En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Finbesök och en hälsning från hybriden

Innan snön slog till igen kom den här försynta tjejen på besök. Hon tassade upp för slänten från skogen och missade faktiskt att det låg jordnötter på stubben (till höger). 

Hon var ute efter något annat gott och smög fram mot fågelmaten.

Man kan tycka både den ena och det andra om rådjur, men de är ändå väldigt söta.

Jag kan också meddela att hybriden har det bra med sin kanadagåskavaljer och inväntar våren vid Råstasjön. Min systerdotter var på besök från London förra helgen och fick möta dem båda.

Hälsningar Lena 

Inlagt 2023-03-25 16:57 | Läst 675 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Är det samma hybrid som var där förra året? Eller är det flera?
Svar från Lena Holm 2023-03-25 18:24
Tack Sten,
det här är samma hybrid som jag har skrivit om och visat bilder på i flera år. Förra året var första gången jag såg att hon hade fått en avkomma. Som de tyvärr inte klarade.
Hälsningar Lena
Kul att hybriden har det bra. Visst är rådjuren söta, man får bara skydda sina odlingar, fast jag hade problem en gång i Kungsbacka. Hade nätat in kökslandet och troligen hade någon hoppat över och sedan försökt komma ut och hade rivit hela inhägnaden. Jag gav då upp försöket på inhängnad…..
Svar från Lena Holm 2023-03-25 19:42
Tack Peter,
jag har besökt hybriden flera gånger i vinter och hon har det bra även om jag inte visat bilder på henne. Jag har gett upp alla idéer att skydda min trädgård mot rådjur. Det är bättre att odla sånt som de inte gillar, i alla fall när det gäller vårlökar, och sedan hoppas att de inte behöver så mycket mat från oss under sommaren. Då har de heller inte varit ett problem för oss.
Hälsningar Lena
Hej Lena.
Ja, de är bedårande - speciellt på ditt porträtt - nummer 3.
Systerdottern ser väldigt avslappnad och bekväm ut med gässen här.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Lena Holm 2023-03-25 19:35
Tack Erik,
jag har många sådana porträtt och nu efter snöfallet kom de förstås igen och letade efter något att äta. Min systerdotter tycker inte att fåglar är obehagliga och jag hade ju sagt att hybriden var snäll (och hungrig).
Hälsningar Lena
Så fin den är. Ögonkontakt med så vackra ögon. Jag vill nästan klappa de fina öronen!
Ha ha

/Lola
Svar från Lena Holm 2023-03-25 19:37
Tack Lola,
ibland när jag ser dem så nära, med bara ett treglasfönster mellan, känns det som att jag skulle kunna sträcka ut handen och låta dem sniffa på mina fingrar. Men vi får nöja oss med att titta på varandra :-)
Hälsningar Lena
Så fina bilder på söta rådjuret. För söta är de. Men de har en del fästingar med sig och här hemma finns många av båda slagen.
Kul med hybriden. Har sett en sån vid en sjö här hemma för några år sedan. Verkar vara flera av dm nu enligt artportalen.

/Lena :)
Svar från Lena Holm 2023-03-26 19:29
Tack Lena,
vi är medvetna om fästingarna men när det blir grönt kommer rådjuren inte förbi oss längre. Det märktes direkt när det blev lite varmare, då såg vi inte till dem på flera dagar. Just den här hybriden har jag följt sedan 2015 och det kan vara den jag såg som ung gässling 2014 på samma plats. Honorna återvänder ju och jag är säker på att det är en hona :-)
Hälsningar Lena
Vilka ögon! Man smälter för dem. Underbart! Mvh Nina
Svar från Lena Holm 2023-03-26 19:30
Tack Nina,
nu när snön kom blev rådjuren våra "kompisar" igen och det kommer mer närbilder på dem. Jag kan inte motstå dem då de står utanför fönstret :-)
Hälsningar Lena
Fint rådjur, syns du tagit på nära håll. Vackert att ha i närheten, trots lite olägenheter. En gås som har det bra kan väl bli minst 10 år i det vilda, kanske dubbelt eller mer?
Svar från Lena Holm 2023-03-26 19:33
Tack Stefan,
jag tog dessa bilder från hallen och var kanske 10 m och ett treglasfönster från rådjuret. Det kommer mer för när snön föll blev de plötsligt väldigt sugna på äpplen och vad de nu kunde hitta i vår trädgård. Just den här hybriden är minst nio år gammal, det är i alla fall vad jag har bildbevis på. Förra våren lät det lite väsande när hon andades men nu verkar hon hur pigg som helst och det gläder mej att hon har stadigt sällskap, för hon var ensam under många år.
Hälsningar Lena
Riktigt finbesök, två stycken, roligt! Båda är säkert lika uppskattade. Det verkar som ni har fin kontakt inom familjen trots avstånd, sånt är roligt. Roligt med hybriden, gissar att det inte är så ovanligt mellan närbesläktade arter. Har sett att det finne ute i Risinge också, jag kommer lägga ut den idag. Hälsningar/ Björn
Svar från Lena Holm 2023-03-26 19:38
Tack Björn,
vi har fin kontakt och det lustiga är att corona bidrog till det. Vi började ses via zoom med Anna i London för hon var så ensam under pandemin. Det har vi fortsatt med + även med syster i Texas. Nu när Anna kan resa kommer hon över ibland för lite miljöombyte och svensk mat.
Just kanadagås x grågåshybrid är ganska vanligt men just den här har jag följt sedan 2015 och den är lite speciell för mej.
Hälsningar Lena
Så fina besök och hälsningar du får :-)
Hälsningar Halina
Svar från Lena Holm 2023-03-26 19:39
Tack Halina,
ett besök från London är alltid kul. Då blir det alltid kantareller och älgkött på bordet.
Hälsningar Lena
Kul med Rådjuren på så nära håll. Ser ju lite nyfiken ut om vad som händer på andra sidan glaset..
HaD/Gunte..