En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Bloggtopparna, hur gör dom?

Idag var det lite trögt med inspirationen och snöovädret gjorde att många trogna bevingade vänner inte alls ville visa upp sej. Dessutom kom jag hem för sent och fick skotta. Jag bestämde mej därför att kolla lite hur de som alltid ligger i toppen på blogglistan lägger upp taktiken. Det är oftast Björn eller Bengt. Ibland sticker någon upp kortvarigt men det beror oftast på att de fått sitt inlägg uppmärksammat på FS förstasida och det betyder många läsare. Just nu har Björn ett inlägg som får känslor att svalla här på FS och då blir det hög aktivitet. Det är inte riktigt min grej....så jag tittar lite på Bengts inlägg.

Jag har ju ingen klok hund som kan tala om för mej om jag ska gå ut eller inte, så jag stannar i köket. Det finns ingen Tårta i huset (det är ju vardag). Vi har ingen daglig papperstidning men Ny Teknik dimper ner i lådan regelbundet, dessutom är Råd & Rön rätt intressant. En gammal (eller ny) kamera kan råka ligga på bordet och den här lilla prylen har jag haft mycket kul med. Inge statuskamera men den var med i ur och skur på hästryggen under 7 veckolånga turer i fjällen med mycket blöta. Klockan borde förstås vara mekaniskt men min Tag Hauer går i alla fall rätt (till skillnad från min sambos Omega). Slutligen en kopp med brun vätska (Cola light, och jag kan tänka mej att nackhåren reser sej på somliga) samt ett gammalt fat med smulor. Jag är beroende av grovt knäckebröd.

Jag borde förstås säga något intresseväckande om artikeln men det finns risk för att inlägget blir för långt textmässigt (lärt av egen erfarenhet). Muggen är i alla fall en dyrgrip från min gymnasietid på Polhemskolan i Gävle och när man druckit ur innehållet ser den ut så här. Den är målad av min bästa vän från den tiden och den här bilden får bli dagens bild 67 (man vill ju inte bli beskylld för att härma någon).

Hälsningar Lena

   

Inlagt 2018-03-08 20:20 | Läst 2184 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Dom länkar sina bloggposter på facebook, i grupper där osv. Ev andra ställen också där jag inte hänger. Då kommer en massa tittar. Gör det själv också nån gång då och då. I nån fotogrupp eller så. Brukar bli några hundra visningar, annars kring 100.
Svar från Lena Holm 2018-03-08 21:52
Tack Nils,
ja, det har jag förstått att många gör men jag har valt att stå utanför det stora kommersiella personregistret FB. När jag tittar tillbaka på mina egna blogginlägg blir jag trots allt förvånad över hur många som har hittat till dem. Men det är nog mest de med undervattensbilder.
Hälsningar Lena
Hej Lena.
Du har fångat och lärt dig något av en veteran :-)
Jag har också ett par gånger plagierat hans stil. Men egentligen är en blogg en dagbok där du kan skriva vad som helst. Ordet blog ska härledas från det engelska ordet "weblog", dvs web "internet" och blog "journal / dagbok". Här på FS kallar man det en "Bilddagbok".
Ditt inlägg här lever därför helt upp till de definitioner och är samtidigt också med glimten i ögat, som vanligt - gillas Mycket.
Med många vänliga hälsningar från Erik / Roskilde / DK.
Svar från Lena Holm 2018-03-08 21:54
Tack Erik,
du har så rätt och jag är ju inte alls ute efter att härma grabbarna i "toppen". Björns kloka insikter om många saker här i livet hinner jag inte ens tänka på i min vardag. Men det är lite kul att titta på vad dessa "gubbars" inlägg handlar om :-) Jag kommer ändå att fortsätta som jag alltid gjort, det är ju min blogg.
Hälsningar Lena
Vill du ha massor som skall se och kommentera dina bloggar skall du gå ut på Facebook i de grupper där olika nördar finns.
Om jag lägger in om mina dokumentationer om järnvägen på Järnvägar Förr och Nu
så hinner jag inte stänga datorn förrän massor har sett mina bilder. Sedan får jag många underbara kommentarer samt tack för i stort sett jag finns.

Jag tror aldrig man skall ha för många bilder samt att varje bild skall tillföra något nytt. Jag personligen gillar inte för stora bilder.

Det är inte meningen att vi skall vara jury och plocka ut en enstaka bild. Klart den som tittar får göra det men helheten av bilderna är det som är viktigt.

Att ha en bild varje dag tycker jag är mycket mer sevärt än när det läggs in en massa bilder på samma motiv.

