En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Fredag i slutet av mars

En fredag i slutet av mars står detta alltid på menyn. Perfekt en fredag efter jobbet med ett minimum av matlagning. Bara smälta smör, pressa i vitlök och baka några enkla baguetter som man köper halvfärdiga i butik. När jag beställde dessa från min favoritfiskhandlare (Bolands fisk på Coop Boländerna i Uppsala) kände han t o m igen mej på rösten. Den smakade precis som en färsk hummer ska smaka.

Trevlig helg,

Lena

Inlagt 2023-03-24 20:00 | Läst 766 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Härligt, alltid trevligt att starta en helg på ett trevligt sätt! Trevlig helg!
Svar från Lena Holm 2023-03-25 16:00
Tack Morgan,
det här tycker vi båda är mycket gott och att det dessutom är så enkelt att servera är en extra bonus.
Hälsningar Lena
Hej Lena.
Det ser utrolig hyggeligt ud.
God Wee-end til jer.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Lena Holm 2023-03-25 15:59
Tack Erik,
det var en mycket god middag. Nu har vi tyvärr fått vinter igen och mängder med snö har fallit under dagen. Mer väntas i morgon.
Hälsningar Lena
Oj, så smarrigt! Och en bra bild blev det också.
Svar från Lena Holm 2023-03-25 15:58
Tack Lars,
det här är väldigt gott och vid speciella tillfällen brukar vi kosta på oss en sådan måltid. Det enkla gör det också väldigt trevlig i slutet av arbetsveckan.
Hälsningar Lena
Trevlig helg till dig med från en snöigt Dalarna..Ser väldigt gott ut! / Mvh Nina
Svar från Lena Holm 2023-03-25 15:57
Tack Nina,
det har vräkt ner snö här hela dagen så det är väldigt snöigt även hos oss nu.
Hälsningar Lena
Det måste ha varit flera fredagar där en hummer passar perfekt 😊, för det var väl inte så länge sedan jag läste om Boländerna? Jag la det iaf på minnet om man nu skulle bli frestad när man gör ett besök hos dottern. Ser riktigt gott ut
Svar från Lena Holm 2023-03-25 15:57
Tack Peter,
det var nog i december då min sambo fyllde år. Sedan åt vi hummer på nyårsdagen men det var ju i USA så jag tror att tipset om Coop i Boländerna kom strax före jul, tiden går fort. Det viktigaste är att det är hummer som de kokat själva. Ibland har de färsk hummer som är kokad i Göteborg och transporterad till Uppsala, den är inte lika god.
Hälsningar Lena
pdahlen 2023-03-25 17:07
Är detta hummer som de har fryst efter kokningen och så tinar de upp på beställning? För hummer fiskar man väl bara fram till jul? Det verkar vara skitväder/skidväder uppe hos dig
Hur läckert som helst och slutet på denna månad då piggar det upp med läckerheter från fiskbutiken, hummer får man se upp med, för billig kan vara lite smaklös, så det är klokt att handla på rätt ställe.
Svar från Lena Holm 2023-03-25 15:54
Tack Stefan,
jag handlar bara hummer på ett ställe och det ska vara humrar som de kokat själva. Ibland har de färsk hummer till extra bra pris men den är kokad i Göteborg och sedan transporterad till Uppsala. Den kan man använda till hummerrisotto men inte att äta på det här sättet.
Hälsningar Lena
Det var verkligen inte en dålig tradition! Ser mycket fint ut. Ni har er tradition sista fredagen i mars och smålänningarna kör med sist fössta tossdan i mass istället:)
Hälsningar, Bjarne
Svar från Lena Holm 2023-03-25 16:45
Tack Bjarne,
det är en födelsedagsmiddag, därför en återkommande tradition :-) Gott och enkelt.
Hälsningar Lena
Så gott, vår favorit bland skaldjur om jag inte råkar vara i Singapore och unnar mig en chilicrabb. Kladdigt men så gott.
En riktigt frestande bild, får nog ta vägen förbi vår fiskhandel i Ålsten någon dag och höra om de har några. Några göteborgskillar som tagit över butiken och hämtar all fisk själva från Göteborg.