En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Helt galet, eller...?

Idag hade jag en av mina spridda enstaka semesterdagar och jag bestämde mej för att utnyttja den maximalt. Jag gick och la mej vid åtta-tiden i går kväll och ställde klockan på 24:00. Den behövdes inte, jag vaknade 20 minuter i tolv...

Kvart över tolv satte jag mig i bilen och körde till Knuthöjdsmosse i Hällefors. Vid det första besöket bestämde vi att vi skulle försöka åka tillbaka en gång i augusti. För att hinna med det innan vi åker till Norge (och ha någorlunda bra väder) måste det ske nu ! Min sambo måste jobba, så fick åka själv... 

Jag kom fram ca kvart över tre på morgonen och det var kanske i tidigaste laget. Det var fortfarande väldigt mörkt på parkeringen. Väl ute på mossen kunde man dock se att det började ljusna och fåglarna hade minsann vaknat. Vilka ljud !

Både högljudda knarranden och ihållande rop hördes från alla håll. Smålommarna hade koll på varandra, eller vad de nu pratade om. De passerade också fåglar ovanför mitt huvud, men det var alldeles för mörkt för att fotografera med tele. Jag stod bara där och lyssnade....

När det blivit aningen ljusare fick jag syn på två fåglar som jag hört ganska nära. Här svarar de på någons rop bortanför trädtopparna.

Plötsligt damp det ner två gäss med ganska mycket plaskande. Jag hade hört dem på avstånd och skymtat ett antal kanadagäss som gjorde morgontoalett. Nu var det tydligen dags för flygövningar. 

Solen började titta fram mellan träden och naturligtvis var det för varmt för dimma. Bilens termometer hade visat 17 grader när jag kom, dessutom blåste det lätt.

En ensam lom simmade i en pöl och gav ibland ifrån sej en serie ljud.

De båda fåglarna som jag titta på tidigare bestämde sej plötsligt för att ta en flygtur. Solen hade nu precis kommit ovanför trädtopparna och jag stod med motljus snett från sidan.

De simmade båda bort till änden av pölen, för viss startsträcka behöver de tydligen.

De kom i alla fall iväg efter lite skvättande och denna får bli dagens bild 212.

Klockan visade 05:43 och det var helt fantastiskt att stå där på mossen.

De flög bara en kort tur och landade sedan i samma pöl igen. Jag slog mej ner på plankorna och tog fram min frukost. Ingen idé att stressa, jag har ju semester dela dagen. Blev dock tvungen att sova bort ett par timmar utanför Örebro på hemvägen.

Hälsningar Lena

Inlagt 2014-07-31 18:13 | Läst 4003 ggr. | Permalink

"Ingen dålig utflykt du gjorde. Visst är det lite märkligt det där att vakna till ungefär den tid man bestämt sig för. Såg det som barn på en matiné, en Femfilm tror jag. Där berättade de att man tittar på klockan och bestämmer en tid och då vaknar man då. Var ju tvungen att testa och visst fungerar det. Så fina upplevelser du fick denna morgon. Gillar din energi och känner mig nog lite avundsjuk över den."


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Vilken imponerande energi du har:) Men du fick ju vad du ville ha, en naturupplevelse när den är som bäst tidigt på morgonkvisten. Ja frånsett dimman då kanske:) De tre första bilderna är riktigt njutbara, även den där solen bryter mellan trädstammarna. Men även flygbilderna är härliga. Visst är det häftigt både när de lyfter och landar på ytan?
Svar från Lena Holm 2014-08-01 17:31
Tack Ingemar,
det var rätt mysigt att stiga upp mitt i natten och smyga ut i regnet och sätta sej i bilen. Lite konstigt att göra det själv kanske men det var så jag gjorde innan jag träffade min sambo. Åkte runt på allt möjligt konstigt och sov i bilen. Mossen var cool i mörkret och ljudet från fåglarna.
Hälsningar Lena
Den där mossen är bara så fantastisk.
Härliga bilder
Jag ska dit bara jag blir av med gipset
Marianne
Svar från Lena Holm 2014-08-01 17:32
Tack Marianne,
bra att du kan se det så och inte bara "svära" över platsen som krånglade till din sommar så. Jag missade ju tyvärr dimman men nu är det nog osäkert om jag kommer iväg igen.
Hälsningar Lena
Helt galet och lite galen är helt normalt för en naturälskande fotograf.
Jakten efter de perfekta bilderna och den sköna upplevelsen kräver det.
Härliga bilder blev det, så det var väl värt besväret skulle jag tro.
Ing-Marie
Svar från Lena Holm 2014-08-01 17:33
Tack Ing-Marie,
det var värt besväret, ganska mysigt faktiskt, även om jag missade dimman och inte fick de där allra mest önskade bilderna (men får man någonsin det ?).
Hälsningar Lena
Ingen dålig utflykt du gjorde. Visst är det lite märkligt det där att vakna till ungefär den tid man bestämt sig för. Såg det som barn på en matiné, en Femfilm tror jag. Där berättade de att man tittar på klockan och bestämmer en tid och då vaknar man då. Var ju tvungen att testa och visst fungerar det.
Så fina upplevelser du fick denna morgon. Gillar din energi och känner mig nog lite avundsjuk över den.
Svar från Lena Holm 2014-08-01 17:35
Tack Margareta,
jag kan ofta göra så, dvs bestämma att jag ska stiga upp och så vaknar jag. klockan är alltid ställd men jag kan ju bespara min sambo ljudet från den om han ska ligga kvar i sängen. kanske har man mer energi när man har mindre tid att göra saker. Jag upplever det så i alla fall.
Hälsningar Lena
Vackra bilder från en tur värd att stå upp tidigt! Själv har jag varit alldeles för trött under semestern för att orka upp, får se om det blir bättre när man ändå måste upp till arbete =) Som sagt, kanonfina bilder blev det!
Ha det bra!
Svar från Lena Holm 2014-08-01 17:37
Tack Mikael,
hur tokigt det än låter så tror jag att jag fixade detta för att jag jobbar och håller ett visst tempo, och sedan kunde ta en dag ledigt. När jag är ledig hittar jag inte alls på lika mycket. Det var häftigt att vara där på mossen när solen gick upp.
Hälsningar Lena
Många kanske tycker det är galet, men har man ett riktigt intresse så skall man självklart gå upp på morgonen och njuta av morgonljuset. Det ser ut som du fick en fin morgon, bra gjort att sova lite för en säker bilkörning.
Fina fågelbilder.
//B-O
Svar från Lena Holm 2014-08-01 17:39
Tack B-O,
eftersom jag är mer än vuxen inser jag ju i förväg att man inte kan köra 3 timmar om man sovit så lite. Jag hade fällt baksätet och inrett med madrass, kudde och filt i kombin. Det var en härlig natt och mycket fin morgon.
Hälsningar Lena
Läckert! Också imponerad av din otroliga energi!/ Björn T
Svar från Lena Holm 2014-08-01 17:40
Tack Björn,
jag tror att energin kommer av att jag jobbar och håller ett "hyfsat tempo". Jag får mindre saker gjorda när jag är ledig, vilket kanske är som det bör. Man ska ju vila också.
Hälsningar Lena
Vilka härliga bilder du fick på morgonen Lena Fina soluppgångs bilder Jag gillar lomen det är så lugnt och fridfullt Ha en skön helg :: ) // Gert
Svar från Lena Holm 2014-08-01 17:41
Tack Gert,
det var så lugnt på mossen i soluppgången och lommarna lät från alla olika håll. Du hade gillat det här.
Hälsningar Lena