Dokumentära bilder är klart alltid mycket intressanta om de är tagna av samtiden för framtiden.
Ha en fin helg på dig
............lite tankar från mig denna kväll
när vi nu fått massor med snö här i Hässleholm också.
Var halt så jag ramlade två gånger på förmiddagen men slog mig inte.
Ha det gott
Gun-Inger
Svar från Lena Holm 2018-03-08 21:57
Tack Gun-Inger,
nej det är inte riktigt det jag var ute efter med detta inlägg och jag avstår dessutom från det stora personregistret FB. Jag förstår att många kan finna glädje och gemenskap där men jag nöjer mej med min blogg här på FS.
Hälsningar Lena
En sådan kopp skulle jag också vilja ha! Finns Maxwells ekvationer med på den månntro?

Jag känner igen bloggstilen :) Men jag måste säga att rapporter från köksbordet ligger i lä jämfört med när du tagit dig vatten över huvudet, fiskar är intressantare än hundar -sådana ser man ju varje dag, köksbord likaså...

/Thomas
Svar från Lena Holm 2018-03-08 22:02
Tack Thomas,
tyvärr finns den muggen bara i en upplaga. Det finns en parallell version som berör Kants blå glasögon. Maxwells ekvationer finns inte med. De ingick nog inte i 3-årig naturvetenskaplig linje på den tiden :-) Det blir av pratiska skäl lite glest mellan fiskarna men jag vet av erfarenhet att det är bra att hålla igång fotandet på land mellan dyken, alltså blir det lite blandat.
Hälsningar Lena
Förstår att den muggen är dyrbar. Fanns en tid när matematiken stod mycket högt i mitt sinne och ekvationerna framstod i fyra dimensioner inne i huvudet. Detta är förbi tyvärr, mitt matematiska sinne är nu rejält nedsatt. Men kameran gillar jag! Undrar dock om det finns film till den.
Svar från Lena Holm 2018-03-08 22:05
Tack Stefan,
ibland dyker det upp lite matematik i min vardag och då häpnar jag över att jag faktiskt förstått och räknat manuellt på en del av dessa problem. Jag tror inte att det finns film till den kameran längre men den presterade faktiskt rätt fina panoramabilder. Jag kunde också lätt till den hands i en ficka på min goretexjacka och plocka upp den fast jag satt på hästen.
Hälsningar Lena
Härliga bilder! Gillar E=mc².. Einstein han var före sin tid.. tänk om man vore det.. Egentligen är man nog efter sin tid..
Hälsn!
Svar från Lena Holm 2018-03-08 22:06
Tack Jan,
jag Einstein var långt före sin tid och vi begrep nog egentligen inget alls i gymnasiet :-)
Hälsningar Lena
Vilken härlig mugg! En sådan skulle sonen (som är tekniknörd och Einstein-fan) bara älska att ha.

Hälsar
Eva
Svar från Lena Holm 2018-03-09 17:51
Tack Eva,
det är bara att knåpa ihop. Porslingsfärg, vita muggar och en tabellsamling är allt som behövs. Tänk vilken present det skulle kunna bli :-)
Hälsningar Lena
Publish or perish är nog ett av "proffsens" motton. Hög energinivå. Och så blandar dom bild och text, dåtid och nutid, kamera med bild. Och svarar intresserat på kommentarer. Och lyckas förena det lilla med det stora, Gnesta eller Söderbärke med livet och världen. Och tar bra bilder, Bengan på sitt manér och Björn på andra sätt.

Bengan skriver bra stockholmska och att det är många utropstecken funkar i hans fall. Sen finns en i o f s jättebra bloggare som har så många frågetecken att jag pallar inte läsa tyvärr, är rädd att tappa egna eventuella språksinnet.

