En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Vårhelg och grillpremiär

Äntligen fick vi känna lite vårvärme i helgen och vi kunde duka i växthuset för första gången i år. Vi började på fredagen då det bara krävdes lite gasolvärmare för att kunna njuta. Vintergardinerna och en del skuggduk hänger uppe mest för att grönsiskorna inte ska flyga på glasrutorna. Grönsiskor är överlägset den art som har flest krascher i glaset. 

Även om det går att grilla hela vintern har vi inte tagit fram grillen förrän nu. De små köttbitarna är vildsvinskarré. En viltolycka mindre och riktigt gott, även om köttet inte alls var så fett som vanlig fläskkarré. Det kom från ett litet vildsvin. 

Hemgjord potatissallad kändes riktigt somrigt.

En tur till Hjälstaviken gav inte så mycket fåglar men en uppfriskande promenad. Visst fanns det fåglar men där det var som bäst att fota blåste det så kallt att det inte gick att stå still någon längre stund. Bra fågelfoto kräver tålamod och väntan. Vi skulle ha behövt full vintermundering för det.

Vi fikade i solen och då fick jag syn på en blåmes som spanade in en möjlig bostad. En sävsparv hoppade runt på spången.

På lördagen fyllde jag år. Jag hade inte tänkt ha fest med gäster, men vi kom på att min systerdotter antagligen satt ensam i London, och inte kunde gå ut fast det var lördag, så vi bjöd in henne på en "digital drink". Om ni undrar över färgen i glasen så är det negroni toppat med prosecco.  

Här har vi fått kontakt med Anna som sitter på en blåsig balkong i London. Vårvädret hade tillfälligt tagit paus. Vi hade i alla fall trevligt en stund och motade bort lite av hennes tristess att sitta hemma en lördag (precis som alla andra dagar). Vi trivs själva rätt bra hemma...

Eftersom det var födelsedagsmiddag blev det stora röda skaldjur, smält vitlökssmör, bröd och ett riktigt gott bubbel.

Våren glimtade till från sin finaste sida i helgen och t o m några vitsippor hade tittat fram. Idag snöar det i Knivsta....

Hälsningar Lena

Inlagt 2020-03-30 17:27 | Läst 2418 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Hej,
Vilka festmåltider. Det vattnar sig i munnen när man ser dina bilder.
Drinken Negroni är släkt med drinken Boulevardier som är samma ord som flanör. Du har gin i din drink.
Festligt
Ha det väl
Bob
Svar från Lena Holm 2020-04-01 16:53
Tack,
jag vill minnas att du visat Boulevardier tidigare. Vi gillar Negroni och det finns en färdigblandad variant som är mycket god, tyvärr numera bara i specialsortimentet.
Hälsningar Lena
Vilken fest vist är det skönt när solen lyser har den gjort här i Skåne också det var så den mycket tidig Rhododendron började blomma men frosten tog blommorna den tålde inte -8 grader Ha en fin kväll Hälsningar Gert
Svar från Lena Holm 2020-04-01 16:54
Tack Gert,
vi hade -8 igår och jag hoppas våra rhododendron klarade det. De har inte kommit så långt i knoppningen ännu så vi kanske har tur.
Hälsningar Lena
Å vad härligt och gott det ser ut! Underbart att kunna sitta "halvute" igen kan jag tänka. Så avslutar du med lite vackra vårblommor :)
Hälsningar, Bjarne
Svar från Lena Holm 2020-04-01 16:55
Tack Bjarne,
vi köpte växthuset när det inte gick att bygga uterum som vi hade tänkt. Nu använder vi det både att sitta i och sedan för odling då det ändå är för varmt.
Hälsningar Lena
Inte illa, ser riktigt gott ut, tur man har ätit. Kul att starta grillsäsongen också. Fina vit och blåsippor också. De senaste veckorna har det här nere varit ett helt annat väder än vad det har varit under hela ”vintern”, svängt från mulet och regn till sol och kalla morgnar. Det har ju varit minusgrader varje morgon nu, kallare än under hela vintern. Vi har suttit nästan varje dag i växthuset den senaste tiden, temperaturen har en behaglig värme runt +25 på dan.
Svar från Lena Holm 2020-04-01 16:56
Tack Peter,
vi måste ha stödvärme i växthuset för att kunna äta middag där. Det kanske skulle gå mitt på dagen men då har det inte varit aktuellt att testa. VI har haft konstigt väder nu ett par dagar men jag hoppas det kan återgå till vår utan minusgrader.
Hälsningar Lena
Vilken festmiddag! Ser hur gott som helst ut.
Kul med digital drink. På jobbet har vi digital fika varje dag då
de flesta sitter hemma. En bra grej helt klart.
Grattis i efterskott.

MvH
Johnny
Svar från Lena Holm 2020-04-01 16:59
Tack,
vi har också jobbfika via zoom varje förmiddag. Jag var på plats idag och kommer att vara det även i morgon, undervisningen sköts bäst från jobbet även om den är digital och jag måste kunna ansluta ett mikroskop.
Hälsningar Lena
Ser alldeles otroligt mysigt ut med växthuset! Möjligtvis är det inta bara växthuset som bidrar, lite vin, en röd hummer och så trevligt sällskap förstås....Glada och mysiga bilder också! Hälsningar/ Björn
Svar från Lena Holm 2020-04-01 17:00
Tack Björn,
det är lite extra mysigt när man börjar kunna sitta ute på våren. Kräver förstås lite gasolvärme men det har man ju även på uteserveringar så varför inte hemma.
Hälsningar Lena
Ett försenat grattis. Ser verkligen trevligt ut.
Svar från Lena Holm 2020-04-01 17:00
Tack!
Det var en lyckad helg och mycket gott.
Hälsningar Lena
Fint med hemmamys och verkligt hur mysigt som helst när man gör det som ni har gjort det här :)

Kul med digital drink också :)

Och Grattis i efterskott :)
Svar från Lena Holm 2020-04-01 17:01
Tack Joakim,
det är ett perfekt sätt att använda växthuset innan odlingarna kommer igång på allvar.
Hälsningar Lena
Inspirerande bilder. Kul med nåt positivt. Och ger mig en extraknuff. I år ska vi inviga växthuset! Det som byggdes förra året (bland annat med hjälp av fönsterbågar från Upplandsmuséets gamla magasin vid Strandbodkilen i Uppsala. Återvinning liksom.)
Vildsvinskarré ser gott ut!
Gunnar S
Svar från Lena Holm 2020-04-01 17:03
Tack Gunnar,
ni har alltså byggt ett egendesignat växthus! Vi tyckte det var fullt tillräckligt att sätta upp detta, för att inte tala om allt pyssel med grunden och golvet. Ser fram emot bilder från er invigning. Har du börjat så frön ännu. Tomaterna tar ju tid, för att inte tala om chili om man nu vill ha det.
Hälsningar Lena
mombasa 2020-04-01 21:22
Jodå, tomaterna är igång. Chillin får vi av en god vän. Vi är ”fosterföräldrar” för ett antal plantor. En hel del annat igång också. Invigningen får väl bli när barn och barnbarn an börja umgås normalt med oss. Men då blir det bilder.
Ha det gott.