En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Växthuspremiär

En vecka senare än förra året och betydligt kallare, men i helgen hade vi i alla fall växthuspremiär. Sambon serverar en clover club och vi ska precis börja veckans "zoom- cocktail" med London och Texas. I Texas dricker man förstås förmiddagskaffe men det är inte så viktigt. 

Pandemin har lärt oss att hålla kontakt på ett nytt sätt och vi fortsätter att "ses" en gång i veckan med min familj, som pga den geografiska spridningen inte är så lätta att träffa IRL, även om det nu är fullt möjligt. Efter drinken gick vi in och åt middag. Det är fortfarande för kallt att sitta ute efter att solen gått ner (fast vi har gasolvärme).

Bjuder också på tre vårfåglar: en skönsjungande sävsparv samt herr och fru bofink.

Hälsningar Lena

Inlagt 2022-04-03 20:11 | Läst 828 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Det ser ju riktigt trevligt ut det där trots att det kan bli lite kallt.
Kul idé med att ta ett glas "tillsammans" med övriga familjen :)
Fina fågelbilder också.
Svar från Lena Holm 2022-04-03 20:33
Tack Joakim,
vi började med "zoom-cocktail" på lördagar när min systerdotter satt helt isolerad i London. De hade en form av "lock-down" som vi aldrig kom i närheten av. Nu har vi en stående tid och så deltar man om man kan.
Hälsningar Lena
Fina fågelbilder! Det är ju lite svårt med långa avstånd i familjen, och Texas är ju helt klart längre bort än Kalix, som jag tycker är avlägset. Ser ut att vara lagom i drivhuset med tröja och lite värmande innanför västen.
Svar från Lena Holm 2022-04-04 21:15
Tack Stefan,
det var mysigt så länge solen värmde men vi gick in efter mötet. Vi lyckades ju ta oss till Texas i jul och kanske får vi till en träff i över en helg London i sommar. Annars blir det mest genom datorn.
Hälsningar Lena
Växthuset är ju som bäst nu, vi har haft lunch i växthuset de flesta dagar de senaste två veckorna. Senast idag då det var 7 grader ute och 28 grader i växthuset. Det gör att man kan vara ”ute” trots ett kyligt väder. Ser mysigt ut i ert växthus.
Svar från Lena Holm 2022-04-04 21:18
Tack Peter,
vi har inte börjat sitta ute ännu för helgerna har antingen inte inbjudit till det och när vädret bra bra gjorde vi något annat. Jag kan förstå att ni har haft varmt i erat ett bra tag nu. Det är "vinterdekorationerna" som hänger uppe i växthuset. Både för att minska ekot och för att fåglarna ska se rutorna när växterna är borta.
Hälsningar Lena
Trevligt! Och fina vårfåglar du bjuder på.

MvH
Johnny
Svar från Lena Holm 2022-04-04 21:19
Tack Johnny,
jag fick inte till några riktigt spännande fågelmöten denna helg, mest bara det vanligaste så här års.
Hälsningar Lena
Ser trevligt och mysigt ut. Förstår att det är fint att dra igång växthuset. Här i Korsheden har det kommit en halv dec snö under dagen, I morgon åker jag hem igen :-) Hälsningar/ Björn
Svar från Lena Holm 2022-04-04 21:57
Tack Björn,
det är ett mysigt sätt att sitta ute när det egentligen är för kallt. Idag har det däremot inte varit det minsta mysigt. När jag tittar ut nu har vi fått ca 1 dm snö under kvällen och det verkar inte avta.
Hälsningar Lena
Det digitala möten är ju vardag numera, men ett bra sätt att hålla kontakt.
Att kunna se den man pratar med är mer givande tycker jag.
Vi använde messenger mycket då barnen var i USA för drygt 10 år sedan. Lite hackig uppkoppling ofta då båda bodde "in the middle of nowhere" i olika delstater
Det ser trevligt ut i ert växthus
Mvh
Bengt
Svar från Lena Holm 2022-04-05 09:59
Tack Bengt,
det är trevligt att bara pratas vid fast det inte hänt något speciellt och det har blivit en återkommande grej som vi gör nästan varenda helg. Extra mysigt när man kan börja sitta ute och det kan man göra tidigt genom att nyttja växthuset.
Hälsningar Lena
Ser verkligen mysigt ut. En fin inspirationsbild till den härliga tid som kommer.
/Ulla
Svar från Lena Holm 2022-04-06 20:01
Tack Ulla,
det är fint nu när man kan börja sitta ute, men lite varmare vore inte fel.
Hälsningar Lena