En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Christmas at NorthPark shopping mall

Julhelgen är över och vi gav oss ut på en tur till ett stort shoppingcenter, NorthPark Mall. Mer för att promenera runt och titta än att shoppa (fast det finns en butik där som jag gärna vill besöka en gång om året...) På bilden är det i alla fall en av de fyra julgransliknande dekorationerna skapade enbart av blommor.

Det här är blommorna och jag kan inte komma på vad de heter. 

Det finns en liten damm med fontän inne på shoppingcentret som till jul är dekorerad med tusentals röda julblommor. I dammen finns det sköldpaddor och änder.

Änderna är ganska små och jag har inte lyckats lista ut vad det är för art. Sannolikt vingklippta.

Ovanför änderna flyger jultomten fram i en släde dragen av djur som mer ser ut som rådjur än renar. Dragdjuren är gjorda av nötter.

Tomten är tillverkad av godis. Svarta och röda godisremmar samt marsh mallows i olika storlekar.

Här finns också en hel pepparkaksstad, fast det verkar vara mer godis än pepparkaka i dessa byggnader.

Skapelsen heter Gingertown Dallas och har skapats inför jul sedan 2006. Dessutom samlar man in pengar och i år går gåvorna till Childrens Craniofacial Association.

Julstjärnor och kaktusar är inte helt ovanligt runt jul i Texas. 

Avslutar med en bild från grannkvarteret, i närheten av där  min syster bor. Eftersom det var så kallt över jul i år blev snögubbarna extra stora i Richardson, TX.

Hälsningar Lena 

Inlagt 2022-12-30 01:51 | Läst 866 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Julgranen var ju fräck, troligen ett stativ med massa av krukor i. Det är någon typ av kalla. Tråkigt med änder inomhus, jag trodde först att det var konstgjorda. Det är kul att besöka USA i jultid, vi var ganska ofta i Florida i december. Många välgörenhetsgalor i parker och julgransutställningar mm, vi var på många besynnerliga events där
Svar från Lena Holm 2022-12-31 23:08
Tack Peter,
ja, det var en ställning med hundratals krukor. Änderna har funnits där i många år men jag håller med att det är lite tråkigt att se dem där. Det finns sköldpaddor också. Jag har firat jul i Texas ca 30 gånger och har sett en hel del fullständigt "over the top" vad gäller julpynt och belysning.
Hälsningar Lena
Det är kallor i den fina julgranen
Häftigt med lite fönstershopping å skönt för plånbok
/N
Svar från Lena Holm 2022-12-31 23:10
Tack Nini,
väldigt många kallor. Det har förstås blivit lite shopping ändå. Det är nästan bara över jul som jag gör sådant och här finns det ju lite andra affärer än hemma.
Hälsningar Lena
Största rosenkalla jag någonsin sett och kunnat drömma om, en av mina favoritkrukväxter - lättskött, hållbar och fin, skräpar måttlig. Sköldpaddorna ser ut som rödörad, invasiv art i Europa då folk tröttnat på husdjuret, men kan ej föröka sig i Sverige. Hugger efter fingrar. Men vem ska äta upp tomten?
Svar från Lena Holm 2022-12-31 23:13
Tack Stefan,
det var gigantiska blomsterarrangemang och blommorna var mycket större än de jag sett hemma. Sköldpaddorna ser ut som de vissa har som husdjur och den enda jag känt var bitsk. Tomten är nog inte så god när han hängt där en månad. Det kan ju också vara fejk för han har hängt runt jul i flera år.
Hälsningar Lena
Känns härligt att fira jul i kortärmat..imponerande dekorationer..
Ha ett Gott Nyår/Gunte..
Svar från Lena Holm 2022-12-31 23:15
Tack Gunte,
det är skönt väder nu men det var minusgrader när vi kom och med isande vindar som gjorde att man absolut inte ville gå ut. De dagar vi har kvar efter nyår ser dock ut att bli fina.
Hälsningar Lena