En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

NY GÄST !

I helgen dök det upp en ny liten gäst i våra talgbollar och fröstationer. Den såg ut som en liten talgoxe som tappat färgen på bröstet. Det var ganska lätt att lista ut att det var en svartmes.

Den är minst bland mesarna och lätt att känna igen på sin stora vita nackfläck. Kinderna är vita som på talgoxen. Den gästar fågelborden ibland, men trivs egentligen bäst i stora barrträd. Den lägger upp förråd av frön för vintern mellan granbarren eller mellan fjällen på kottar. När förråden tryter kan den komma till fröautomater och fågelbord.

Jag kan inte påstå att jag kryssar fåglar men de som dyker upp i vår trädgård vill jag gärna fånga på bild. Det här är art nr 24. Vår villaträdgård angräsar till ett skogsparti och det bidrar säkert, t ex finns det stora granar som nog är svartmesens vanliga tillhåll.

 

Hälsningar Lena

Inlagt 2013-02-18 18:23 | Läst 2036 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Grattis till att lyckats fånga en ny gäst. Jag förstår din ambition att fota fåglarna som finns i trädgården. Imponerande med 24 arter, jag har nog bara fångat ett tiotal i vår trädgård. //Mats
Svar från Lena Holm 2013-02-18 18:44
Tack Mats,
invänta våren så dyker det upp nya arter. Ha inte för bråttom att ta bort maten så får du se vad som kommer.
Hälsningar Lena
Vilken sötnos, verkligen lik en Talgoxe. Häftigt att du haft så många arter.
Jag har blivit mer och mer intresserade av fåglar sedan jag förjade fota. Var till en fotokompis i helgen, hon har massor med fåglar men jag kom sent och det var väldigt mulet. Men några bilder blev det.
ing-marie
Svar från Lena Holm 2013-02-18 19:15
Tack Ing-Marie,
jag har kameran med 300 mm monterat och framme på bordet när vi äter frukost på helgerna. Det är ju hur kul som helst att spana på dem. Då kommer det några fågelbilder från dej snart eller?
Hälsningar Lena
Själv har jag aldrig varit lockad av att fota fåglar,eller skåda dem, och det är väl lika bra det numera, med tanke på artfattigdomen där jag bor. Mitt håg har mera varit åt blom-hållet. Men det är klart att deras närvaro är välkommen...
Svar från Lena Holm 2013-02-18 19:57
Tack Jan-Olof,
jag är ingen seriös fågelskådare men sedan vi började spana på dem i trädgården har det blivit lite av en sport på förmiddagarna på helgerna (om vi är hemma). Nu när det går mot ljusare tider kommer beteendena att ändras och det kommer att dyka upp nya arter vartefter det blir ljusare. Snart hinner vi även se lite avderas aktiviteter innan vi åker till jobbet.
Hälsningar Lena
En väldigt söt liten en, kul att du fick till så fina bilder på den! :-)