En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Down Town Dallas I

Vår sista dag i Texas tog vi DARTtåget (det går att ta sej fram utan bil även här...) till Down Town Dallas för en upptäckfärd bland glashusen. Solen strålade och skapade skuggor vare sej man ville ha det eller ej.

En gigantisk kyrka, väldigt okyrklig och typiskt en storstad i Texas. Antagligen fanns det ett jättelikt parkeringsgarage under eller på någon gata helt nära.

Det var en del människor ute på gatorna även om det kändes lite öde på en del ställen.

Många befann sej i Klyde Warren Park, som är en park inrättad på en stor motorvägsbro, en oas mitt i trafiken känns det som. Den här killen kunde inte stå still för ett gruppfoto med en fontän så nära.

Fotografering av brud med motorvägen i bakgrunden. Färgen i klänningen gick onekligen bra ihop med skyltarna på vägen...

Det var en hel del som fotograferade här, om man inte bara hade det skönt i solen eller åt mat från restaurangbilarna som kantade parken.

Park och mat innebär förstås fåglar och här fanns det gott om båtstjärtar. Den här fågeln förekom främst vid kusten förut men den har ökat enormt i antal och finns nu i stora skaror i t ex Dallas. Den har blivit ungefär som kajorna i Uppsala...

Vi vandrade från parken in på stadens gator igen.

Plötsligt mötte vi en varg i frack...

Han hade också två käcka kompisar med sej. Vi fick ingen vink om vad dessa djur skulle göra men de ville gärna vara med på bild.

En del husfasader ger nästan synvillor.

Dallas police skymtade här och där.

Greyhound stationen kändes som att den varit med ett tag. 

Solen stod nu lågt på himlen och de sociala båtstjärtarna rörde sej i stora flockar mellan husen.

De slog sej ner i sina övernattningsträd under ganska högljudda former. Vi fortsatte mot bronsstutarna vid Pioneer Plaza, vilket får bli nästa inlägg.

Hälsningar Lena,

som nu är hemma igen efter jul och nyårsfirande i Richardson, TX.

Inlagt 2016-01-06 06:56 | Läst 1563 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Nästan en märklig bild med den fina bruden 'ovanpå' motorvägen, men en lyckad sådan. Det verkar ju som vissa gamla byggnader är bevarade mellan alla glasmonster. Din första bild är kanske bäst, mycket tack vare det fina ljuset du lyckades fånga.
Svar från Lena Holm 2016-01-07 06:13
Tack Ingemar,
det var väldigt fint ljus på den öde gatan framför kyrkan och det blev en del bilder där. Resten av promenaden var ljuset snarast ett problem pga den skarpa solen. Det blev en del bilder på bruden fast det gick fort för hennes plåtning var klar.
Hälsningar Lena
Intressant blandning av gammalt och nytt.
Jag vet inte om jag valt en motorväg som bakgrund på en bröllopsbild
men jag är ju inte amerikan :-)
Svar från Lena Holm 2016-01-07 06:15
Hej Bengt,
jag kunde inte förstå varför hon stod med ryggen mot motorvägen men omvänt, med ryggen mot parken hade varit en utmaning ljusmässigt. Det finns en del halvgamla byggnader i Dallas men vi promenerade mest runt och letade inte medvetet upp dessa hus eftersom vi varit där förut ( t ex där Kennedy sköts).
Hälsningar Lena
Bilden med bruden gillar jag extra mycket...och så kan jag ju förstås inte låta bli att gilla femman nedifrån med alla fina räta linjer och klatschiga ytor...
Välkommen hem till kylan!
Svar från Lena Holm 2016-01-07 06:16
Tack Lena,
det blev en del bilder på bruden för det var så bisarrt med en motorväg i bakgrunden. Det höga huset var förvillande att titta på med de rutiga mönstret.
Hälsningar Lena
Det må have været en meget blandet og oplevelsesrig tur du har været på Lena?
Jeg har fulgt med, men ikke været så flittig med at kommentere.
I denne serie falder jeg fuldstændigt for drengen og springvandet :-)
Mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Lena Holm 2016-01-07 06:18
Tack Erik,
egentligen har vi inte varit så mycket turister utan mest firat jul och nyår med min systers familj. det hände ju dock en del ovanligt med både tornados och översvämning. Kul att du är inne och läser mina inlägg.
Hälsningar Lena
Vilka fina stads bilder fina skyskrapor i glas och lite äldre hus Många fåglar som flyger de liknar kaja är de i släkt Ha det gott : ) // Gert
Svar från Lena Holm 2016-01-07 07:14
Tack Gert,
jag tror inte båtstjärten är släkt med kajor men jag har inte gjort någon djupare undersökning.
Hälsningar Lena
Välkommen tillbaka skönt veta resan gick bra.
Allting verkar stort i Dallas såsom park på en bro.
Höghus många med härlig arkitektur som du visar.
Båtstjärten verkar inte mysig.
Besvärande som de kända kajorna inne i Hässleholm kanske.
Glad få se bilderna när jag aldrig kommer dit.
Är där minnesmärke om Kennedy.
Vill se mer.
Gun-Inger
Svar från Lena Holm 2016-01-07 07:17
Tack Gun-Inger,
allting är stort i Texas. Det finns minnesmärken om Kennedy men vi var inte där denna gång. Eftersom min syster bor utanför Dallas har jag sett alla minnesmärken flera gånger, samt gatan där han blev skjuten. Det kommer några bilder från Pioneer Plaza i nästa inlägg med en mycket amerikansk staty.
Hälsningar Lena
Du tar riktigt fina cityscapesbilder!!
Kul när det smyger sej in en och annan fågel i dem.
Glaskyrkan var nog det spejsigaste i den vägen som jag sett!! De verkar glada i glasfasader där. :-)
Svar från Lena Holm 2016-01-07 07:19
Tack Anne-Sophie,
cityscape är inte min grej men vi hade en eftermiddag och inte så mycket för oss, så det blev en tur till stadskärnan. Kan inte motstå fåglarna även om det finns en hel del att se I Dallas.
Hälsningar Lena
Bilden med bruden vid motorvägen var lite speciell. Vilket ögonblick. Gillar de första bildernas ljusreflexer också. Verkar ha varit en bra ledighet om än lite oro för ovädren, gissar jag.
Ha det bra!
Svar från Lena Holm 2016-01-07 07:21
Tack Mikael,
vi har haft en skön ledighet om än med en del överraskande oväder. Mot slutet blev vädret strålande igen och det blev en eftermiddag i solsken. Jag trodde knappt det var sant när jag fick syn på bruden men slanged iväg några bilder för jag tyckte det såg så häftigt ut. Brudgummen var dock inte med.
Hälsningar Lena