En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Vägra vinter !

Mina sommarblommor vägrar att acceptera hösten och att det snart är vinter. De blommar på som om det vore sommar.

Min absoluta favoritpelargon, Honeywood Suzanne, från en stickling som jag fick av min sambo i födelsedagspresent. Den har blommat sedan maj.

De blå lobeliorna har fått nya blad, knoppar och blommor på senhösten.

En annan vacker pelargon med jättelika blomställningar, Lara Suzanne.

Blandade sorter framför ytterdörren, tyvärr kommer frosten att ta de flesta. Alla kan inte flytta in.

Men än så länge får de blomma på som vanligt.

Hälsningar Lena

Inlagt 2017-10-10 07:55 | Läst 1983 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Vad tjusigt och trivsamt Lena!
Härligt att komma hem och fortfarande mötas av dessa vackra blommor.

Fina bilder.
Kör du med ett makroobjektiv?

MvH
Johnny
Svar från Lena Holm 2017-10-10 08:14
Tack Johnny,
ja ett 100 mm makro och jag njuter av blommorna varje dag.
Hälsningar Lena
Hej,
Fint genomtänkt komposition. Mycket vackert och elegant sätt att behålla sommaren.
Ha det fint
Bob
Svar från Lena Holm 2017-10-11 07:45
Tack Bob,
jag gillar att "komponera" med mina blomkrukor och väljer färger på blommorna som jag tycker passar bra tillsammans och mot den röda husväggen. Alla pelargoner står under tak för att de ska må bättre när det regnar, då får man blommor och vackra blad hela sommaren och hösten.
Hälsningar Lena
Inget att beklaga precis, det ser fint och trevligt ut.....Det får gärna fortsätta blomma ett tag till/ Björn T
Svar från Lena Holm 2017-10-11 07:46
Tack Björn,
ja visst kan vintern få dröja ett tag till men vi hade frost i morse...dock inte så kraftig att blommorna tog skada, bara lite skrapa på bilen.
Hälsningar Lena
Jättefint! Har själv en del fint blommande Pelargoner fortfarande och jag vet att dom kan blomma ända in i december vissa år.. det som slutligen brukar knäcka dom är snö eller blötsnö som hamnar på växten, då är det kört! Minusgrader brukar dom klara rätt bra men inte 'isig' nederbörd.. Har även ett litet Bouganvilleträd sen i våras, den tappade precis alla löv både gröna och röda så jag tänkte kasta den redan i juli.. men plötsligt började det komma en massa nya små gröna blad, och den växte sedan till sig och är större och tätare än förut, med en del röd/lila blad också, den tar jag in snart framöver! Pelargonerna brukar aldrig överleva att tas in, troligen för torrt och för varmt.. Trevligt i alla fall att ha växterna kvar så länge det går på balkongen!
Hälsn!
Svar från Lena Holm 2017-10-11 07:48
Tack Jan,
jag tänkte faktiskt på din balkon när jag gjorde detta inlägg och att du fortfarande borde ha en hel del fina blommor kvar du också. Kul med bouganvilleträdet. Ibland blir man förvånad. Jag har fått ett lagerbladsträd som ska flytta in till helgen, får se hur det går att övervintra inomhus.
Hälsningar Lena
Vackra Pelargoner du har och hur köldtåliga de är vet jag inte men jag täcker över mina med en liten duk på kvällarna för man vet ju aldrig när frosten slår till.
Ha det gott/Stig
Svar från Lena Holm 2017-10-11 07:50
Tack Stig,
I natt var det frost men inte så kraftig att blommorna tog stryk. De tål en del och står dessutom under tak mot en husvägg. Till helgen måste jag nog passa på och ta sticklingar om jag ska vara säker på att få några. Med en duk förlänger man definitivt säsongen lite extra.
Hälsningar Lena
Suzanne var gracil och fin, hon hade nog trivts på en glasveranda i vinter. Dagens motsvarighet ät väl inglasat uterum med moderat värme.
Svar från Lena Holm 2017-10-11 07:54
Tack Stefan,
Suzanne är otroligt vacker. Det är en slags "mini" men den växter på sej bra under sommaren och denna planta var bara en lite stickling som kom med posten i slutet av mars. Redan i maj började den blomma. Jag har tyvärr varken uterum eller glasveranda och det brukar inte gå så bra för pelargonerna inne. Jag ska prova ta sticklingar i år och ge dem extra belysning. Vi har för varmt inne för dessa plantor.
Hälsningar Lena
Oj vad det blommar vackert! Riktigt härligt att det blommar så mycket än. Vi kan gärna skjuta på vintern lite till!
Hälsningar, Bjarne
Svar från Lena Holm 2017-10-11 07:42
Tack BJarne,
ja visst kan vintern få dröja men i morse var det frost på bilen. Dock inte under taket där blommmorna står.
Hälsningar Lena
Så det är DET dom heter...Honeywood Suzanne...jag har fått sticklingar från Göteborg och ska ha dom i Roslagen nästa år.
Svar från Lena Holm 2017-10-11 07:41
Hej Kent,
kul att du fick lite nytta av mitt inlägg. Jag ska ta egna sticklingar i år för det kanske går bättre än att övervintra plantan. Jag har inte något bra ställe för pelargoner så det brukar tyvärr dö inomhus. Just Honeywood Suzanne är oerhört vacker med sitt spröda växtsätt.
Hälsningar Lena
Frodigt och fint, rejäla pelargoner.
Pelagoner kan även jag ha men de får vistas på altanen numera.
Såg att naturen är lite förvirrad, för de vita rosorna på busken som bara brukar blomma på våren var i full gång med blomningen förra veckan.
Svar från Lena Holm 2017-10-11 07:38
Tack Margareta,
det har hänt att rådjuren plockat de sena höstblommorna på mina pelargoner så jag förstår att du kan ha sådana problem. Vi har en vit rhododendron som blommar först på våren och den brukar få en del blommor på hösten ibland, men inte i år.
Hälsningar Lena