B. LOGGBOKEN

En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Jag bjuder på fler vintermotiv och en födelsedagsfest

Jag kan inte se mej mätt på den vackra vintern som vi har just nu så jag bjuder på några fler motiv från helgens promenader och utfärder. Förstora gärna.

Avslutar med det här gänget som vi stötte på vid Ulva Kvarn i söndags. De grillade korv och verkade ha allmänt mysigt trots 15 minusgrader. När de alla stämde upp i  "Ja må du leva" insåg vi att det var en födelsedagsfest. Det var mest vuxna och absolut inget barnkalas. Bara i coronatider får man uppleva en sån här födelsedagsfest utomhus mitt i vintern. Naturen strödde gnistrande konfetti över alla gästerna som syns om du förstorar bilden.

I morgon är det fredag...

Hälsningar Lena 

Postat 2021-02-04 19:59 | Läst 854 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

En riktig vintersöndag

Termometern visade minus 15 grader efter frukost i söndags och då drog vi till Ulva Kvarn för en promenad längs vattnet.

Jag hade nog väntat mej lite mer ånga i luften när det var så pass kallt, men det var rätt fint ändå.

Eftersom det var fruset på ställen där det i normala fall inte går att gå, letade vi oss fram på en stig längs vattnet. Till vänster i bilden hänger en liten tråd med rimfrost.

När vi började se oss omkring fanns det mer frostiga trådar och vi insåg att det måste vara spindeltråd som fortfarande hängde kvar runt träd och buskar.

Jag hade inget makro objektiv med mej så jag kan inte göra de gnistrande trådarna rättvisa. 

Vi befann oss i en "snötunnel" när vi plötsligt hörde ljudet från sångsvanar som ger sej iväg och kom fram precis så vi fick se dem lyfta. Det var  synd att vi skrämde  dem för jag hade gärna haft dem med i bild. Nu var det bara en som stannade.

Solen strålade och trots kylan värmde den faktiskt. En gräsand kom och gjorde svanen sällskap. 

Här finns det ju också strömstare, men den poserar inte riktigt så nära som Peters. Här kan man se att det bildas is på klorna på fågeln när den kommer upp ur vattnet.

Det enda sättet att tina upp isen var förstås att gå och bada igen, vilket den gjorde. Här satt den och tog det lugnt en stund.

Den bjöd också på lite flyguppvisning i motljuset, dock på lite väl långt avstånd.

Här kan man tydligt sett att den får isbildning på fötterna. Inte så konstigt om man är blöt i minus 15 grader.

Strömstaren får avsluta med en galant landning på isen och senaste fångsten i näbben...

...samt en frostig husgavel från Ulva Kvarn.

Hälsningar Lena

Postat 2021-02-02 20:36 | Läst 1375 ggr. | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera