En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Christmas unplugged...

. ..och den årliga tubakoncerten. Föreställ er över 200 tubaspelare som samlas varje år den 24 december för att spela julsånger.

Tubaspelarna samlas vid Thanksgiving Plaza i down town Dallas för 35 året i rad.

 

 

Trots att den 24 december är vanlig arbetsdag i USA så drar evenemanget mängder med folk. Det är gratis och familjer trängs på gräsmattorna runt orkestern. Tubaspelarna tar en del plats.

 

Tuborna blåser loss och Jingle Bells får hela publiken att sjunga med. Det är omöjligt att inte dras med i detta udda julevenemang.

 

Hos min systers grannar står de typiska juldekorationerna unplugget i dagsljus. Änglar blandas med tomtar, julkrubbor och paket i plast. Varje år har jag varit ute och fotograferat dessa kreationer med stativ i mörkret. I år tyckte jag en kort dokumentation i dagsljus kunde vara på sin plats.

 

 Renar är poppis men de påminner mest om små bambi med stora öron.

 I hjärtat av Texas råder den ingen tvivel om i vilket land man befinner sej. Varje hus ståtar med en eller flera flaggor, som komplement till rosetter och de granna vita juldekorationerna. I vårt snötäckta land skulle de åtminstone vara lite kamouflerade under de korta timmar av dagsljus som vi har.

Over and out

Lena

 

 

Inlagt 2012-12-25 18:06 | Läst 4701 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Härligt annorlunda, ingen snö och mäktigt med tubaspelarna på rad.
Tänk om du haft en ljudfilm med också! :-)
Svar från Lena Holm 2012-12-26 05:25
Hej Anne-Sophie,
det hade varit kul med en ljudfil till detta för jag har aldrig hört något liknande. Det där med att vi inte har någon snö förändrades abrupt idag då ett lågtryck drog in som ställde till med totalkaos. Mer om det en annan kväll.Tack för titten.
Hälsningar Lena
Vilket härligt och annorlunda inlägg, vilken uppslutning!
Ha en fortsatt fin jul!
ewa
Svar från Lena Holm 2012-12-26 05:27
Tack Ewa,
det här var annorlunda och det har fortsatt i samma stil under den 25:e. Åska, hagel och drivis är bara förnamnet. Återkommer så småningom
God fortsättning
Lena
Det måste kännas annorlunda, ingen snö, annorlunda sätt än här i Sverige :) Kul att se bilderna! Allt gott
Svar från Lena Holm 2012-12-26 05:29
Hej Mikael,
ingen snö den 24:e, men det har nu skett ett abrupt väderomslag som skapat kaos i hela Dallasområdet. Mer om detta en annan dag. Tack frö att du tittade in.
Hälsningar Lena
Vad mäktigt det måste låta med alla som spelar.
Härligt med alla juldekorationerna i USA. Vad det måste glittra överallt på kvällen
Merry Christmas
Marianne
Svar från Lena Holm 2012-12-26 05:32
Tack Marianne,
ja, det glittrar vackert i mörkret men det är betydlig fler dagsljustimmar här än hemma och då ser det rätt skräpigt ut men alla dekorationer. Koncerten var urläcker. Jag hade velat stå ännu närmare för att helt omges av de dova tonerna från bastuborna.
God fortsättning på julen
Lena
En annorlunda julkoncert och så fick du med djurbilder på slutet, ni ser ut att ha det bra, här hemma slutar det aldrig att snöa.
Ha en god fortsättning på helgerna.
Svar från Lena Holm 2012-12-26 17:06
Tack Stefan,
det var helt OK väder till i går då temperaturen rasade och det plötsligt började snöa. Det har hänt en gång förut på alla jular som jag varit här. Kaos var ett faktum när vi var tvugna att åka till flygplatsen som ligger ca en timme bort.
Hälsningra Lena
Otroligt häftigt med alla blåsinstrumenten! Kul att få ta del av, Ha det gott/ Elisabeth
Svar från Lena Holm 2012-12-26 17:09
Hej Elisabeth,
tur att koncerten var den 24:e för i går vid samma tid övergick det kraftiga regnet till blötsnö...Det ska inte snöa i Texas! Du får gärna höra av dej, vad det nu kan gälla? Ska du åka till något tropiskt ställe och snorkla eller dyka kanske?
Hälsningar Lena
Oj, vilka vibrationer det måste ha blivit !
Kul att se !
ing-marie
Svar från Lena Holm 2012-12-26 17:11
Hej Ing-Marie,
ja, det var härligt ljud från alla de stora tuborna. Jag hade helst stått ännu närmare men vem kunde ana att det skulle vara så mycket folk.
Hälsningar Lena