En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Jag hann inte...

Solen strålade vackert igår och jag ville så gärna hinna ut innan den gick ner. Helst ville jag till Råstasjön, men när jag äntligen lyckades hasta iväg från jobbet insåg jag att det var för sent. På motorvägen (i en hastighet över det tillåtna) insåg jag strax innan Märsta att det inte skulle vara någon idé att fortsätta. Solen skulle hinna gå ner bakom husen vid sjön innan jag hann dit. Jag körde av i Märsta och hamnade till slut på en parkering utanför en stor mataffär, där fanns det i alla fall gräsänder  i de arrangerade pölarna. I solens sista låga strålar hittade jag en som precis hade badat och gjort sej fin inför fredagsmyset. Sedan åkte jag hem och avslutade dagens jobb vid datorn. Nya pandemirestriktioner från rektor ställer till det i undervisningen och vi får ständigt ändra och planera om. Allt går inte att digitalisera.... 

Hälsningar Lena

Inlagt 2020-11-21 11:19 | Läst 2088 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Men du fick till en fin bild i alla fall!
Vi får hoppas på en solig söndag...
Svar från Lena Holm 2020-11-21 12:09
Tack Lena,
ja, jag tvättar och grejar hemma idag så jag kan komma ut i morgon. Det ser lovande ut enligt SMHI.
Hälsningar Lena
Det blev iaf en riktigt bra bild, fint ljus och fin rörelse på vingarna
Svar från Lena Holm 2020-11-21 12:51
Tack Peter,
jag tog ju en serie med bilder men det var nog bara denna som jag tyckte om.
Hälsningar Lena
Nej, det är en besvärlig tid vi lever i och jag kan tänka mig att det är mycket utmanande som lärare att köra så mycket som möjligt på distans. Du hann i alla fall få en otroligt vacker bild på gräsanden i en fin pose och vackert ljus. Snygg rörelse i vingarna också!
Hälsningar, Bjarne
Svar från Lena Holm 2020-11-21 12:54
Tack Bjarne,
gräsänder utanför Lidl i Märsta kändes som ett säkert kort då jag bara hade några minuter på mej innan solen gick ner. Jag var nog också rätt snabb med inställningarna på kameran men gillar det suddiga i vingarna. Jag har faktiskt tagit några riktigt coola fågelbilder på det här stället, mitt bland fredagshandlande Märstabor.
Hälsningar Lena
Gillar också en bilden, alldeles lagom slutartid för att få rörelsen bra! Hälsningar/ Björn
Svar från Lena Holm 2020-11-21 19:43
Tack Björn,
ibland så är det lite oplanerat och hastigt påkommet, men det kan också bli rätt bra.
Hälsningar Lena
Det blir så snyggt med det superskarpa huvudet och flaxande vingar.
Har sett det på andra egna fågelbilder hur dom lyckas hålla sig absolut stilla med huvudet under flaxande, rätt imponerande att det är så.
Mvh/Gunte..
Svar från Lena Holm 2020-11-22 16:40
Tack Gunte,
har man tittat på fåglar ett tag vet man ju att efter tvätt och putsning kommer det lite flaxande poser. Den här gången tänkte jag nog inte så mycket på slutartiden (det gick rätt fort) men insåg när jag kom hem att den gav en fin effekt i de sista låga ljuset.
Hälsningar Lena
Wow vilken bild! Läste din blogg igår men hann inte att kommentera.
Det är ju skit det här med att det skall bli så mörkt så fort. Att fotografera efter jobbet är bara att glömma för min del just nu....

Men du hann att få en riktigt vass bild på gräsanden här och jag gillar oskärpan i vingarna :)
Svar från Lena Holm 2020-11-22 16:36
Tack Joakim,
jag kan flexa en del men jag hinner ju inte för det är fullt upp med undervisning. Det är helt hopplöst med mörkret. Vissa dagar känns det ju som att det inte ens blir ljust. Det har blivit en del andra coola bilder på den här parkeringen förut så jag chansade på att stanna där.
Hälsningar Lena
Ja ibland är det svårt att hinna helt klart, känner igen det där med fullt ös :) Blev en väldigt fin bild dock. Kul att ses lite kort idag.

MvH
Johnny
Svar från Lena Holm 2020-11-22 16:37
Tack Johnny,
ja, kul att ses. Jag har precis tittat på dina bilder. Gräsänder är inte fy skam minsann.
Hälsningar Lena