En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

De första...

...lokalt odlade jordgubbarna.... med vaniljglass. Min svåger på besök från USA tyckte att det var toppen....det gjorde vi också. DB 163.

Hälsningar Lena

Inlagt 2014-06-12 22:17 | Läst 1490 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Förstår att Ni gillade det ;-)
Vi tryckte i oss ett kilo i går på tre personer :-) efter en lättare middag
Svar från Lena Holm 2014-06-13 06:18
Vi hade en stor middag före men de gick åt ändå. dock inte ett helt kilo.
Hälsningar Lena
Håller med, väntar på att Ulvagubbarna skall bli klara.
//B-O
Svar från Lena Holm 2014-06-13 06:19
Dessa kom från Fyrislund där jag passerar dagligen. Jag hade tur som kom lite tididgare för det fanns inte så många liter kvar.
Hälsningar Lena
Härligt med goa´ gubbar...vilket kalas :) Hälsningar Sören
Svar från Lena Holm 2014-06-13 06:20
Tack Sören,
du skulle sett det hela grillade älgentrecoten som vi hade före....Har man besök från USA så har man.
Hälsningar Lena
Snälla Lena, kan du inte faxa över en skål, please:)
Svar från Lena Holm 2014-06-13 06:21
De tog slut, annars kunde jag prova att lägga några i "dropboxen".
Hälsningar Lena
Läcker bild dessutom!
Svar från Lena Holm 2014-06-13 06:22
Tack Lena,
det var det där med en bild om dan....ibland hinner man inte riktigt med även om det blev några bilder till familjealbumet igår.
Hälsningar Lena
Lena Eriksson 2014-06-13 07:01
Jag tycker att du är superduktig på att få till en bild om dagen av god kvalité !!!
Snygg komposition! Javisst, svenska jordgubbar i juni är en delikates!
Svar från Lena Holm 2014-06-13 20:06
Tack Wolfgang,
när jag tittar på bilden så här i efterhand så måste jag tillstå att de gröna skålarna inte var så tokiga. Vi brukar frossa i jordgubbar under några veckor och sedan är det bra.
Hälsningar Lena
Mmmm mums.
Det vattnas i munnen.
Svar från Lena Holm 2014-06-13 20:07
Mmmmm, just dessa mörkröda, små och egentligen ganska skräpiga (innan avspolning) jordgubbar visade sig smaka alldeles förträffligt.
Hälsningar Lena
Gott, det finns två saker, nej tre... som för mig är Svenskt... Jordgubbar, Kaffe och Färskpotatis... Mums!!! Köpte gubbar igår... lokalodlade på Öland.. ;))
Hoppas att de va svenskt Tasty... :) Ha en glassig dag!! //Peter
Svar från Lena Holm 2014-06-13 20:10
Tack Peter,
jag håller verkligen med. När min systerdotter var på besök från USA förra sommaren var det tre saker hon hade på sin "kulinariska önskelista". För henne var det jordgubbar, svensk grädde och färskpotatis. Grädden smakar inte likadant världen över och för henne så är svensk grädde (och svenskt smör) något helt unikt.
Hälsningar Lena
Visst är det extra gott med dom första svenska gubbarna, med glass o vispgrädde - mums! Hils, LO
Svar från Lena Holm 2014-06-13 20:12
Just det,
den första kartongen gubbar med mjuk gräddglass...fantastiskt gott !
Hälsningar Lena
Märkligt, nu blev jag ju sugen på jordgubbar?! :)
Svar från Lena Holm 2014-06-13 20:13
Så bra att bilden har någon sorts effekt på betraktaren :-)
Hälsningar Lena
Jordgubbar är jättegott men hallon tycker vi mer om de är mogna nu i Skåne Ha det gott :) // Gert
Svar från Lena Holm 2014-06-13 20:15
Hej Gert,
jag tycker hallon är jättegott men när vi gjorde om vår trädgård grävde vi upp de sista hallonbuskarna....lite synd men det fick inte plats. Njut av dina hallon för de är guld värda.
Hälsningar Lena
Visst är det så underligt med jordgubbar redan nu. Blir där kvar några till midsommar det är frågan här nere i Skåne.
Så gott det ser ut tur jag är ganska mätt.
###Gun-Inger
Svar från Lena Holm 2014-06-16 08:05
TAck Gun-Inger,
de har precis börjat sälja jordgubbar men jag kan tänka mej att de funnits i Skåne ett tag. Färskpotatisen var också väldigt tidig.
Hälsningar Lena