktig med kameran!!!!! jag räknar ned med dig... :)
Svar från Lena Holm 2014-12-30 16:47
Tack Lena,
det tar en massa tid utöver själva fotograferandet, men nu har är jag snart klar och då kommer det bara inlägg när jag har något att visa. Tack för att du följt med på resan och alla uppmuntrande kommentarer.
Hälsningar Lena
Livet kan vara bra orättvist ibland, det brukar även Ronja tycka då de tvåbenta smörjer kråset och hon är platsad i korgen. fin släkting i persiennen.
Hoppas du inte tröttnat på bloggandet då året byter namn.
Svar från Lena Holm 2014-12-30 16:48
TAck Margareta,
jag kommer nog att blogga då och då men inte en gång om dagen som nu.
Hälsningar Lena
Du hittar djur på de flesta ställen Lena, mysigt!/ Björn T
Svar från Lena Holm 2014-12-30 16:49
TAck Björn,
om du menar den i persiennen så vet jag att det också ligger en eller två under robotdamsugaren, det är lite varmare där då den står på laddning.
Hälsningar Lena
Kul bilder, vad käkar den lille ödlan för nåt? Må gott, LO
Svar från Lena Holm 2014-12-30 16:52
Tack LO,
de små ödlorna äter allehanda kryp som kommer in i huset med skor, hundar eller bara när man öppnar dörren. Det damsugs visserligen ganska ofta men det finns uppenbarligen tillräckligt för att hålla tre ödlor vid liv. De är ju växelvarma och kräver däför inte särskilt mycket mat.
Hälsningar Lena
Härlig bild på Olive! Och välbekant blick, våran hund Amba och katt Nicke kan också säga "Men jaaag då...!" med det uttrycket ;-)
Svar från Lena Holm 2014-12-30 16:53
Tack Christer,
det blev en lyckad bild på Olive, den kommer nog att hamna i årskavalkaden för nästa år.
Hälsningar Lena
Vilka fina bilder Falken är fin Sista bilden gillar jag bedjande ögon Ha det gott : ) // Gert
Svar från Lena Holm 2014-12-30 16:54
Tack Gert,
falken är liten och svår att komma tillräckligt nära.
Hälsningar Lena
Ganska läcker, men jag vet inte om jag vill ha den inomhus. :-) Stackars Olive ser ju så bedjande ut.
Några dagar kvar som sagt, men du måste vara nöjd med året, tycker du har fått till det varje dag utan något hastverk.
Ha de gott
//B-O
Svar från Lena Holm 2014-12-30 16:58
Tack B-O,
vi är nog lite udda som låter ödlan sitta kvar men de är små renhållare. Besynnerligt att inte den unga hunden hittar dem oftare än hon gör. Det finns en del äkta hastverk bland mina bilder, men ibland har jag blivit förvånad över hur en sista-minuten lösning blir en läcker eller annorlunda bild. Jag har definitivt testat en del bildlösningar som jag inte skulle ha gjort annars.
Hälsningar Lena