En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

47/100 Nyskördat

Vad kan man skörda så här års kanske ni undrar? Jo, jordärtsskockorna är både stora och fina just nu och vi grävde upp en hel hink. Ikväll blir det sålunda jordärtsskocksgratäng, smörstekta kantareller och gröna bönor med tunna skivor av rökt vildsvinsfilé. Helt OK en lördag eller ?

 Hälsningar Lena

Inlagt 2016-04-16 14:20 | Läst 1155 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.





(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Helt ok för mig också!
Svar från Lena Holm   2016-04-16 16:57
Tack Dan,
visst, jag har knölar över om du kommer förbi.
Hälsningar Lena
Hej,
Wow.
Ha det bra
Bob
Svar från Lena Holm   2016-04-16 16:56
Tack Bob,
i Skåne har man väl skockorna i jorden hela tiden och tar upp dem när man vill ha några. Vi hade ju tjäle till för en vecka sedan och då var det helt omöjligt att få upp några knölar.
Hälsningar Lena
Meget flot madfoto - har ingen anelse eller forstand på madlavning - det er derfor jeg har giftet mig :-) Nej den var nok lidt for grov.
Hav en god lørdag.
//Erik//
Svar från Lena Holm   2016-04-16 16:55
Hej Erik,
det är inte direkt svårt att laga till dessa knölar. Du kan få receptet om du vill....
Hälsningar Lena
Jordärtsskocksgratäng, låter jättegott. Det borde jag testa.
Svar från Lena Holm   2016-04-16 16:51
Absolut! Vi gör som en potatisgratäng men lägger ett rejält lager med skivade jordärtsskockor i mitten. På med ett lager potatis, grädde, salt och peppar. Det blir jättegott!
hälsningar Lena
Oh, jordärtskockor som är SÅ gott !
Så fina dom var !
ing-marie
Svar från Lena Holm   2016-04-16 16:54
Tack Ing-Marie,
vi fick upp en hink stora fina skockor. Väldigt goda hoppas jag.
Hälsningar Lena
Låter gott
Trevlig helg
// Marianne
Svar från Lena Holm   2016-04-16 18:29
Tack Marianne,
det återstår att se :-)
Hälsningar Lena
Helt ok en lördag Lena! När skall vi komma 😊 ?
Svar från Lena Holm   2016-04-16 18:30
Hej Ingemar,
jag har precis ställt in gratängformen så jag räknar med middag 19:20 :-)
Hälsningar Lena
Helt ok jag tar 18.30 fäjan, bör vara framme vid 19.45 eller tidigare, håll maten varm;)

Kenneth
Svar från Lena Holm   2016-04-16 18:31
Hej Kenneth,
jag räknar med att gratängen ska vara klar 19:20, men den går nog att hålla varm ett tag till :-)
Hälsningar Lena
Det är gott Lena En god lördagsmys måltid Ha en god spis : ) // Gert
Svar från Lena Holm   2016-04-17 15:30
Tack Gert,
det är extra gott att plocka i det egna landet så här års.
Hälsningar Lena
Jösses, var har jag hamnat..? Operakällarens webbsajt.. eller? Måste kolla länken..
Hälsn!
Svar från Lena Holm   2016-04-17 15:32
Tack Jan,
det är inte så märkvärdigt, mer än de nyskördade skockorna. Vildsvinsfilén hade jag hittat i en "pensionärslåda" dvs halva priset pga kort datum. Där kan man göra riktiga fynd.
Hälsningar Lena
Helt OK lördag middag låter det som
Svar från Lena Holm   2016-04-17 15:33
Tack Bengt,
det blev väldigt gott.
Hälsningar Lena
Hade passat mig utmärkt, men det fick bli en kycklingsallad istället... :)
Ha det bra!
Svar från Lena Holm   2016-04-17 15:33
Tack Mikael,
kycklingsallad kan vara riktigt gott det också.
Hälsningar Lena
Låter ohemult gott! I gör jordärtskockssoppa ibland, också gott./ Björn T
Svar från Lena Holm   2016-04-17 15:35
Tack Björn,
jag trodde att det bara var JO som använde det ordet :-) VI gör soppa, gratäng och stekta jordärtskockor och det blir ändå alltid en massa över som jag brukar ge bort.
Hälsningar Lena
Och jag har som vanligt inte intresserat mig för någon middag...tog en macka med två stekta ägg...borde kanske annonsera efter en kock.... =)
Hoppas gratängen och det andra smakade gott!
Svar från Lena Holm   2016-04-17 15:37
Det blev väldigt gott. Du skulle behöva en kock ibland tror jag, med både jobb och studier borde någon ställa maten på bordet åt dej ibland.
Hälsningar Lena
Låter gott, och SER gott ut :-) Kan tänka mig att det smakade bra.

Hälsningar
Elisabeth
Svar från Lena Holm   2016-04-17 15:37
Hej Elisabeth,
det blev väldigt gott, även vildsvinet som jag annars är lite skeptisk till.
Hälsningar Lena
Snyggt och jordärtskockor är gott, hade nyligen en pure på det.
Din maträtt skulle jag inte tacka nej till.
Svar från Lena Holm   2016-04-17 15:38
Tack Margareta,
pure, det har vi inte provat :-) Annars blir det en massa olika rätter med dessa knölar då vi har dem.
Hälsningar Lena

Innehållskategorier