En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Nu blommar det

Nu blommar det minsann. Mina sommarblommor är praktfullare än någonsin och jag har hela förstutrappan full. Vi väntar ett tag till med vintern tycker jag. 

Ha en fin lördagskväll allihopa,

hälsningar Lena

Inlagt 2019-10-12 17:18 | Läst 281 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.
"Snyggt fint med collaget, visst kan vintern vänta . För metrologisk vinter så ska det vara under 0 i minst 5 dygn och det hade vi inte i förra ”vinter”, i 2017/18 så kom vintern i februari, så vi kan vänta"


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Fint blir det med en flerbildslayouter så här, har ännu inte kommit mig för. Och jag tycker som du, vintern kan vänta ett tag till! Hälsningar/ Björn T
Svar från Lena Holm   2019-10-13 20:38
Tack Björn,
jag gillar masseffekten när man lägger ihop bilder så här. Ingen av dessa bilder är särskilt märkvärdig i sej, men tillsammans tycker jag att de visar precis den prakt jag vill förmedla.
Hälsningar Lena
Snyggt fint med collaget, visst kan vintern vänta . För metrologisk vinter så ska det vara under 0 i minst 5 dygn och det hade vi inte i förra ”vinter”, i 2017/18 så kom vintern i februari, så vi kan vänta
Svar från Lena Holm   2019-10-13 20:40
Tack Peter,
vi brukar få vinter här i Knivsta men jag kan avslöja att vi kommer att resa bort och "gå miste om" en hel del av vintern.
Hälsningar Lena
Vad fint! Ser också mycket med färger här i 'mitt närområde'.. hittills har det varit få frostnätter här så det känns som det dröjer nog ett tag med vintern, men man vet ju aldrig när och om det slår till med vinter snart.. Själv har jag sett härliga skridskovideor från Norge tagna nu i veckan..
Här: https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=MKsF2L7vAto
och här: https://www.youtube.com/watch?v=XY0GyI42ouA
Hälsn!
Svar från Lena Holm   2019-10-13 20:42
Tack Jan,
det dröjer ett tag innan det blir skridskois här, fast just den aktiviteten bryr jag mej inte så mycket om. De ser ut att bli milt i veckan så jag hoppas mina blommor kan fortsätta blomma och en hel del färger får vara kvar även i dina närområden.
Hälsningar Lena
Det är ju otroligt nu i oktober. Vackra blommor :)
Svar från Lena Holm   2019-10-13 20:43
Tack Joakim,
jag hade fantastiska blommor in i november förra året. Problemet är att jag vill ju spara några och det gäller att ta in dessa innan de fryser bort, dvs välja vilka jag ska ta in. Det blir alltid för många :-)
Hälsningar Lena
Hej Lena.
Imponerende collage og et dejligt syn her i en begyndende mørk tid.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Lena Holm   2019-10-13 20:44
Tack Erik,
de vackra blommorna är ett uppiggande inslag när jag kommer hem från jobbet och det redan börjat skymma.
Hälsningar Lena
Fin blomsterprakt du har kvar. Mina pelargonier tog jag in före innan kylan kom , men de tycker inte att det är dags för vintervila än och blommar mer än vad de gjorde i somras.
Gillar klarröda pelargoner, men din vita där skulle jag nog gärna ta ett skott på. Man fick inte tigga eller få skotten sa min mamma, då växte de så dåligt. Skott skulle knyckas.
Svar från Lena Holm   2019-10-13 20:50
Tack Margareta,
jag borde ha tagit in mina men då måste jag tömma de stora urnorna och plantera om de jag vill spara. Det är så trist att slänga de som fortfarande är så fina så jag chansar på milt väder en vecka till. Frosten har naggat dessa lite med de flesta är hur fina som helst. Jag minns talesättet att skott ska knyckas för att bli bäst. Det hade min mamma också fått för sej. Den vita pelargonen heter Viva Madeleine och du får gärna komma förbi och knycka en stickling. Blommorna blir stora och har ett mycket svagt rosa inslag när de är fullt utslagna.
Hälsningar Lena
Margareta Cortés   2019-10-13 20:55
Man vet aldrig, jag kanske kommer och smyger i buskarna hos dig för att knycka skott. 😊 Fast nu när jag vet vad den heter kan jag kolla med min lokala blomsterbutik och be henne ta hem den nästa vår. Tror den kommer blomma lika bra.
Oj så fint! Ja jag tycker vi har väldigt mycket grönt på vissa ställen fortfarande här i våra trakter.'
Fina bilder!

MvH
Johnny
Svar från Lena Holm   2019-10-13 20:52
Tack Johnny,
jag har varit ute en del i helgen och kan bara hålla med. Det är fortfarande grönt även om många träd är gula och röda. Det blommar också en hel del i trädgårdarna fortfarande.
Hälsningar Lena