En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Långhelg i Stockholms skärgård - utan dykutrustning!

Är nu åter tillbaka efter en långhelg på en ö i Stockholm skärgård. Det är en årlig familjesammankomst som blivit en tradition och även detta år fick vi en fin helg med soliga klippor och bad. Dock lite småkallt i vattnet, men det hindrade inte de yngre familjemedlemmarna från att hoppa i och till slut kom alla i vattnet. En vedeldad bastu hjälpte. I år hade jag med mej undervattenhuset till kameran, med en port för vidvinkelfotografering, samt mask och snorkel. Tänkte passa på att experimentera lite på riktigt grunt vatten.

 

 Vid klippkanten hittade jag stim med vad jag tror är spigg. Här guppade jag runt en lång stund och försökte fånga solljuset och småspiggarna med lite blå himmel genom ytan.  De två yngsta badarna ville gärna vara med och kolla in småfiskarna.

 

På lördagen dök det upp en familj med en spansk vattenhund. Den älskade att bada och jag fick en trevlig modell att experimentera med. Jag har föröskt fotografera simmande hund förut och det är vädligt knepigt att få till exponering och skärpa ordentligt på hela hunden.

 Den här hunden doppade ibland ner hela huvudet då den simmade men jag lyckades aldrig fånga det på bild som jag ville ha det. Hunden var 11 år, vilket den inte tycktes medveten om själv, men husse fick begränsa simturerna efter en stund.

 Den simmade glatt efter småpinnar och kottar och struntade fullständigt i den närgångna fotografen.

Trots det kalla vattnet lyckades jag övertala det unga paret att agera undervattens-modeller. Det är betydligt svårare än det kanske ser ut, då det gäller att se avslappnad ut fast man håller andan och agera på order utan att flyta upp. De skötte sej utmärlt för att vara första gången.

 

 På lördag eftermiddag var hela gänget nyfikna på vad jag hade lyckats fotografera och eftersom jag inte hade tankat ner bilderna på en dator fick de titta på kamerans display. Medvetet hade jag sparat några bilder på en stor gädda på minneskortet (från förra helgens dyk i Storaxen). Jag hade också simmat i vassen en stund för att göra detta mer trovärdigt och visade vilken cool gädda det fanns som lurade helt nära. Morfar, barn och barnbarn skulle plötsligt alla fiska innan middag! He, he....det blev några grillade abborrar som extra tillbehör vid middagen och en trevlig historia vid bordet. 

 

Ha en bra kväll

Lena 

 

 

 

 

 

Inlagt 2012-07-23 21:33 | Läst 6511 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Tjusigt undervattens-par må jag säga.
En ny nisch? Undervattensbröllopp?

Ha det bra i vattnet
/J-O
Svar från Lena Holm 2012-07-24 07:30
Tack Jan-Olof,
jag vet att det skett vigslar under vatten. Kanske något om man vill slippa ett alltför stort sällskap.
Hälsningar Lena