En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Naturfotodagen och vårens ankomst

Lördag morgon och jag befann mej utanför Fotografiska redan vid 7-tiden. Det var vackert och man kunde nästan känna hur det doftade vår i luften.... 

Väl inne i lokalerna pågick förberedelser för Naturfotodagen. Strålkastare skulle riktas, bildspel provköras, ljudet testas etc etc. Dessutom fanns det en stab från SVT som riggade kameror...kändes lagom pirrigt kan jag intyga.

John Hallmén kollar sina bilder...snart kommer de små krypens karaktärsdrag att spelas upp för oss in i minsta detalj.

Brutus Östling, som också agerade konferencier, lägger sista handen vid sin egen presentation...vildhundar från Afrika och den närgångna flodhästen George skulle snart presenteras för en väntande publik. 

Duktiga tekniker skötte allt runt omkring och det flöt utan problem.

SVT var på plats för att spela in men de hade ingen aning om när materialet skulle sändas...

Marie Kantermo gör sej redo för ett fascinerande bildspel med kreativa naturbilder där de flesta var skapade i skogen runt hörnet från hennes egen bostad.

Mitt föredrag handlade om de speciella utmaningar som man ställs inför när man fotograferar under vatten...

...men att man också får chansen att möta helt unika djur som t ex kronmaneten...

...och få en inblick in hur det kan gå till när eremitkräftorna har sin årliga skalbytardag.

Jag visade också lite bilder från livet i en vanlig svensk insjö. Det blev en lång dag som avslutade med en middag på Fotografiska med alla inblandade. God mat och en fantastiskt utsikt över Stockholm i det finaste kvällsvårljuset.  

Söndagen var späckad med saker som måste göras men jag hann med en tur i naturen och kunde snabbt konstatera att sädesärlan har anlänt. Det kändes fint....dessutom hade jag för mycket kläder på mej....det var ju 12 grader varmt!

Hälsningar Lena

Inlagt 2018-04-08 19:34 | Läst 1151 ggr. | Permalink

"Trevligt! Många fina bilder här! Låter som en hektisk helg med bra avslutning, med Sädesärla och annat! Själv har jag bara hört Sädesärla än.. tre gånger dessutom de senaste dagarna! Dom har flugit förbi mot en ljus och ibland lite grå himmel.. omöjliga att se, för mig! Senast idag hörde jag en ärla vid Isbladskärret, men såg den aldrig.. :-/ Tror temperaturen nådde +15° här i Stockholm idag.. det var härligt! Hälsn!"


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Väldigt trevligt reportage. Förstår att det var en intressant dag och kanske även lite pirrigt :) Gissar att du med all rätt känner dig stolt över att medverka. Roligt att du delar med dig av dina erfarenheter och fina, unika bilder. Hälsningar Mats
Svar från Lena Holm 2018-04-11 18:25
Tack Mats,
det var en toppendag men visst var det även lite pirrigt. I synnerhet när det var klart att TV skulle filma. Men allt funkade bra och det var kul att få vara med.
Hälsningar Lena
Bra reportage och grattis! Hade varit där och lyssnat om inte jag planerat en tur till Hornborgasjön.
Mycket fina bilder!

MvH
Johnny
Svar från Lena Holm 2018-04-11 18:23
Tack Johnny,
biljetterna tog tydligen slut för flera veckor sedan och flera som jag känner hann inte köpa en. Hornborgasjön är inte dumt heller. Jag kommer inte dit när det är som mest tranor men kanske lite senare.
Hälsningar Lena
Grattis till en väl förtjänt position på naturfotodagen. Läckra undervattensbilder. Sädesärlan som bor hos mig har inte kommit ännu, men rödstjärtparet såg jag i skogen i onsdags på sin vanliga plats, och kärrhöken över dammarna. Unna dig något gott och fira framgången, det är du värd.
Svar från Lena Holm 2018-04-11 18:22
Tack Stefan,
jag har inte sett någon mer sädesärla så jag hade kanske lite tur i söndags. Men de finns här enligt andra som varit ute och tittat.
Hälsningar Lena
Trevligt! Många fina bilder här! Låter som en hektisk helg med bra avslutning, med Sädesärla och annat! Själv har jag bara hört Sädesärla än.. tre gånger dessutom de senaste dagarna! Dom har flugit förbi mot en ljus och ibland lite grå himmel.. omöjliga att se, för mig! Senast idag hörde jag en ärla vid Isbladskärret, men såg den aldrig.. :-/ Tror temperaturen nådde +15° här i Stockholm idag.. det var härligt!
Hälsn!
Svar från Lena Holm 2018-04-11 18:20
Tack Jan,
jag hade nog tur med sädesärlan i söndags för jag har inte sett någon sedan dess. Dessa höll till på taket till den stora gårdsbyggnaden så det var lätta att hitta mot de röda takpannorna.
Hälsningar Lena
Va fint att SVT spelade in det, hade varit kul att se det. Fina bilder. Ja här nere har det nästan blivit sommar, 19 grader idag.
Svar från Lena Holm 2018-04-11 18:19
Tack Peter,
jag hoppas bara jag hittar när det sänds. Det är UR som sänder men jag vet inte när. Vi har också fått känna på lite värme men fortfarande mycket kallt nattetid.
Hälsningar Lena
Fint reportage. Hade gärna varit där och tittat, men jag var ute för sent och det var fullbokat. :( Tygpiskt! Fina bilder Lena!

Hälsar
Eva
Svar från Lena Holm 2018-04-11 18:18
Tack Eva,
jag känner flera som hade velat gå men det blev fullt ganska snabbt.
Hälsningar Lena