En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Attackskarven som anföll underifrån....

Det var en hel del måsar och trutar runt oss då vi väntade på fiskgjusen. De fick bröd och deras närvaro talade om för rovfåglarna att nu var utskänkningen igång. Jag tyckte den här unga skrattmåsen var fin. 

Hoppet om att få ta del av godsakerna som slängdes från båten lyste verkligen i ögonen på en del fåglar. Eller vad tycker ni? Den här ungfågeln ser ju ut som ett barn på julafton.

En annan aktör som dök upp på banan ganska snart var en skarv. Den var välkänd och glupskare fågel får man nog leta efter.

Jag råkade ha kameran riktad mot den ungfågel som låg och försökte plocka i sej bitar av en fisk. Här får den sitt livs överraskning när den får en skarv i rumpan.

Här erövrar den glupska skarven dagens tredje fisk och visar prov på en kreativ teknik att fånga död fisk som någon annan försöker äta på.

Det gick sedan väldigt fort så var fisken borta. Vilken teknik den utvecklat !

Måsarna och trutarna följde oss hela vägen tillbaka till hamnen och jag tog fram 24-105 för att få en annan typ av bilder.

Det är lite häftigt då de flyger precis bredvid båten. Den här bilden är tagen med 24 mm på en Canon 7d Mk II. Strax före nio var vi tillbaka i hamnen efter en händelserik morgon.

Hälsningar Lena

Inlagt 2017-07-18 16:00 | Läst 2385 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Häftiga bilder på måsarna och bilden på den glupska Skarven är ju jättebra. Såg ditt förra inlägg men han inte kometerna den men det var många läckra bilder på Fiskgjusarna, jag skall försöka bläddra tillbaka och kolla lite bättre.
Ha det gott/Stig
Svar från Lena Holm 2017-07-19 17:22
Tack Stig,
det roligaste är ju att du är inne och läser i bloggen samt tittar på bilderna. Skarven är en skön fågel och en mycket duktig fiskare.
Hälsningar Lena
Hej Lena.
Skarven er på samme tid facinerende og lidt en røver.
Det sidste sidder "lige i øjet" 😀 som vi sigerpå dansk.
Hilsen fra Kerik.
Svar från Lena Holm 2017-07-19 17:20
Tack Erik,
om det betyder att skarven är lite av en rövare håller jag absolut med.
Hälsningar Lena
Fina bilder på mås o trutar Skarven är en mycket vacker fågel men kan fiska mycket Fina bilder och fint fotograferat Ha en fin kväll // Gert
Svar från Lena Holm 2017-07-19 17:19
Tack Gert,
skarven är en imponerande fiskare och jag kan förstå varför de har hållits i fångenskap för att bidra med just fisk.
Hälsningar Lena
Milda makter så nära de är! Raka motsatsen till vad jag utstod i fågelskyddsområdet i dag: Isande kall rasande vind, nermulet och fåglar som höll normalt avstånd, d.v.s. knepigt.
Skarven är verkligen urtidsmonstret, du visar den dyka upp från djupet och slå till. Säkert har den lärt sig och är superspecialist.
Svar från Lena Holm 2017-07-19 17:18
Tack Stefan,
objektivet sitter dock på en kamera med crop-sensor så ta brännvidden gången 1,6. Jag använde min 5d mk III till gjusarna och hade 7d mk II med som reserv och för lite annat som t ex måsfoto. Men visst kom de nära :-) Kan hålla med om att skarven har lite urtidsmonster över sej.
Hälsningar Lena
Riktigt fina bilder! Även vidvinkeln levererar riktigt bra! Tycker Skarven är häftig med sitt gröna öga..
Hälsn!
Svar från Lena Holm 2017-07-19 17:16
Tack Jan,
visst är det något häftigt över skarven, både utseende och beteende är ju speciellt. Vidvinkel kan ju bli kul när fåglarna är så här närgångna. Men 24 mm på en kamera med crop-sensor är ju inte så märkvärdigt egentligen...men de kom nära kan jag erkänna.
Hälsningar Lena
Trevlig läsning Lena! Gillar skarven som är en favvo. Speciellt bilden du lyckas fånga när den sväljer fisken.

Hade det!
//Johnny
Svar från Lena Holm 2017-07-19 17:13
Tack Johnny,
erkänner att jag inte alls hade så mycket fokus på att fånga en skarv som sväljer en fisk och de här bilderna kom till mest av en slump. Men vi blev mäkta förvånade över den här taktiken.
Hälsningar Lena
Intressant att skarven är så orädd! Att naturen inte låter nån annan gå före är uppenbart och gäller i de flesta situationer. Ingen altruism där inte, där gäller egennyttan..../ Björn T
Svar från Lena Holm 2017-07-19 17:11
Tack Björn,
just så funkar det i naturen och skarven är mycket bra på att se om sej själv.
Hälsningar Lena
Riktigt fina actionbilder på måsar och trutar. Jag är lite extra svag för den inledande juvenila skrattmåsen. Kör du med fast 24mm eller är det en zoom?

Mvh Jörgen
Svar från Lena Holm 2017-07-19 17:10
Tack Jörgen,
jag gillar också den första skrattmåsen och det grämer mej att jag inte var noggrannare när jag tog bilder på den. Det var onödigt att klippa vingen även om den var mycket nära för 400 mm (som gällde just då). Jag har inte ett fast 24 mm utan en Canon 24-105 f4 som får fungera som lite allround objektiv.
Hälsningar Lena