B. LOGGBOKEN

En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Naturfotodagen och vårens ankomst

Lördag morgon och jag befann mej utanför Fotografiska redan vid 7-tiden. Det var vackert och man kunde nästan känna hur det doftade vår i luften.... 

Väl inne i lokalerna pågick förberedelser för Naturfotodagen. Strålkastare skulle riktas, bildspel provköras, ljudet testas etc etc. Dessutom fanns det en stab från SVT som riggade kameror...kändes lagom pirrigt kan jag intyga.

John Hallmén kollar sina bilder...snart kommer de små krypens karaktärsdrag att spelas upp för oss in i minsta detalj.

Brutus Östling, som också agerade konferencier, lägger sista handen vid sin egen presentation...vildhundar från Afrika och den närgångna flodhästen George skulle snart presenteras för en väntande publik. 

Duktiga tekniker skötte allt runt omkring och det flöt utan problem.

SVT var på plats för att spela in men de hade ingen aning om när materialet skulle sändas...

Marie Kantermo gör sej redo för ett fascinerande bildspel med kreativa naturbilder där de flesta var skapade i skogen runt hörnet från hennes egen bostad.

Mitt föredrag handlade om de speciella utmaningar som man ställs inför när man fotograferar under vatten...

...men att man också får chansen att möta helt unika djur som t ex kronmaneten...

...och få en inblick in hur det kan gå till när eremitkräftorna har sin årliga skalbytardag.

Jag visade också lite bilder från livet i en vanlig svensk insjö. Det blev en lång dag som avslutade med en middag på Fotografiska med alla inblandade. God mat och en fantastiskt utsikt över Stockholm i det finaste kvällsvårljuset.  

Söndagen var späckad med saker som måste göras men jag hann med en tur i naturen och kunde snabbt konstatera att sädesärlan har anlänt. Det kändes fint....dessutom hade jag för mycket kläder på mej....det var ju 12 grader varmt!

Hälsningar Lena

Postat 2018-04-08 19:34 | Läst 1140 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Ekeby våtmark 1/4, mer än bara grågäss

Vi tillbringade påskafton med min sambos familj i Eskilstuna och passade på att besöka Ekeby våtmark på söndagen innan vi åkte hem. Där fanns förstås en hel del gäss men inte bara grå- och sädgäss utan även en del bläsgäss. Förvånansvärt många faktiskt...

Här ger de sej av över vattnet...Man kan skönja skarv och även häger i bakgrunden.

Bläsgås flyger med grågås. Vi noterade även att skäggdoppingarnar har kommit och jag hade t o m ett par spetsbergsgäss med på en bild, men inte av en kvalité som duger att visa.

Här är det en gås (okänt vilken sort) som vill flyga med tungviktarna...

Ibland lyckas man hålla fokus...även om det är något så pluttigt som en forsärla. Tyckte ändå att det blev en rätt kul bild.

Här hade jag fullt fokus på gässen och hann inte med riktigt innan den store drog bort längs vägen. Det var stängslat här och man kunde inte komma in. Lite kul ändå eller?....

Hälsningar Lena

Postat 2018-04-01 16:24 | Läst 1333 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera