En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Första vildsvinsmötet

Äntligen fick jag fotochans på vildsvin och jag kan bara intyga att de är "svårfångade". Attans grisar att vara misstänksamma trots att det inte förekommer jakt på denna plats. Jag skymtade små randiga kultingar och måste förstås tillbaka för ett nytt försök.

Hej så länge,

Lena

Inlagt 2019-04-16 17:33 | Läst 2935 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Spännande, har ni vildsvin där uppe? Var det från något gömsle eller liknade?
Svar från Lena Holm 2019-04-18 16:10
Tack Peter,
ja, vi har en hel del vildsvin i Uppland och de ställer till det ibland. Nej det var inte ett gömsle men dessa djur är vana att få mat och accepterar personen som matar dem. De var dock väldigt misstänksamma mot mej.
Hälsningar Lena
Kul! Har sett dom några gånger som hastigast från en bil, men även blivit 'lätt jagad' av några när jag och ett 'X' och hennes dotter var ute och plockade svamp straxt söder om Stockholm.. Efteråt fick vi veta att dom i stort sett var tama och blev ofta matade i just det området, det visste inte vi så vi sprang en del.. :-) Bra bild!
Hälsn!
Svar från Lena Holm 2019-04-18 16:12
Tack Jan,
dessa får också mat och är van vid personen som matar dem. Dock var det mycket misstänksamma mot mej och vid andra tillfällen då okända människor varit där för att få se dem har de inte kommit fram alls.
Hälsningar Lena
WOW! Vilken otroligt fin bild! Själv har jag bara sett dem på håll eller spår av dem. Så snygt jobbat!
/ Maria
Svar från Lena Holm 2019-04-18 16:12
Tack Maria,
det kommer mer för jag har varit där igen.
Hälsningar Lena
Vildsvin är det jag är mest orolig för att träffa på när jag är ute i naturen. Den här videon är läskig, https://youtu.be/WLmEwU3CvWI

Jag har bara sett dem från bilen och det räcker för mig, fast då fick jag inte lika bra bild som du visar här förstås.

Ha det gott! /Thomas
Svar från Lena Holm 2019-04-18 16:22
Tack Thomas,
jag tittade på videon och kan bara hålla med om att den är otäck. Jag undrar faktiskt om den frisk. Vilda djur anfaller inte oprovocerat med sådan frenesi, svårt att förstå vad den är ute efter. De har i alla fall en oerhört tjock skalle, vilket förklarar varför den inte tycks bry sej det minsta om att bli slagen med full kraft i huvudet. Jag tror dock inte att bu behöver vara alltför orolig över att stöta på en galen galt här hemma. De grisar jag mötte är vana att få mat med var ändå mycket misstänksamma mot mej och att komma fram när jag var i närheten. Andra som varit på besök har inte fått se dem alls.
Hälsningar Lena
Vad roligt! Tycker det blev en fin bild också, just att dom är så skygga och försiktiga framgår ju precis av bilden som alltså ger karaktären också, roligt! Hälsningar/ Björn T
Svar från Lena Holm 2019-04-18 16:23
Tack Björn,
jag har varit där en kväll till så det kommer mer bilder på dessa djur.
Hälsningar Lena
Oj va kul..hoppas du träffar på dom igen.Har bara fångat dom på ganska långt håll I skumt ljus och med rörelseoskärpa..
Mycket fin bild där den tittar fram ur skogsbrynet..
Mv/Gunte..
Svar från Lena Holm 2019-04-18 16:25
Tack Gunte,
jag fick möta dem igen i går kväll och det blev en hel del bilder. Det var mörkt och höga ISO men jag tycker den mörka skogen passar bra för dessa djur.
Hälsningar Lena
Bra bild, men inte ett djur att älska precis ...
- hawk
Svar från Lena Holm 2019-04-18 16:27
Tack Håkan,
jag vet att det är mycket blandade känslor för dessa djur och jag skulle själv inte vilja ha dem i trädgården eller på mina marker om jag var lantbrukare. De orsakar dessutom en hel del viltolyckor. Det var dock ett spännande möte, precis som med andra vilda djur.
Hälsningar Lena
Fin bild på grisen, den är ju riktigt söt. Fast jag förstår de som får sina gräsmattor saboterade att de inte gillar den.
Svar från Lena Holm 2019-04-18 16:28
Tack Margareta,
om du tyckte denna var söt vänta tills det kommer bilder på den små randiga kultingarna. Jag mötte dem i går kväll men har varit upptagen hela dagen idag och inte hunnit igenom alla bilder.
Hälsningar Lena
Men vad kul och grattis! Inte lätt fångat minsann. Mycket fin bild du fångat.

MvH
Johnny
Svar från Lena Holm 2019-04-18 16:29
Tack Johnny,
jag har varit där igen och det kommer fler bilder inom kort.
Hälsningar Lena
Spännande ! Härlig bild !
Många är ju väldigt trött på dessa djur som förstör både det ena och det andra. Men vi som fotar tycker ju att det är lite spännande, speciellt om man då kan få se några små kultingar.
Hoppas du får bild på dom nästa gång.
ing-marie
Svar från Lena Holm 2019-04-18 16:08
Tack Ing-Marie,
jag vet att det är mycket blandade känslor för dessa djur och de kan verkligen ställa till det när de börjar böka, dessutom är det ju en del viltolyckor med dem. Det var i alla fall väldigt spännande att möta dem och det kommer mer bilder, bl a på de små randiga.
Hälsningar Lena