En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

De satt ju hemma i trädgården

Söndag eftermiddag och jag tog en promenad med kameran för att se om det fanns några fina fåglar att fota. Jag spanade vid olika trädgårdsmatningar och på ställen där det brukar vara sidensvansar, men inget roligare än enstaka blåmesar och talgoxar samt någon koltrast. När jag kom hem satt de finaste fåglarna i vår trädgård. De satt i häcken och ville till talgblocket men jag stod ju i vägen. Jösses de satt ju bara någon meter från mej. Första bilden blev extremt underexponerad för jag hade ju varit ute i solsken och sedan inte gjort något med kameran när jag klev in på tomten. Jag har korrigerat väldigt mycket i LR om ni tycker den ser konstig ut. 

Jag justerade snabbt inställningarna och flyttade mej så att de skulle kunna flyga in i buren med talgblocket. Minst fyra stjärtmesar flög fram och tillbaka mellan talg och den skyddande taggiga häcken. 

Små oemotståndliga bollar med lång stjärt och kvittrande hela tiden.

De försvann bakom huset. Då gick jag in och upp för trappen till sovrummet. Sista bilden är tagen genom balkongdörrens fönster. Ingen satte sej i de sista solstrålarna som fanns kvar, men man kan ju inte få allt. 

Hälsningar Lena

Inlagt 2022-01-26 07:07 | Läst 1087 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Verkligen sötaste pepparkorn ögon på snöbollarna. Fina bilder allihop
Svar från Lena Holm 2022-01-26 18:53
Tack Nini,
det är en av de sötaste småfåglarna vi har.
Hälsningar Lena
Så det är där de håller hus. Har inte sett några på två år nu, hade en flock i Stureholm då men de var otroligt irriterande och skuttade runt inne mellan grenarna så de var omöjligt att få någon skärpa. Men dina verkar ju väluppfostrade. Fina bilder
Svar från Lena Holm 2022-01-26 18:53
Tack Peter,
jag jobbade hemma idag och såg stjärtmesarna igen när jag hämtade kaffe i köket. Jag hade dock inte tid att spana på dem då. De sitter inte stilla så länge hos oss heller, men eftersom de vill ha talg kan man förutse lite var de kommer att sitta och vara mer beredd.
HÄlsningar Lena
Jättefina. I min trädgård är det ganska fågeltomt, tyvärr.
/Ulla
Svar från Lena Holm 2022-01-26 18:51
Tack Ulla,
vi har bra aktivitet och idag såg jag att stjärtmesarna var tillbaka, men jag hade inte tid att sitta och spana på dem. I rummet där jag sitter då jag jobbar hemma är fönstret dessutom åt fel håll så jag ser inte någon av våra matningar (vi har två).
Hälsningar Lena
Du fick till många fina bilder av favorit fågeln, men de har inte kommit tillbaka till mig än men jag hoppas.
Det går inte att utse någon som är sötast av alla och du har fått så fina närbilder på dem
Ha det gott/Stig
Svar från Lena Holm 2022-01-26 18:49
Tack Stig,
jag jobbade hemma idag och såg att de var på besök igen när jag hämtade kaffe i köket. Jag hade dock inte tid att sitta med kameran och spana på dem just då. De är nog hos oss ganska ofta nu men vi hinner inte med att se dem. Oftast är vi inte hemma på vardagar eller så jobbar vi i andra rum som inte har fönster åt rätt håll.
Hälsningar Lena
Tillhör väl några av dom sötaste i vår fågelvärld..Sista blev lite extra om jag får tycka..
Faktum är att jag var hos tandhygienisten för en månad sen, ca 2 km bort. När jag sitter där i stolen så landar några stjärtmesar i en större buske utanför fönstret. Hm..antagligen för att håna och retas :)
HaD/Gunte..
Svar från Lena Holm 2022-01-26 18:46
Tack Gunte,
jag ibland ser man roliga fåglar på ställen där man minst anar det. Bakgrunden blir bättre när de sitter i syrenträdet och de bilderna brukar bli fina fast det är taget genom fönster.
Hälsningar Lena
Jättefina bilder på sötisarna. Och ibland stämmer ordspråken, typ borta bra men hemma bäst här då, hälsningar/ Björn
Svar från Lena Holm 2022-01-26 18:44
Tack Björn,
jag jobbade hemma idag och hann skymta ett par stycken då jag hämtade kaffe i köket. Jag tror att de är här rätt ofta men vi är antingen på jobbet eller sitter och jobbar i rum som inte har fönster mot matningen.
Hälsningar Lena
Hej Lena.
Der findes et ordsprog på dansk (sikkert også på svensk): "kan du ikke se skoven for bare træer". Det passer måske ikke helt på din oplevelse her - og dog måske en lille smule :-)
Du fik dog en fin serie med den her lille charmetrold af en fugl.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Lena Holm 2022-01-26 18:43
Tack Erik,
vi har det ordspråket också och jag förstår vad du menar. Det kommer en hel del fina fåglar till vår matning men jag ville ju också gärna gå ut en stund. Jag hade ju dock inte behövs bära med mej kameran med tele.
Hälsningar Lena
Så är det ibland, söta är de i vart fall, själv hör jag dem knappt alls, lite för höga frekvenser tror jag. Alltid kul att få dem i bild!
Svar från Lena Holm 2022-01-26 18:40
Tack Stefan,
jag jobbade hemma idag och skymtade dem igen när jag var ut i köket och hämtade kaffe. Hade dock inte tid att sitta och spana på dem. De är nog här var och varannan dag men vi är inte på plats eller hinner inte se dem.
Hälsningar Lena
Så underbart söta de är. Kul att ha dessa på besök!
Snyggt och jag gillar den sista bäst.

MvH
Johnny
Svar från Lena Holm 2022-01-26 18:39
Tack Johnny,
det är lite lustigt att det blir bättre bilder genom fönstret än när jag står ute. Men bakgrunden blir bättre i toppen på syrenen än när de sitter i häcken helt klart.
Hälsningar Lena
Helt ljuvliga små fåglar.
Lycka att njuta av dem.
Mvh Bengt