En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

En fotografisk resa till Säterdalen

Resegeneralen Peter Engman ger instruktioner till oss utställare som ska spika upp alster på planket. Gästutställare på scenen detta år var bl a Elisabeth Landberger, Malin Jochumsen och Christer Sjöberg, som också är med på denna bild. Bredvid Christer skymtar John Arthur Ekebert som gästföreläste om hemlöshet.  

Alla alster är uppspikade och resan kan ta sin början.

Jag fick planketplats 10 bredvid FS profilen Ing-Marie Sjödin som visade bilder ur sagans värld.

Björn var med i år och här dokumenterar han Torbjörns färggranna bilder som verkligen stack ut i sina guldramar.

Jag kan bara hålla med Peter om att Rättviksglassen är otroligt god, men han har missat den bästa smaken, saltlakrits.

Samtal mellan fotografer.

Jag passade på att få en fotosession med den vackra och charmiga hunden Smilla som alltid brukar följa sin husse och matte på resan till Säterdalen.

" - Får jag verkligen gå ut i vattnet ??? Jaha, du vill att jag ska gå ut...OK."

" - SMILE ! "

" - Men jag kan posera allvarligt också. Blir det bra så här? "

Bilder, samtal, och glass varvades med föreläsare med blandade inriktningar. Här gästföreläsare Felix Heintzenberg som pratade och visade bilder om Nordiska Ugglor.

Fikapaus.

Regn blandades med strålande sol och här passar det bra med en stunds stickning innan resans avslutande föreläsningarna med Brutus Östling.

Tack för ett toppenfint arrangemang !

