B. LOGGBOKEN

En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Efterlängtade blommor

Jag älskar pelargoner och just nu har jag väntat i veckor på att de första blommorna ska slå ut. Det här är en "Marie-Louise" stickling som jag fick av svärmor (ibland vet hon precis vad jag vill ha). Den har fått växa till sej i växthuset men eftersom det varit så pass kallt har det tagit en evighet för den första knoppen att visa sej i all sin prakt.  

Min personliga favorit är Honeywood Susanne och min enda överlevande planta denna vinter har nu små knoppar. 

Tack vare fantastiska grannar klarade sej åtta pelargonplantor över vintern då vi var i Australien. Nu börjar det komma blommor på dem och den vita till vänster är en Viva Madeleine som vi fått av en jobbarkompis till min sambo. Den till höger är en zonalpelargon som man kan köpa rätt billigt, men den har mörkt röda blommor som jag gärna vill ha i samplanteringar till sommaren. 

Jag har en hel samling små sticklingar från de plantor som överlevde vintern och de ska få fylla mina blomsterarrangemang till sommaren. Längst fram ett par Honeywood Susanne och en som bara heter "Eva" för att jag har fått den av svärmor Eva. Det är lite pyssel med dessa sticklingar och jag har burit dem in och ut från växthuset när nattemperaturen varit för låg, men för mej är detta pyssel perfekt avslappning och mental vila.   

Blir det inget "matnyttigt" i växthuset kanske ni tänker och visst har vi en massa annat på gång förutom blommor. Här är det grönkålsplantor som står på tillväxt. 

Pak choi i kruka fungerar utmärkt fram till midsommar ungefär, sedan blir trycket från alla små kålälskande insekter för stort även i ett växthus. De första plantorna är på gång. Tomaterna har börjat blomma och vi måste plantera om dessa i helgen för de behöver mer utrymme.

Min sambos hydrophoniska salladsodling är på gång och inom kort kommer vi att börja kunna plocka blad från den här lådan. När de väl börjar växa till sej ökar mängden sallad nästan explosionsartat. Gurkor och squash står fortfarande inne för de är så känsliga, chili likaså. Sockerärtor och bönor är på gång, likaså dill i kruka och koriander. Majsplantorna artar sej bra,  potatis och jordärtskockor är planterade. Det regnar bra just nu och sedan vill vi bara ha sol och värme.

Hälsningar Lena

Postat 2020-05-01 20:29 | Läst 1523 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera