En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Lucka 3: Rönnbärsglass

Idag kom det lite snö även i Uppsala och efter att ha föreläst hela förmiddagen och ätit en sen lunch åkte jag till Sunnerstabacken. De sista solstrålarna gav ett vackert varmt ljus och tallbitarna var fortfarande där. 

Alla jag såg var färgade som honor så jag antar att det är många ungfåglar. De åt rönnbär förstås.

Eller det kanske är mer rätt att kalla det rönnbärsglass...

Jag vet nu att det är fröna inne i bären de vill åt och det är därför som de kladdar så när det äter. Men bären borde ha varit  djupfrysta med tanke på att vi har haft minusgrader rätt länge. De mumsade på i alla fall och när solen försvunnit bakom en molnbank åkte jag hem och fortsatte jobba (rättade tentor). 

Jag noterade att snökanonerna gick för fullt i Sunnerstabacken och det bådar gott för min vinterkalender. Där borde det gå att hitta snö och någon form av vintermotiv även om vädret slår om till plusgrader och regn. Annars har vi ett frysrum på 44 kvadratmeter på jobbet...

Hälsningar Lena

Inlagt 2021-12-03 19:20 | Läst 449 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Åh vad snyggt ljus till dom fina fåglarna. Fanken att inga varit hos mig fast det varit full med rönnbär.
Trevlig helg
Svar från Lena Holm 2021-12-03 22:24
Tack Nini,
tallbitarna har hängt runt Uppsala förvånansvärt länge och dagens fotostopp var verkligen bara en lyckträff. De brukar vara vid denna plats och jag hade tur.
Hälsningar Lena
Hej Lena! Helt underbara vinterbilder. Första bilden är min favorit. Hälsningar Mats
Svar från Lena Holm 2021-12-03 22:28
Tack Mats,
det hade snöat under förmiddagen och just trädet på första bilden hörde till ett av de som verkligen var snötäckt. Det varierade ganska mycket men i kombination med ljuset så fick jag några bilder med mycket snö som blev fina.
Hälsningar Lena
Väldans snygga bilder med snön och det fina ljuset! Så bra att du hann efter jobbet…
Svar från Lena Holm 2021-12-04 14:46
Tack Lena,
jag hann med en kort stund där uppe på backen för det ligger bara drygt en kilometer från jobbet. Jag hade noga bevakat både solen och artportalens rapporter om tallbitarna för att vara på säkra sidan.
Hälsningar Lena
Så fint både snö och tallbits och t.o.m sol ser det ut som, det är sällan objekt iaf här nere. Var själv ute och fotograferade lite snö igår men jag hade enbart en gärdsmyg som ställde upp
Svar från Lena Holm 2021-12-04 14:48
Tack Peter,
jag hade noga bevakat både solen och artportalens rapporter om tallbit i just Sunnerstabacken, för det är så nära jobbet. Jag ville ju gärna hinna dit medans det fortfarande var lite sol och jag hann precis. De två sista bilderna är tagna i de enda träd som fortfarande hade en gnutta sol.
Hälsningar Lena
Jättefin bildserie med Tallbitarna som njuter av Rönnbärsglassen och det är mycket fint fångat med snön på bärklasarna, kanske är det sista bilden som jag tycker bäst om.
Ha det gott/Stig
Svar från Lena Holm 2021-12-04 14:51
Tack Stig,
eftersom det ska vara vintermotiv i min julkalender var jag noga med att välja bilder där det var snö på rönnbären och grenarna. Jag kom hem med en hel del bilder på tallbit men snö och sol var ett krav och väldigt många sorterades bort. Den sista bilden är tagen precis i den sista gnuttan solljus innan den försvann helt.
Hälsningar Lena
Riktigt vackra bilder på en delikat rönnbärssorbet för tallbitar såväl som andra hugade spekulanter.

Färgglada bilder, och det hela är väl ungefär i kladdnivå med hur det ser ut när vi tvåbenta får tag i tacos, kebaber eller tunnbrödsrullar, samtliga med mycket gegga i:) Så vem är vi att klandra en stackars hungrig tallbit...

Mycket vackra vinterbilder/naturbilder! Härligt ljus, härliga färger och ett lite annorlunda motiv/perspektivval. Alltid kul med någon som vågar ge sig på en hel kalender, friskt vågat!!!
Allt gott!
//Morgan
Svar från Lena Holm 2021-12-04 20:13
Tack Morgan,
det var en mycket fin stund precis innan solen gick ner.
Du har tittat närmare på tallbitens bordsskick och den är ju lite kladdig av sej. Men den vill ju ha fröna inne i rönnbären. Då blir det lite kladd. Jag har också sett stora vita gultofskakaduor bete sej på samma sätt med äpplen. De plockade äpplena, bet sönder dem och släppte det mesta på marken för att slutligen äta upp kärnhuset. Det var äpplemos på gatan under dem för de satt i ett bostadsområde och bilar passerade med jämna mellanrum.
Klart att man kan åstadkomma 24 vinterbilder, det svåraste blir väl att hinna ut i dagsljus när man jobbar heltid. Men jag kan ju anpassa mina arbetstider en del och så finns det ficklampor (och blixt).
Hälsningar Lena