En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Avtryckets fotoutställning "Mitt Stockholm"

Snöoväder till trots tog jag pendeltåget till "Stockholm södra" för att besöka Timmermansgården och fotoklubben Avtryckets årliga utställning. I år hade de valt att ha ett tema "Mitt Stockholm" och det var en fin samling bilder att beskåda. Kul också att träffa gamla bekanta som t ex Ewa.

Årets klubbmästare är Krister Klerus och hans bilder hänger sålunda precis där man kommer in. Mycket intressant att se om man har möjlighet att ta sej dit under söndagen. 

Det var mycket trevligt att se hur klubbens medlemmar valt att visa "Mitt Stockholm" med en fin variation mellan detaljer t ex klockor, välkända stadsvyer och storstadens djurliv (det fanns i alla fall en hägerbild från Råstasjön med). 

Det var helt OK även för små fyrfota besökare att ta en titt på bilderna.

Bättre att vara här inne i värmen än att knata runt på snöslaskblöta trottoarer. Mattes beslut och jag protesterar inte... 

De Stockholmsbilder som imponerade mest på mej var Sten Ericssons panoramabilder. Den största bestog av 1o bilder sammanfogade i LR. De är imponerande nog tagna handhållet, men med stöd av ett räcke. Han har skrivit ut bilderna själv och monterat dem på kapaskiva. Mycket snyggt gjort!

Utställningen pågår även i morgon söndag. Om du bor inom ett rimligt avstånd kan jag rekommendera ett besök.

Hälsningar Lena

Inlagt 2022-04-09 21:31 | Läst 711 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ser väldigt trevligt ut!
Tyvärr är det just nu för långt för mig med tåg fram och tillbaka, tiden finns inte …synd, hade gärna sett utställningen!
Svar från Lena Holm 2022-04-10 18:28
Tack Lena,
med det temat så tror jag att det var mycket där som du hade gillat.
Hälsningar Lena
Jag fastnade också på panoramabilderna, helt klart är ett panorama snyggare utskriven än när man ser det som en smal remsa på skärmen. Känner igen Ewa tror det är från bilderna från fikat i Uppsala, ni har inte börjat med Uppsalafikat igen?
Svar från Lena Holm 2022-04-10 18:29
Tack Peter,
det är Ewa som både varit i Säter och på fotofika i Uppsala. VI har inte börjat fika ännu, det är ingen som tagit tag i det. Jag har funderat över det mej har inte kontakt med någon av de gamla fikaentusiasterna.
Hälsningar Lena
Fint reportage och jag säger som Peter. Panorama bilden var cool. Mysiga bilder :)
Svar från Lena Holm 2022-04-10 18:30
Tack Joakim,
panoramabilderna var så häftigt stora och detaljrika. Dessutom väldigt fint utskrivna och monterade.
Hälsningar Lena
Hej Lena, tack för besöket.
Stens panoramabilder är fantastiska.
han har jobbat mycket med den typen av bilder, ofta stående bilder som sammanfogas.



Mvh
Bengt
Svar från Lena Holm 2022-04-10 18:31
Tack Bengt,
det var ett trevligt besök och jag pratade med Sten en stund där han beskrev hur han jobbat med bilderna, skrivit ut och monterat.
Hälsningar Lena
Vad trevligt synd att jag redan var uppbokad å inte har vägar förbi.
Just den mittersta panoraman var ju fin och jag har en egentillverkad variant från ungefär samma vy
Mvh N
Svar från Lena Holm 2022-04-10 18:33
Tack Nini,
det är ju inte alltid det stämmer med vad man vill göra och hinner med. Jag har ju föreläst och visat bilder hor Avtrycket flera gånger och brukar försöka åka dit på deras årliga vårutställning. Alltid lika trevligt att träffa medlemmarna där.
Hälsningar Lena
Ser onekligen trevligt. Hade varit kul att besöka, men då jag inte bor nästgårds får jag istället njuta av dina bilder från utställningen.

Hälsningar Jörgen
Svar från Lena Holm 2022-04-10 18:35
Tack Jörgen,
jag kan ta pendeltåget och sedan promenera till lokalen, då blir det lite lättare. Eftersom jag varit där och föreläst/visat bilder flera gånger brukar jag försöka åka dit då det har sin vårutställning. Alltid lika trevligt att träffa medlemmarna där.
Hälsningar Lena
Brukar inte vara fotoutställningar runt hemtrakterna, men det är ju en helt annan upplevelse att se ett kvalitetsfoto utskrivet i stort format, det kan jag föreställa mig. Medelåldern i publiken verkar vara i de övre åren, det är synd.
Svar från Lena Holm 2022-04-10 20:02
Tack Stefan,
jag tror också att medelåldern i klubben är ganska hög. Det var i alla fall klubbens äldsta medlem som gjort panoramabilderna. Tyvärr lockar inte den här sortens utställning en ung publik.
Hälsningar Lena