En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

The Lone Star State

Dagens bild 363: The Lone Star State. Texas är både till ytan och folkmängden USAs näst största delstat. Alaska är störst till ytan, men det bor mest människor i Kalifornien. Austin är huvudstad i denna stat men Houston är störst. Där kan man bl a besöka det kontrollrum där orden " - Houston, we have a problem...." uttalades ( dvs när Apollo 13 hade en del problem och anropade Houston Space Center). Vi besökte det kontrollrummet för några år sedan, innan jag började blogga här på FS.

Det finns också en del udda platser att upptäcka ute i på landsbygden om man ger sej ut på de mindre vägarna. Vi har inte hunnit med någon sådan tur ännu på denna resa, men vi får se vad som kan bli aktuellt innan vi drar hemåt.

Hälsningar Lena

Inlagt 2014-12-30 05:42 | Läst 4765 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Ja de där orden de är verkligen klassiska, dags att se om den filmen snart igen. Säga vad man vill om amerikaner men när de verkligen bestämt sig för att göra något då gör de också det, och det med besked. Jag skulle verkligen vilja se den amerikanska landsbygden. Jag hade bestämt mig för att jag skulle åka Route 66 när jag fyllde 50. Men då hade jag redan varit i det landet > 10 gånger i jobbet, och fått alla mina fördomar bekräftade, så någon 400 mils resa tvärs över det landet blev det verkligen inte.
Svar från Lena Holm 2014-12-31 22:20
Hej Ingemar,
vi brukar åka runt en dag eller två och stanna lite här och där, ta en bild och sedan åka vidare. Det är ganska torftigt på många ställen ute på landbygden. En gård kan se obebodd ut men det står en ofta relativt ny bil utanför ett hus som ser fallfärdigt ut. Jag har också kört genom Colorado, Wyoming och Montana själv för många år sedan. Jag bodde då på billiga motell och det som mest förvånande folk var att jag körde runt på egen hand. Jag körde också fel ett par gånger och hamnade på det mest udda ställen. Det var före GPS:en och jag hade bara en Rand McNally som jag la upp på ratten ibland.
Hälsningar Lena
Mittenbilden andas verkligen Texas.

Ni ser ut att ha en fin resa :-)
Svar från Lena Holm 2014-12-31 22:21
Tack Tommy,
vi lever mest avslappnat familjeliv hos min syster med god mat och kvällar med sällskapsspel.
Hälsningar Lena
Mittenbilden är jättebra...ingen minimalism där... :) Är det en riktig människa man ser i fönstret, som förmodligen kollar ut på fotografen?
Svar från Lena Holm 2014-12-31 22:22
Tack Lena,
jag tror det är en docka. När man passerar ett sånt här ställe bara måste man stanna.
Hälsningar Lena
US är ett märkligt land på många sätt. Ett av mina intryck är att det är få länder som har så stor skillnad mln stad o landsbygd som US har. I Sverige har vi ungefär samma standard oavsett vi är i Korsheden, Finspång el Sthlm, men i US är standarden (i boende, affärer, kommunala möjligheter, nöjen) på landsbygden ofta låg jämfört med städerna.
Roligt att se dina bilder, eftersom du är där på släktbesök o inte tj-resa blir det liksom inifrån, fint! Gott Nytt år!/ Björn T
Svar från Lena Holm 2014-12-31 22:25
Tack Björn,
du har helt rätt. Inte bara standarden utan också allmänbildningen skiljer mycket mellan stad och landbygd. KOmmer man riktigt ut i obygderna här finns det fortfarande KKK och medborgargarden med automatvapen som ser till att ingen råkar kliva in på privat mark eller göra något annat dumt.
Gott Nytt År Björn,
önskar Lena
Skulle behövas några mer reklamskyltar för Coca Cola i mittenbilden.. :-)
Hälsn!
Svar från Lena Holm 2014-12-31 22:26
Tack Jan,
budskapet går fram :-)
Hälsningar Lena
Bild nr 363...nu är det nära. Fina bilder som vanligt och som vanligt kul att bade se bilderna o läsa din text
Svar från Lena Holm 2014-12-31 22:28
Tack Annelie,
det har varit kul men nu ska det bli skönt att inte behöva producera något varje dag. Tack för att du hängt med så länge.
Gott Nytt År,
önskar Lena
Kul att se bilderna från värmen i Texas - hoppas ni hinner med en landsbyggdstur också. Alltid kul att läsa din blogg Lena :-)
Gott Nytt!

Hälsningar/Kirsten
Svar från Lena Holm 2014-12-31 22:29
Tack Kirsten,
vi har faktiskt inte särskilt varmt idag. Bara 3 grader och mulet, som hemma verkar det som. När solen skiner burkar det dock bli lite varmare.
Gott Nytt År,
önskar Lena
Spännande bilder! Känns verkligen USA:s landsbygd. Skulle vilja åka där!
Gott Nytt År!
Bjarne
Svar från Lena Holm 2014-12-31 22:31
Tack Bjarne,
det är någonstans mitt ute i obygden. Det är lätt att resa runt här. Bara att hyra en bild och ge sej av. Bensinen är dessutom billig, åtminstonei Texas, ca 15 kronor /gallon (ca 4 liter).
Hälsningar Lena
Du ligger i alla fall inte på latsidan när du är hos din syster :-)
Kul för oss för då får vi se en hel del bilder med intressant text !
ing-marie
Svar från Lena Holm 2014-12-31 22:32
Tack Ing-Marie,
så länge det ska in en bild per dag blir det något bidrag men vi får se efter nyår. Beror på vad vi hittar på.
Gott Nytt År,
hälsningar Lena
Vilka fina bilder Bild 2 liknar en gammal lanthandel som fans här på 1960 talet fans nästan alt Jag gillar den sista bilden på den häftiga maskinen Ha ett Gott Nytt Fotoår : ) // Gert
Svar från Lena Holm 2014-12-31 22:33
Tack Gert,
du skulle ha sett baksidan på det här stället :-) GOtt Nytt År du också !
Hälsningar Lena
Sköna bilder från din resa.
//B-O
Svar från Lena Holm 2014-12-31 22:33
Tack B-O,
Gott Nytt År,
hälsningar Lena
Dagens bilder är så Amerikanska att de nästan ser ut som kulisser i en film.
Svar från Lena Holm 2014-12-31 22:35
Tack Stefan,
ibland känns det så när man färdas på landsbygden, eller när man passerar någon riktigt känd plats t ex där Kennedy blev skjuten centrala Dallas.
Hälsningar Lena