B. LOGGBOKEN

En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Solen

Den är på väg...

Den kom upp....

Den försvann...och visade sej inte igen på hela dagen.

Men idag är det i alla fall fredag.

Hälsningar Lena

Postat 2020-10-09 08:26 | Läst 712 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

En vanlig familjemiddag - som inte är så vanligt numera

För första gången i år har vi haft Fredriks mamma och pappa på middag. Egentligen en helt normal företeelse, men inte i år....Vi försökte i alla fall hålla lite distans både inne och ute, och så får vi hoppas på att vi är så friska som vi känner oss. Vi började kvällen med vår numera stående lördagsträff med min familj i Texas och London. 

Kvällens meny hade italiensk tema så vi började med en Aperol spritz,... 

.....samt små mozarellabollar med tomater och basilika. Vi har fortfarande ett stort överskott av tomater och här gick det ju åt några. Mozarellabollar ska mariera i god olivolja, balsamvinäger och kryddor för de smakar i princip ingenting naturella. Basilikan växer fortfarande bra i tomatkrukorna.

Till varmrätten gick det åt en stor skål tomater som fick koka ihop till en fyllig örtkryddad tomatsås på förmiddagen. Lagom till middag gick det sedan väldigt fort att fixa till spagetti med tomatsås, riven parmesan, smörstekt lax och torskrygg i lagom stora bitar toppad med friterad salvia. Vi åt förstås efterrätt också och för att hålla det italienska temat blev det en pannacotta med björnbär och rostad mandel.  Björnbären kommer från grannen och vi byter dem mot tomater.

Hälsningar Lena

Postat 2020-10-04 20:02 | Läst 898 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Skäggmesar, men inte som det var tänkt...

SMHI hade utlovat sol och jag lyckades tajma det med en morgon då jag kunde komma lite senare till jobbet. Det satt fullt med skäggmesar på spången när jag kom fram men himlen var blygrå och ISO hamnade på ISO 3200. 

OK, bara att gilla läget. Det blåste förstås också så vassen vajade och det blev extra många suddbilder av bladen, även om de också kan ge viss effekt.

Det blev tyvärr inte alls de skarpa skäggmesarna i tidigt morgonljus som jag sett fram emot. Det blev små softa bollar istället.

De flög från den ena vassvippan till den andra och "småpratade" hela tiden.

Jag trodde det skulle spricka upp och solen komma fram, med det hände inte förrän jag satt i bilen och var på väg till jobbet.

De små fåglarna flög upp med jämna mellanrum och drog ut över vassen. Himlen blev helt vit för bilden är överexponerad.

Jag stannade en stund till på spången men det började dyka upp mer människor som ville passera och då är det i princip kört.

Vassen hade lite annorlunda färg just här och nu var solen inte alls så långt borta, men det var förstås fortsatt mörkt på spången.

Lägg märke till att den främre fågeln verkar kolla ner i springan om det finns något intressant där. Det var allt från skäggmesarna för denna gång.

Hälsningar Lena

Postat 2020-10-03 11:52 | Läst 1475 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera