En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Min kamera tog mej innanför stängslet...

Efter en väldigt intressant kurs om havets fiskar i Lysekil i somras, gjorde jag ett besök på Nordens Ark innan jag lämnade västkusten. Jag var där innan de öppnade och lyckades komma in bland de första. Jag hade också fått tipset att gå den bestämda slingan åt "fel håll" för att få vara ostörd så länge det gick. Jag passerade manvargar och tigrar, vilket jag kanske kommer tillbaka till i ett annat inlägg. Jag kom sedan till emurleoparden och stannade upp... den stora katten snusade på en sten precis innanför stängslet.

 

Jag hade mitt fasta 300 mm på kameran för jag hade inte förväntat mej att få se de stora katterna så här nära. Nu var det ju ett kraftigt grönt gunnebostängsel mellan mej och den sovande katten och rent estetiskt störde det ju en hel del. Men jag stod ändå en lång stund och tittade på den utrotningshotade leoparden. På vinst och förlust lyfte kameran och fokuserade på det vackra huvudet ....och staketet försvann (man kan dock se skuggan på nosen).

Jag tittade lite snabbt på bilderna i kameran och staketet var verkligen borta. Det dök upp en kvinna med ett barn och hon stannade förstås vid den sovande leoparden. De tittade på den lika hänförd som jag var och hon tog några bilder med sin kamera (en instegsmodell med vad som såg ut som en kitlins). Hon suckade lite när hon tittade på resultatet. Jag var så exalterad att jag visade mina bilder och hon kunde knappt tro att det var sant.

Det kunde ju inte jag heller! Den stora katten sträcker på sej och lägger sej på rygg. Rörelser som är så typiska för våra små huskatter. Vi tittar på leoparden och är helt tysta. Jag tar några bilder till...

Den stora katten lägger sej tillrätta och man kan ana att det är något som stör mitt i bilden. Stängslet som nästan inte finns där...

Ha en fin lördag alla

Lena

 

Inlagt 2013-01-26 15:56 | Läst 5083 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Härliga kattbilder!
Svar från Lena Holm 2013-01-27 10:00
Tack Dan,
den hade inga problem att posera i den här ställningen.
Hälsningar Lena
Kurr kurr spinner som katten av dina fina bilder i dag - har du inte sagt något om stängslet så har jag inte märkt det! Ha det gott Lena! / Sören
Svar från Lena Holm 2013-01-27 10:01
TAck Sören,
det är det där fenomenet att fokusera bortanför stängslet som är så häftigt.
Hälsningar Lena
Vackra och på något sätt sensuella bilder av en spännande katt!
Ja, så är det, om Du ställer Din 300:a på största bländaren 4,0 och trycker objektivet mot nätet, så syns det inte på grund av det korta skärpedjupet som den stora bländaren ger. Trolleri!
Svar från Lena Holm 2013-01-27 10:15
Tack Wolfgang,
det var definitivt största bländaren men det gick inte att stå alldeles brevid nätet. Jag stod ett par meter ifrån men trolleriet fungerade ändå. Jag har provat liknande förhållanden tidigare, men då har jag verkligen haft objektivet mot nätet.
Det finns något sensuellt hos katter och kanske i synnerhet de verkligt stora.
Hälsningar Lena
Så fin kisse. Jag förstår att ni var hänförda
Marianne
Svar från Lena Holm 2013-01-27 10:02
Ja,
det var en mycket imponerande katt, rikitgt stor och grov.
Hälsningar Lena
Nästan så att man vill känna på skärmen för att ta på den mjuka nosen.
Härliga kissebilder med hjälp av bra objektiv och duktig fotograf.
ing-marie
Svar från Lena Holm 2013-01-27 10:04
Hej Ing-Marie,
jag är själv förvånad över hur fint detaljerna går fram och hur mjuk den ser ut. Den där 300 mm gluggen är en ren fröjd att använda.
Hälsningar Lena
Den katten ville verkligen komma med på bild!
Nordens Ark är ett väldigt härligt ställe! Även när man kommer efter alla andra och djuren är jättetrötta på en..... :-)
Svar från Lena Holm 2013-01-27 10:07
Hej Anne-Sophie,
det var mitt första besök på Nordens Ark då jag sällan besöker djurparker. Trots allt var det ett rätt fint ställe och lite sundare än att bara visa upp djuren. Tigrarna så jag inte ens till så det har ju ett ganska hyfsat hägn att vara i. Kul att man kunde gå in till eremitibisarna. De var hur coola som helst och en art som verkligen ville se.
Hälsningar Lena
Vacker katt, som väl egentligen borde springa fritt.
Svar från Lena Holm 2013-01-27 10:09
Ja, visst skulle emurleoparden springa fritt där den hör hemma, men i vanlig ordning har vi gjort det i princip omöjligt för dem att överleva normalt.
Hälsningar Lena
Lena, Du skriver så fantastiskt bra, jag blir helt uppslukad.
Och bilderna är förföriska, så himla bra! Underbart att få ta del
av Dina förträffliga egenskaper inom foto och författarskap.

Ha det fint!
Hälsar
Sys
Svar från Lena Holm 2013-01-27 10:11
Tack för dina fina ord Syssy,
Ha en fin söndag
Hälsningar Lena
Så fint fångat! =)
Svar från Lena Holm 2013-01-27 10:11
Tack Heléne,
det var en fin modell.
Hälsningar Lena
Åh, kattdjur är favoritdjuren! Vackra och rofyllda bilder!
Ha det gott!
ewa
Svar från Lena Holm 2013-01-27 22:23
Tack Ewa,
det här var en mycket speciell stora katt.
Hälsningar Lena