En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Svenskt i topp på NM i UV-foto

Nordiska mästerskapen i undervattensfoto är nu avgjort och Sverige tog alla tre topplaceringarna, faktiskt även nummer fyra var en svensk. Nordisk mästare blev Jonna Bergström, genom att ta medalj i fyra av sex klasser. Silver gick till Tobias Dahlin och brons till Klas Malmberg. En hedrande fjärdeplats tog Fredrik Ehrenström. Placeringarna 7, 8, 9, 12 och 13 var också svenska fotografer. Kul!

 

Jonna vid poolen i Gozo under fotoworkshopen i september. Några bilder från detta soliga och varma evenemang får illustrera dagens inlägg. Poolfoto är en egen genre inom undervattensfoto och vi experimenterade en del i poolen där vi bodde. OK-tecknet som hon visar är nog den mest kända handsignalen mellan dykare världen över.

Här ställer Jonna upp som modell i en undervattenspose som inte är så behaglig. Det strömmar nämligen in vatten i näsan då man ligger på rygg under ytan. Men det kan bli fina speglingar.

 Ungefär som den här, men denna bild är tyvärr lite underligt beskuren för jag fick med en fotograf till i bakgrunden. Fisheye i en liten pool, då händer sådant om man inte ser till att få vara ensam.

Stort GRATTIS till Jonna och alla andra svenskar som tog placeringar i årets NM. Jag kommer igen nästa år om jag så ska leverera min CD personligen (eftersom posten tar en evighet).

 Hälsningar Lena

Inlagt 2012-12-11 20:29 | Läst 5888 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Hon är duktig Jonna! =)
Svar från Lena Holm 2012-12-12 21:11
Yes,
hon är en mästerlig fotograf både under och ovan ytan.
Hälsningar Lena
Vilka härliga bilder Lena! Bra att du spara på den bästa! Nästa år blir det guldmedalj till dig i Pool i alla fall. Bara du lämnar in bilderna personligen.

Dåligt av posten. Skickade du rekommenderat?


Kramar dig,
Jonna
Svar från Lena Holm 2012-12-12 21:13
Tack Jonna,
kul att du tittade in här! Jag skickade rekommenderat, men nästa år blir det med en månads framförhållning. Kanske norrmännen kan klara av ett elektroniskt system?
Hälsningar Lena
Härliga färger, den sista blir favoriten så fint med håret som böljar!
Du får ta på dig dykardräkten och simma över med CDn nästa gång. :-)
Ha det fint!
ewa
Svar från Lena Holm 2012-12-12 21:16
Tack Ewa,
nästa år är det Norge som är värd för NM, då kan man i värsta fall köra till Oslo med sitt bidrag.
Långt hår på undervattensmodeller i pool är alltid en extra bonus. Det blir väldigt effektfullt.
Hälsningar Lena
Det var kul för Jonna!
Hon var hos oss på FFiM den 3 dec och visade UV-foton, och det blev en bejublad tillställning!
Svar från Lena Holm 2012-12-15 12:24
Ja, hon tar mycket bra undervattensbilder och kommer på en massa nya ideér. Jag kan tänka mej att hon har en hel del att visa och berätta om.
Hälsningar Lena