En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Fotoresan i Säter

Parallellt med Genstaplanket går "Fotoresan i tid och rymd" i Säterdalen. Lite mer natur och djur bland utställarna än i Gnesta men ganska blandat bland föredragshållarna. Framför allt är det också ett fantastiskt kul tillfälle att träffa fotokompisar som man inte stöter ihop med så ofta t ex Ing-Marie från Sandviken. 

Det är besvärligt att hänga när man också vill snacka men alla bilder kommer snart på plats. Det är varmt i Säterdalen men det kommer förstås en åskskur med skyfall och en snabb räddningsaktion av en del verk sker under ett av föredragen.

Ewa hänger spännande svartvita motiv.

Peter Engman, tillfälligt ledig från sina fotouppdrag, inledde som vanligt hela evenemanget. Inger Palo var första föredragshållare och hon många fina exempel på att man inte behöver åka särskilt långt för att fånga vackra och spännande bilder från såväl natur som stadsmiljöer.

Föredragen varvades med möten ute vid väggarna. Tore Hagman höll en oerhört medryckande och tankeväckande presentation som bl a visade hur mycket vi har att glädjas åt i vårt eget land och hur småbruket har sett ut innan stordriftens och mekaniserings intåg. Naturfoto men med en annan vinkling och kryddat med livsöden från små gårdar där man producerade den mat man åt. 

Jag missade tyvärr Jan-Peter Lahall som var dagens sista talare och avslutar med en bild på Bengt Gustafsson som visade fascinerande gatubilder och arkitektur från sina resor i New York. Stort tack till arrangörerna som än en gång fått ihop ett lysande program och en verkligt fin Fotoresa i tid och rymd!

Hälsningar Lena

Inlagt 2018-07-29 11:31 | Läst 2916 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Det verkar ha varit intressant och trevligt som vanligt, synd att man inte kan vara på två ställen samtidigt! Ett bra alter ego kanske skulle funka? Hälsningar/ Björn T
Svar från Lena Holm 2018-08-09 18:16
Tack Björn,
nästa år blir det lättare då Säter gänget gör uppehåll
Hälsningar Lena
Lördagen var en heldag och inte minst din bildvisning var toppen att se och höra Lena!
En mycket givande dag på alla sätt. Söndagen startade med kraftig åska och hällregn och med omsorg om allas bilder ställdes utställningen in. Det var jättekul att träffa er alla som var där! Och typiskt att det är tvärtorrt ända fram till fotohelgen och sedan brakar regnet loss. Ett välbehövligt regn men ändå....
Svar från Lena Holm 2018-08-09 18:19
Tack Anne-Sophie,
jag hade också en mycket bra dag men hann knappt prata med alla jag ville träffa. Jag såg dina bilder från Säter som var mycket fina och stämningsfulla men jag hade bara telefonen och det är så knöligt att kommentera från den tycker jag. Åskan slog vårt internet på söndagen men nu är jag tillbaka igen.
Hälsningar Lena
Vi uppskattade ditt föredrag mycket.
Lärorikt och inspirerande.
Svar från Lena Holm 2018-08-09 18:19
Tack Bengt,
alltid lika trevligt att råkas.
Hälsningar Lena
Fint fångat och tack för en toppenfin bildvisning!
Ha det gott!
Svar från Lena Holm 2018-08-09 18:20
Tack Ewa,
ursäkta sent svar men åskan slog ut vårt internet på söndagen och det är inte förrän nu som jag är tillbaka igen.
Hälsningar Lena
Alltid lika trevligt att träffa många likasinnade denna helg. Enda nackdelen är väl att man ofta hamnar med på bild själv på denna festival, men det är väl bara att gilla läget :-)
Det var många bra föredrag, blir imponerad av dig, så mycket du kan och vet om allt där under ytan. Men det är väl så , ju mer man kan ju roligare är det.
Jag blev också väldigt berörd av Tore Hagmans föredrag.
Svar från Lena Holm 2018-08-09 18:22
Tack Ing-Marie,
ursäkta sent svar men vi har inte haft internet på en och en halv vecka pga åsknedslag. Det är verkligen kul att träffa alla i Säter och då får man väl ta det där med bilderna. Jag tycker den första på er är riktigt trevlig :-)
Hälsningar Lena
Kul att få ta del av några glimtar. Förstår inte varför Gnesta och Säter måste ligga på samma helg.....
Svar från Lena Holm 2018-08-09 18:23
Tack Lena,
jag har aldrig varit och tittat i Gnesta just av den anledningen. Men nästa år kanske det blir av eftersom man gör uppehåll i SÄter.
Hälsningar Lena