Hälsningar Lena

Inlagt 2016-08-01 18:12 | Läst 4586 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Det var trevligt Lena
Jag tyckte årets föreläsningar var interssanta.
Lärde mig en del om både ugglor och albatrosser på Midway.
Smilla är verkligen en trevlig hund. :-)
Svar från Lena Holm 2016-08-02 07:52
Tack Bengt,
ja det var en givande helg och jag gillar att de blandat uppföreläsningarna med mer än bara djur/natur. Det var också intressant att ha John Arthur med på resan hem. Smilla är en mycket trevlig hund och då är det även lätt att ha henne med på arrangemang som dessa.
Hälsningar Lena
Ser väldigt trevligt och avspänt ut! Vilken fin hund förresten.. Själv jobbade jag hela helgen..
Hälsn!
Svar från Lena Holm 2016-08-02 07:54
Tack Jan,
du kanske kan komma någon annan gang. Det är en helg späckad med roliga möten och mycket fotosnack. Kul att mötas IRL någon gång i alla fall. Smilla är både vacker och mycket trevlig/väluppfostrad hund.
Hälsningar Lena
Trevliga dagar tillsammans! Och du har en mysig serie här från dom dagarna!/ Björn T
Svar från Lena Holm 2016-08-02 07:55
Tack Björn,
jag tyckte det var en lyckad helg även om det var några personer som saknades (som brukar vara med). Där var ju ockås några "nya".
Hälsningar Lena
Fin reportage Lena.
Det ser hyggeligt ud og det ser også ud til at I får snakket foto.
Det er et godt arrangement og Bengt B fortjener stor ros for sit store arbejde (har jeg også sagt til ham på FB).
Hilsen fra Erik.
Svar från Lena Holm 2016-08-02 07:58
Tack Erik,
det här arrangemanget har Bengt B inget med att göra. Han håller i Gnestaplanket. Det här är Säterdalens fotoklubb som anordnar och den stora eldsjälen är Peter Engman som talar på första bilden, men även Ylle och Magnus som står bredvid honom m fl.
Hälsningar Lena
Erik Madsen 2016-08-02 12:42
UPS fra den dumme dansker😀
Jättebra reportage och fina bilder Du har hängt upp!
Svar från Lena Holm 2016-08-04 19:07
Tack Wolfgang,
det är alltid svårt att välja vad man ska hänga upp. I år fick det blir "toppredatorer" för det har blivit rätt mycket sådant under den senaste året.
Hälsningar Lena
Synd att det är lite för långt till Säterdalen från Skåne! Verkar vara en kul tillställning. Bilderna på Smilla är extra vackra i fint ljus och vacker miljö.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Lena Holm 2016-08-04 19:09
Tack Bjarne,
ni har en del trevliga saker i Skåne som jag gärna skulle besöka men avståndet är lite för långt, jag kan bara hålla med. Sverige är en avlångt land och det ger oss en stor variation från söder till norr. Vi får väl ta tillvara på det och läsa varandras bloggar istället.
Hälsningar Lena
Hihi även jag kom med på en bild, brukar försöka undvika den stora svarta kameran , fina bilder
Svar från Lena Holm 2016-08-04 19:11
Tack Bente,
jag känner igen mej i din kommentar för jag brukar också undvika att hamna på bild. Men just den bilden som du var med på gillade jag så nu får du vara med i min blogg. Ha en fin resa till Svalbard.
Hälsningar Lena
Fint reportage med fina bilder, och bilderna på Smilla är verkligen fina. Skulle gärna åkt dit och tittat på bilderna och lyssnat på något föredrag det hade varit roligt, men annat kom emellan, så det får kanske bli nästa år.
Ha det gott/Stig
Svar från Lena Holm 2016-08-04 19:13
Hej Stig,
om du inte har så långt att åka kan jag bara rekommendera dej att komma nästa gång. Det är ett härligt gäng som samlas och man kan snacka bilder med alla som är med, amatörer såväl som proffs.
Hälsningar Lena
Mycket fina bilder från dessa trevliga utställningsdagar!
//Ronnie
Svar från Lena Holm 2016-08-04 21:06
Tack Ronnie,
det var kul att träffas. Du visade stilsäkra och professionella bilder som alltid. Hoppas vi kan få till ett möte i "kreapoolen". Jag är öppen för det mesta.
Hälsningar Lena
Jag har läst lite på fejjan och sett bilder så på ett sätt tycker jag nog att jag varit där, fast jag inte var det. Smilla är en otroligt vacker hund, har träffat henne.
Vi var ju i Nordnorge för att ta en andnings paus mitt i transplationsutredningen. Det blev väl inte riktigt som vi tänkt oss. Fick ett gallstensanfall en natt. Visst jag har mått illa när jag ätit och bara kunnat äta lite åt gången, men dom symtomen finns vid njursvikt också. Vi skulle ändå hemåt och det tar 4 dagar för oss. Hemma på onsdag kväll på torsdag låg jag på kirurgakuten i väntan på gallstensröntgen. Det var så många trafikolyckor den torsdagen så klockan 9 skickade dom hem mig med en spasmofensupp och sen skulle röntgen ringa om tid på fredagen. Jag tog 1 dl proviva blåbär och suppen och sen fick jag en anafalytisk chock. Det blev ambulans tillbaka. Jag hade 160 i puls och skyhögt blodtryck och kunde inte andas. Fick ligga med övervak och klockan 5 på natten skickade dom hem mig igen . Röntgen ringde klockan ½ 8 och jag lyckades få en tid klockan 1, så jag kunde sova lite. Röntgen och dom kostaterade 2 ganska stora stenar och nu först bestämdes att jag skulle opereras. Upp på avdelning och sen blev jag opererad klockan 21 på lördagskvällen. I går efter lunch kom jag hem. Husvagnen står ouppackad, Uffe är knökförkyld men det går. Freyrt har lite svårt att förstå att han inte kan få ligga på min mage. Nu väntar starroperation den1 sept och alla undersökningarna inför ev . transplation drar i gång. Passar inte Uffe blir det dialys och väntan på en njure. . Det var bara lite om mig.....nu väntar 1000 bilder från Norge på red.. Kram Marianne
Svar från Lena Holm 2016-08-15 19:55
Du ska veta att jag har tänkt på dej och er Norgeresa (flera gånger i helgen faktiskt). Jag började vid det här laget förvänta mej att det skulle dyka upp någon bild eller ett annat livstecken. Jag är glad att du skrev några rader här. Vilken resa du, ja ni båda, har haft ! Jag önskade dej verkligen en avslappnande semester med lite sinnesfrid från det som präglar er tillvaro så mycket nu. Det verkar inte som att det blev något av den varan.
Låt nu husvagnen vara så att ni båda kan hämta lite krafter. Uffe grejar väl det när han är pigg igen och du kan ju småfixa lite med dina bilder när andan faller på. Hunden kanske kan ligga på dina fötter (men snubbla inte på honom). Jag håller tummarna för dej.
Kram Lena