En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

20/100 Bara måsar

Måsarna i Stockholm inbjöd till lek med lång slutartid.

Jag är lite kluven, ska man se att det är fåglar eller...

...kan det få bli hur abstrakt som helst ?

Ska stolparna vara kvar eller ska jag redigera bort dem?

Jag gillade effekten av att fota fåglarna mot den molntäckta himlen.

Här är det en del av bron med också.

Dagens inlägg är bara en lek och alla modeller fick belöning i form av smörgåsbitar som min sambo delade ut. Men vad tycker ni? Ska man se att det är en mås eller ska man bara förnimma att det är vingar i luften ? 

Hälsningar Lena

Inlagt 2016-03-20 14:58 | Läst 1639 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Om vi bortser från Örn, Björn och det som är under vattenytan så tycker jag det här är fantastiskt bra och oväntade bilder från dig. Skulle gärna ha dem i stort format på väggen här hemma. Ta inte bort stolparna de gör att det uppstår frågor. De dova färgerna gör sitt till i det här ljuset.

Grattis eller faaan va' jag blir avis...
Svar från Lena Holm 2016-03-20 15:16
Tack Nic,
det gläder mej att du gillar bilderna. Det här kan man ju gå ut och testa var som helst där det finns måsar. Man behöver bara någon som kastar mat till dem och lite fantasi. Jag har tagit liknande bilder utanför ett köpcentrum i Märsta där det finns en vattenpöl. Då var det en liten tjej som matade dem. Det blir mycket bilder men det är ganska lätt att sortera och slänga alla utom några få.
Hälsningar Lena
Förnimmelsen är väl det bästa med de här bilderna, inte igenkännandet, mer spännande tycker jag, än vanliga skarpa fågelporträtt. Fint alltså!
Svar från Lena Holm 2016-03-22 18:37
Tack J-O,
det gäller bara att hitta de rätta förnimmelserna, i ett hav av blurrigheter.
Hälsningar Lena
Jag tycker det är kul med vingar i luften
Då får man använda fantasin
// Marianne
Svar från Lena Holm 2016-03-22 18:40
Tack Marianne,
jag vet ju att du gillar detta och dessutom har visat ypperliga prov på tekniken själv.
Hälsningar Lena
Hej Lena.
Helt vildt kreative billeder. Nummer 1 - 4 - 5 og 6.
Hilsen fra Erik.
"Bare måser" betyder noget helt andet på dansk😀
Svar från Lena Holm 2016-03-22 21:36
Tack Erik,
det här är kul att göra ibland. Kul att du gillar dem.
Hälsningar Lena
Det ena utesluter inte det andra. För mig fungerar det oavsett om man ser att det är en mås eller ej. Jag skall försöka mig på sådana här bilder i vår igen, tror inte jag gjorde det förra året. Jag gillar de bäst utan de mänskliga inslagen i bakgrunden.
Svar från Lena Holm 2016-03-22 21:38
Tack Ingemar,
jag tyckte först att de vita bilderna utan mänskliga inslag var de bästa, men när jag tittat fram och tillbaka en stund blev jag osäker. Det här är kul så jag kan bara varmt rekommendera en stund med måsar.
Hälsningar Lena
Allt är ju en smaksak så klart.. men jag gillar nog mest när det ändå finns en skärpa på någonting, gärna huvudet då. Den sista bilden är riktigt bra där man även ser folk på Riksbron i bakgrunden, kanske jag skulle ha gjort den bilden lite mörkare, men våra skärmar kanske skiljer sig åt?
Hälsn!
Svar från Lena Holm 2016-03-22 21:47
Tack Jan,
jag förstår precis hur du menar och jag gillar nog mest när det finns någorlunda skarpa detaljer, men jag försöker vara lite öppen och testar därför en rad olika bilder i bloggen.
Hälsningar Lena
Bild nr 6 var verkligen spännande. Man ser huvudet lite svagt där bakom och om man tittar kan man även få det till ett hästhuvud eller kanske en enhörning.
ing-marie
Svar från Lena Holm 2016-03-22 21:48
Tack Ing-Marie,
kul att få ta del av just dina tankar om en specifik bild.
Hälsningar Lena
Inte bara en mås de är trevliga att se på Dina bilder jättefina De är inte fel att stolparna syns på bilen Snyggt fånat Ha en skön kväll :) // Gert
Svar från Lena Holm 2016-03-22 21:49
Tack Gert,
kul att du gillar dessa bilder trots att den egentligen inte visar fåglarna så väl.
Hälsningar Lena
Du funderar lite som jag gjorde när jag fotade mina 1 sekunds-självporträtt... Men jag tycker att det i båda fallen är rätt häftigt att se rörelse i bilden. Men man kan ha tur eller otur...suddet kan tillföra och bli vackert eller mest bara bli sudd.
Jag tycker flera av dina bilder är fina och bild nummer fyra tycker jag är kanon! Och stolparna hjälper till tycker jag med lite ordning och stadighet i bilden....
Svar från Lena Holm 2016-03-22 21:51
Tack Lena,
kul att ta del av dina tankar. Just bild 4 gillar jag själv och har provat att lägga ut i en pool. Många bilder blir verkligen bara skräp men ibland har man lite tur.
Hälsningar Lena
Om jag skrollar fort så dansar de omkring som på en teaterscen.
Vilken balett enbart klassisk musik som fattas.
Detta gjorde du bra.
Gun-Inger
Svar från Lena Holm 2016-03-22 21:52
Tack Gun-Inger,
tänk att jag provade att växla väldigt snabbt mellan bilder som var tagna i serie och då "dansar" fåglarna. Du är en sådan person som kan se det, inte många har den förmågan tror jag :-)
Hälsningar Lena
Bild fyra och den sista gillade jag bäst här eftersom jag gillar när man får med lite ögon i bilden.. Stolparna stör inte mig men ser att jag inte är ensam om damm på sensorn.
Min nya kamera har klarat sig ganska bra än, men min gamla som varit med om lite äventyr är ganska prickig.
Svar från Lena Holm 2016-03-22 21:53
Tack Margareta,
för mej är det nog fyra och den sista som jag gillar bäst men jag ville testa en del olika varianter i bloggen. Ibland känner jag att jag måste vara lite mer öppen för det som avviker en del. Sensorn behöver rengöras för den kameran har varit med om en del nu.
Hälsningar Lena