En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Nu mognar det minsann

Vi var bortresta under midsommarhelgen och då mognade en mängd olika grönsaker i trädgården, på tre dagar! Måndag eftermiddag skördade jag sålunda tomater av flera sorter, gurka, en rödorange paprika, sockerärtor och mangold. Dessutom hade vi mängder med isbergssallad, ruccola och bladkryddor. 

Vi kom hem sent söndagskväll och hade inte haft tid att handla, men med grönsakerna och ett kycklingbröst som jag hittade i frysen blev det en vacker sallad. Jag hittade också en liten bit purjolök i kylen och en burk med torkade tomater i olja (förra årets skörd) som gav lite extra smak. De gula tomaterna är Blush Tiger som Peter tipsat om och de var verkligen goda.  

Åter till vardagen en vecka till.

Hälsningar Lena

Inlagt 2022-06-27 21:49 | Läst 1202 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Vackert, dina bilder gör mig hungrig så det måste vara ett bra betyg anser jag...
Svar från Lena Holm 2022-06-28 07:52
Tack Morgan,
det är ett bra betyg och sallad är tacksamt på det sättet att det är lätt att göra det vackert att se på. Gott om man gillar råa grönsaker.
Hälsningar Lena
Delikata bilder, minst sagt! Att ni har datastyrd bevattning tror jag mig komma ihåg, är det automatik också för någon slags jalusi/gardin? Tänker att det annars måste blivit extremt varmt dom här dagarna när det är 30+ ute. Många hälsningar/ Björn
Svar från Lena Holm 2022-06-28 07:55
Tack Björn,
vi har tre luckor i taket som öppnar sej automatiskt men vårt växthus står också delvis i skugga av en stor häck och stora träd. Det blir ändå extremt varmt och en granne som vattnade mina blommor öppnade och lät dörrarna stå delvis öppna. VI har också ett par hinkar i växthuset som behöver vattnas för hand men det är ett litet jobb och de som vattnar får plocka av det som mognar förstås.
Hälsningar Lena
Vacker sallad och säkert god, jag gör något liknade men har också i lite grillost och rostade pumpafrön. Fin skörd du har fått. Sockerärtor, jordgubbar och sallad har vi skördat i mängder. Tomater behöver mer tid här.
Svar från Lena Holm 2022-06-28 07:50
TAck Peter,
vi brukar få de första tomaterna precis efter midsommar och det stämde även i år. Jag gillade verkligen de gula, vackra är de också. Sockerärtorna kommer att mogna i massor inom några dagar. Grillost och frön låter gott men det här blev inte så dumt heller och vi slapp åka till affären.
Hälsningar Lena
Förutom att salladen ser smakligt god ut är även skålen väldigt dekorativ och gör mycket här.
Haft 33 grader och mina små grönsaker går lite trögt. Har torka i marken så vattna gör jag bara med kanna nu. Har istället skyfflat lite mer än ett ton grus med spade så här efter midsommarmaten. Har köpt ett växthus ..och det ska ju fixas lite innan. Blev inspirerad av ert inne/uterum växthus
Mvh N
Svar från Lena Holm 2022-06-29 08:12
Tack Nini,
jag tänkte först bara ösa ner alla grönsaker i en skål och blanda om men sedan fick jag ingivelsen att använda det stora salladsfatet och arrangera lite fint på toppen. Det var nog de gula tomaterna som gav inspirationen. Kul med växthuset och jag vet hur mycket jobb det är med grund och golv innan man kan resa stommen. Lycka till i värmen.
Hälsningar Lena
Hej,
Naturen och solens gåva. Det ser så gott ut.
Ha en skön dag
Bob
Svar från Lena Holm 2022-06-29 08:13
Tack Bob,
samt lite näring och vatten. Det blev mycket gott.
Hälsningar Lena
Ser mumsigt ut och väldigt somrigt, vilket passar bra den här årstiden :)
Svar från Lena Holm 2022-06-29 08:14
Tack Joakim,
för att inte glömma hur nyttig den salladen också var :-) Sallad smakar extra bra på sommaren.
Hälsningar Lena
Hej Lena jättefin talrik med grönsaker Vi äter mycket grönsaker sol gör att det mognar Hälsningar Gert
Svar från Lena Holm 2022-06-29 08:15
Tack Gert,
solen och värmen gör att det mognar i en väldig fart i vårt växthus nu och även på friland. Mycket gott inför sommaren, bara det finns vatten att ösa på ibland.
Hälsningar Lena
Du får alltid maten att se så läcker ut på bild. Min misstanke är att den verkliga smakupplevelsen ändå är några strån vassare:) Ofta går det att göra något vackert och välsmakande av det som finns hemma.
Hälsningar
Bjarne
Svar från Lena Holm 2022-06-29 18:01
Tack Bjarne,
grönsaker är lätt att arrangera så det ser gott ut tycker jag, förutsatt att man gillar den sortens mat. Har man en trädgård att plocka från är det lättare att improvisera, annars hade jag fått gräva djupare i frysen. Svamp finns det ju alltid där och grönkål.
Hälsningar Lena
Färggrant, vackert och nyttigt, sallader hör sommaren till, överflödets tid. Visst mognar det nu! Men för min del bara jordgubbar just nu, och de röda vinbären håller på att skifta färg.
Svar från Lena Holm 2022-06-29 18:48
Tack Stefan,
jag har plockat ett sånt här fat varje kväll sedan vi kom hem. Just nu både växer det och mognar väldigt bra. Lite regn så blir det ännu bättre. Sallader är verkligen sommarmat och man kan variera med olika tillbehör på toppen.
Hälsningar Lena