En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Texas i juletid

Skickar en kylslagen julhälsning från Texas. Vi har ca 2 grader och lätt regn. I natt blir det minusgrader och snögubben kommer att trivas förträffligt.

Jag såg Björns inlägg om vad dagens kameror klarar och kan bara hålla med. Den här bilden är "bara" tagen med Canons 24-105 f4, ISO mycket och konverterad till svartvitt. En annan aspekt på vad vi gör med dagens teknik är att de som inte kunde närvara vid årets julmiddag kunde vara med digitalt.

Jag har gjort en lång promenad i min jakt på blåskrikan och trots att de skrek ljudligt runt mej flera gånger var det här det enda som fastnade på minneskortet. Återkommer med mer hoppas jag...

I god Texasanda äter vi idag en grillad Cowboy ribeye steak. Vi har köpt två fast vi är fem vuxna som ska äta...det kommer att bli rester...sjukt stora med andra ord...

Hej så länge,
Lena

Inlagt 2017-12-26 21:59 | Läst 3234 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Den svartvita är jättefin. Ofta är ju ljuset mjukt och fint när det är lågt. Och det låter som samma väder nästan over there....Julhälsningar!/ Björn T
Svar från Lena Holm 2018-01-01 23:11
Tack BJörn,
vi har haft fortsatt kallt och mulet. I morse -10 grader vilket är helt galet.
God fortsättning,
hälsningar Lena
Trevligt! Samma väder här i Stockholm.. just nu +3,5° och det är halvmåne, blir nog kallare under natten.. Har varit två hemskt mulna dagar och en del regn här.. Håller också med Björn ang. dagens kameror! Det är ingen dålig teknik i dom nu för tiden! Har man fotat en del på analoga tiden, så ser man en viss skillnad.. Blåskrikan ser fin ut, anar en del blått både på stjärtfjädrarna och vingarna.. Ha det fortsatt bra, du missar inget här.. vad jag vet!
Hälsn!
Svar från Lena Holm 2018-01-01 23:13
Tack Jan,
det har inte blivit så mycket jakt efter blåskrikan för vädret har varit bedrövligt. Kallare än hemma och vi hade inte direkt vinterkläder med oss. Nu skiner solen men det är flera minusgrader.
Hälsningar Lena
ehrsa 2018-01-01 23:30
Hej! Ja, jag har förstått att det är den Amerikanska kontinenten som har fått vinterkylan hittills detta år! Här hemma är det mestadels plusgrader och en del regnskurar.. lite trist! Även om det är vinter och bra med snö i norr och i fjällen! Men vädret rår man ju aldrig över.. man får försöka göra det bästa av situationen ändå! Ha det bra!
Hälsn!
Låter som om du har kallare än här hemma. Svänger kanske snart.
Det var då ingen dålig köttbit det där, skulle ha platsat för familjen Flinta hur lätt som helst.
Svar från Lena Holm 2018-01-01 23:15
Tack Margareta,
det är fortsatt mycket kallt för att vara Texas. I morse var det -10 grader. En av dessa köttbitar hade blivit gryta till en hel familj, helt galet. Det blev pytt i panna dagen efter. GOtt det också.
Hälsningar Lena