För er som läste DN förr vill jag påminna om signaturen Eld, Erik Lundegård. Han lyckades skriva om samma ganska vardagliga sak gång på gång på gång och man satt där nitad vid texten om hur isen på sjön blev gråare och tyngre som en blyplatta och hur den gav upp och en kall vår med snålblåst tog över.
Svar från Lena Holm 2018-03-09 17:58
Tack MÅns,
det är många aspekter som spelar in på vad som blir läst av många eller ej. Det underlättar betydligt om man är pensionär för det tar mycket tid att åstadkomma inlägg som har någon sorts kvalité och med bra bilder. Vissa har också anlag för att uttrycka sej bra i text så att man lockas att läsa, det är en stor bonus.
Hälsningar Lena
Hej,
Du har i alla fall många kommentarer i dina inlägg. Du är en bra berättare och hittar fina vinklar, kombinerade med bra bilder med nyheter.
Coke lärde jag mig att dricka i Phoenix 1979 under ett år på ASU. Automaten dundrade när burken trillade ned.
Man skall kanske inte oroas av att antalet läsare första dagen gått ned till 100. Tittar man bakåt så finns det bloggar med över 10000 läsare och summerar man så är det mer än miljonen totalt.
Tyvärr är det mycket bättre än peken man skrivit i Science och Nature.
Ha det gott
Bob
Svar från Lena Holm 2018-03-09 17:55
Tack Bob,
jag har kollat bakåt och häpnar över att jag har inlägg som tittats på mer än 5000 gånger. Jag har inte en enda vetenskaplig publikation som lästs av bråkdelen så många. Just detta inlägg har jag gått och funderat över hur jag ska göra, men det är mest med glimten i ögat och inte så allvarligt menat. När man hängt här ett tag blir man så bekant med olika bloggares mönster att det är lite kul att härma.
Hälsningar Lena
Ett roligt inslag som väcker lite tankar, jag är inte heller medlem på FB om det nu skulle ha någon betydelse. Kul bilder av ditt frukostbord som inte liknar mitt, jag har ingen dagstidning men hund har jag, och vi går på promenader med eller utan kamera.
Ha det gott/Stig
Svar från Lena Holm 2018-03-09 17:52
Tack Stig,
det har också varit kul med de annorlunda kommentarer som detta inlägg gett. Ibland måste man bryta mönstret lite.
Hälsningar Lena
Hehehe..ett riktigt roligt inlägg..glöm inte att upprepa dig hela tiden som orginalet ;)

och det går faktiskt att ha ett bra liv utan FB.
Mv/Gunte..
Svar från Lena Holm 2018-03-09 17:49
Tack Gunte,
jag kan tänka mej att göra om samma bord fast hur det kan se ut innan ett dyk. En annan kamera, en dykdator istället för en klocka, flera tomma tallrikar etc.
Hälsningar Lena
Det var den mest inbjudande formelsamling jag sett! Och ovanliga motiv och text jämfört med vad vi brukar få se från dig. Jag blev en aningen konfunderad... Kommentarerna gav intressanta insikter om livet i bloggosfären. Själv har jag inte kommit dit (inte än iallafall), men tittar gärna på bilder även om jag inte kommenterar så ofta.
Svar från Lena Holm 2018-03-09 17:48
Tack Hannu,
jag har druckit mycket ur den muggen men nu är jag nästan rädd att använda den, med risk för att den ska gå sönder. Ibland måste jag ju utmana lite och då blir det annorlunda bilder. Men jag är snart tillbaka med det vanliga sortimentet.
Hälsningar Lena
Många inklick säger inte så mycket! Man kan även få många inklick om man skriver nå't riktigt knasig, då kan det bli, "måste in å kolla vad för tok hen skriver om nu då" ;)

Men man kan nog kunna jobba mer med med populära bilder, bilder som säljer på Gallerix typ, djur å natur alltså, och skriva om ämnen som tidningarna använder för att få många inklick! Bilar, brudar, snabba stålar och olyckor typ! ;)

Min fru brukar "kontrolläsa" mina bloggar ibland, så det inte skenar iväg för mycket säger hon! Å så skriver jag för lång text, säger hon också, som här! Man orkar inte läsa så lång text påstår hon! Bra säger jag, de e dom som e kvar som jag vill ha en dialog med! ;) :)

En kopp med Maxwells ekvationer skulle jag nog också kunna tänka mig! :)
/B

Ps. Min favotidning e Forskning & Framsteg!
Svar från Lena Holm 2018-03-09 17:46
Tack Bengt,
jag tyckte det var lite roligt att "kopiera" en av dina sidor och inser förstås att det är mycket som avgör vilka som är mest lästa. Både du och BJörn skriver mycket som är läsvärt, och visar bra bilder till, även om jag skippar de inlägg som handlar enbart om en kamera eller ett gammalt objektiv. Jag tror också att det underlättar om man är pensionär, för det tar tid och kräver eftertanke :-) Jag fick initialt väldigt många klick på ett inlägg med rubriken "De kan kyssas med hela kroppen". Det var en bild på vinbärssnäckor så det fanns nog de som blev besvikna.
Hälsningar Lena
Omega gör snygga klockor, men de har svårt att hålla tiden och är riktigt dyra att serva! :)

Appropå blogglistor så skriver jag för att det är kul. Om jag skriver för 1 eller flera miljoner läsare spelar inte så stor roll för mig, huvudsaken är att läsarna gillar och får ut något av det jag skriver.
/Mikael
Svar från Lena Holm 2018-03-09 17:39
Tack Mikael,
Omega är ruskigt dyra att serva, kostar som en ny helt OK klocka :-)
Jag skriver också för att jag gillar det och just detta inlägg är mer med glimten i ögat, vilket jag tror att de som hänger här jämt känner igen.
Hälsningar Lena