En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Plötsligt blev det grönt

Från vintervitt och minus 10-15 grader kallt till plusgrader, vind, regn, lite sol och så blev det grönt. 

Fångade några gröna rutor i skogen bakom vårt hus i söndags. 

Det finns spindeltråd här och där  i träden om man tittar noga. Kan inte tänka mej att några spindlar kan vara aktiva redan, så det borde vara fjolårstråd.

Jag upptäckte också att vi har trädkrypare precis bakom huset. De behöver inte så många träd för att trivas verkar det som. Det var två stycken

Lunchpromenad idag och höstsådden lyste grön. Såmaskinen har haft proppar på ett par ställen. De diffusa grå fläckarna i bakgrunden är grågäss. De anlände två tre stycken i taget, men avståndet var för långt för att det skulle vara lönt att fota dem. Läste att första tranan kom till Hornborgasjön för någon dag sedan.

Nu går det fort...

Hälsningar Lena

Inlagt 2021-02-24 20:28 | Läst 1699 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Hej Len H.
Det är inte bara naturen som blir grön, utan kanske också hoppet. Jag hoppas på vaccinet.
Det är en liten rolig fågel - trädkryparen.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Lena Holm 2021-02-25 19:16
Tack Erik,
jag hoppas verkligen att du får vaccin inom kort. Jag får nog vänta ett bra tag. Trädkryparen är kul att titta på och man lär sej snabbt hur den rör sej längs stammarna och vilken typ av miljö den gillar.
Hälsningar Lena
Det går jättefort! För fort...
De två första var riktigt fina från skogen bakom huset.
Kajorna flygandes ovanför fältet var också riktigt bra :-)
Läste precis också om tranan som anlänt :)
Svar från Lena Holm 2021-02-25 19:18
Tack Joakim,
jag ska resa norrut till helgen, där är det fortfarande snö. Men här får det gärna bli vår. Vi har både vitlök och andra lökar som kommit upp (innan snön kom) och nu måste de få en ny chans. Jag gillade de flygande kajorna och det gick undan när de kom. Det dräller in gäss här nu, mer och mer varje dag.
Hälsningar Lena
Joakim88 2021-02-25 20:26
Spännande ha det så kul norr över :-)
Det slog om fort från många minusgrader till tolv grader varmt i dag.
Nu väntar vi alla på vårens ankomst som kanske kan ge alla oss
som är lite deprimerade av att vara inlåsta glädje igen.
Ha det bra på alla sätt.
///Gun-Inger
Svar från Lena Holm 2021-02-25 19:20
Tack Gun-Inger,
vi hade sju grader varmt i morse när jag steg upp ( ca 06) och det blev nog 9-10 under dagen men mulet. Vi har lökar i trädgården som började komma upp innan snön la sej dvs i slutet av december. Jag ser fram emot vår nu och ni kan glädja er åt att den kommer till er först.
Hälsningar Lena
Härlig grönska som ger hopp om våren.
Även om det varit flera fina vinterdagar.
Mvh Bengt
Svar från Lena Holm 2021-02-25 19:22
Tack Bengt,
jag gillar rejäla årstidsväxlingar och efter en fin vinter får det gärna bli vår. Fast jag ska norrut några dagar och där är det nog fortfarande ganska mycket vinter.
Hälsningar Lena
Jodå! Jag såg en spindel på husväggen häromdagen, då det ännu var lite svalare än idag.
Fast den värmde sig säkert i någon husvarm springa på natten. Din bild på spindeltråd verkar ju vara tagen i skogen där det säkert är kallare. Så du kanske har rätt i att det är fjolårstråd, fast hur den har överlevt vindarna vet jag inte.

Ha det gott! /Thomas
Svar från Lena Holm 2021-02-25 19:25
Tack Thomas,
jo jag har noterat att en och annan spindel faktiskt har rört på sej, men det här tror jag är gammal tråd. Jag såg spindeltråd med rimfrost på för några veckor sedan så det råder nog inga tvivel om att dessa trådar tål en vinter med blåst och allt vad som kan hända. Spindeltråden är häpnadsväckande stark och det här är med största sannolikhet "dragline silk" dvs de trådar som spindeln förflyttar sej med. De är de starkaste.
Hälsningar Lena
Ja, nu går det undan. Vackra fina grönbilder, tänk att livet startar om så snabbt, för två veckor sen var -15 typ på nätterna! Bilden på trädkryparen är väldigt lyckad,ganska nära men ändå mycket tydlig miljö! Hälsningar/ Björn
Svar från Lena Holm 2021-02-25 19:27
Tack Björn,
hos oss blev det barmark på två dagar och just höstsådden lyser ju så otroligt grönt längs vägarna. Jag blev så glad över trädkryparen som håller till så nära vårt hus och att det faktiskt var två stycken. Det tog flera år innan jag ens såg min första och nu hittar jag dem lite överallt.
Hälsningar Lena
Vad fint! Men det är konstiga svängningar i vädret numera.. Så här förväntas vintrarna bli framöver med ett förändrat klimat, kort men intensivt! I norra Sverige är vintern redan nu 1 månad kortare än den var 'förr'.. trädgränsen har dessutom flyttats uppåt! Själv räknar jag ändå med ett och annat bakslag på våren framöver.. Trevligt med Trädkryparen, hoppas dom stannar!
Hälsn!
Svar från Lena Holm 2021-02-25 19:30
Tack Jan,
man får nog räkna med att det kommer lite mer vinterväder och antagligen kommer en period då man får bära sina plantor in och ut. Så brukar det ju vara. Jag ska norrut till helgen så vi får se hur mycket vinter de fortfarande har runt Skellefteå. Det utlovas plusgrader även där.
Hälsningar Lena
Ja det blev fort grönt..kanonbild på Trädkryparen..
HaD/Gunte..
Svar från Lena Holm 2021-02-25 19:31
Tack Gunte,
jag blev så glad när jag hittade två trädkrypare så nära hemma. Det tog flera år innan jag såg min första men nu tycks de finnas lite här och där. I vinter har jag sett fler än någonsin.
Hälsningar Lena
Oj så vårligt det har blivit hos er också! Härligt - om du inte ville ha vintern kvar förstås. Snygga oskärpecirklar i det fösta bilderna och trädkryparen är fint fångat.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Lena Holm 2021-02-25 19:33
Tack Bjarne,
solen sken och jag bara måste ut i det gröna med vattendropparna och solljuset. Jag hittade inga unika motiv men bara det gröna och lite bling kändes OK. Trädkryparen blev en bonus och en trevlig överraskning så nära hemma.
Hälsningar Lena
Ja verkligen snabbt nu. Det ska visst bli lite minus väder igen nu närmast. Vi får vad det blir för något. Har börjar höra mycket fågelsång redan. Det är också trevligt.
Fina bilder och kul med kryparen.

MvH
Johnny
Svar från Lena Holm 2021-02-26 16:53
Tack Johnny,
det blev verkligen vårväder idag fredag men det kommer nog lite blandat väder under mars, så brukar det ju vara. Fåglarna har definitivt kommit igång och gässen anländer i mängder.
Hälsningar Lena