En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Nu ska det vara julkalender!

Det verkar vara väldigt populärt med julkalender i år. Det är julkalendrar överallt t ex på gymmets Insta (en ny övning varje dag), Knivsta kommun (vet inte hur den går till), en av de stora kvällstidningarna har en kalender med "glada" nyheter, på TV förstås, samt alla julkalendrar som man kan köpa med diverse teman. Här bland bloggarna såg jag precis att Lasse hade lagt ut Lucka 1 idag. Förra året presenterade jag en dagsfärsk bild på en ny fågelart varje dag från 1 december t o m den 24. I år tänkte jag ge mej på en julkalender med vinterinspirerade motiv, nytagna bilder förstås. Först ut blir iskristaller fotade på lunchen idag. 

Enligt SMHIs 10 dygnsprognos ser det lovande kallt ut i nästan två veckor framåt och snön vräker ju ner långt söder om oss så jag tror det kommer att gå. Vinterinspirerade motiv borde ju gå att få till även om det blir varmare och de gigantiskt stora iskristallerna som jag såg idag försvinner.

 

Visst är det häftiga strukturer? Det blir i alla fall Lucka 1: Iskristaller

Hälsningar Lena

Inlagt 2021-12-01 22:14 | Läst 258 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Iskristaller är alltid spännande. Iskristallen har ju hexagonal symmetri men kan växa på ett nästan oändligt antal sätt. Snyggt, ser fram mot fortsättningen! Hälsningar/ Björn
Svar från Lena Holm 2021-12-02 20:22
Tack Björn,
hexagonal symmetri. Självklart när jag läser det men jag hade inte kommit på att det var så det heter. Det ska bli intressant att se om du har något att säga om nästa struktur som det kylslagna vädret skapat.
Hälsningar Lena
Hej Lene. Det låter som ett ambitiöst och spännande projekt. Du lägger ut starkt - speciellt nummer 1 är väldigt vacker. Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Lena Holm 2021-12-02 18:06
Tack Erik, första bilden är från en vissen blomma utanför huset. Jag gillar de varma färgerna fast det är iskristaller. Vi får väl se om fantasin räcker i 23 dagar till.
Hälsningar Lena
Vilket bra tema nästan som man vill haka på men följer din
Bilder här finfina
Svar från Lena Holm 2021-12-02 18:04
Tack Nini,
du borde väl inte ha några problem att få till vinterbilder så här års, jag får hoppas på det bästa och antagligen improvisera någon gång.
Hälsningar Lena
niniz 2021-12-02 18:10
Det har du rätt i. Menar att jag inte direkt vill "ta" din ide utan istället njuta av din kalender ;)
Bilder från mig kommer då och då
Visst, vackra o spännande iskristaller, varför inte kalla julkristaller också :) Vi har minst två veckor fram, minus grader ute i Stockholms län. hoppas det håller. hälsar Lasse
Svar från Lena Holm 2021-12-02 18:03
Tack Lasse,
julkristaller låter extra fint, det måste jag komma ihåg.
Hälsningar Lena
Snyggt med dom krispiga formerna..antar att det måste vara ett antal minus för att få dom tydliga och fina..
HaD/Gunte..
Svar från Lena Holm 2021-12-02 18:03
Tack Gunte,
ja det ska nog vara några minusgrader och dessutom fuktigt De var större nära en liten sjö än de var precis utanför huset.
Hälsningar Lena
Ser fram emot kommande "luckor"
Iskristaller är roliga att fotografera de bildar fina mönster
Mvh
Bengt
Svar från Lena Holm 2021-12-02 18:01
Tack Bengt,
jag hoppas på en vit december och att jag ska hinna ut i dagsljus varje dag. VI får se vad det blir.
Hälsningar Lena