En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

En husgavel i tre versioner

Jag fick syn på den här husgaveln när sambon var inne i affären och gjorde ett kompletteringsinköp (dvs något jag glömt när jag veckohandlade). Jag tog ett par bilder för jag gillade skuggan på väggen. Väl hemma tycke jag att den var rätt fin och nu tar jag ett stort kliv utanför min komfortzon och visar gaveln med trappan i tre olika versioner. Ni får gärna tycka till om dessa.

Hälsningar Lena

Inlagt 2021-01-31 19:49 | Läst 884 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Tycker den är vackrast i färg, gillar terrakotta färgen. Den s/v blev bäst i mer kraft, dvs den sista
Svar från Lena Holm 2021-01-31 20:24
Tack Peter,
visst är färgerna fina men jag måste ju testa hur det kan se ut i svartvitt. Just denna bild var rätt kul att experimentera med.
Hälsningar Lena
Oj alla var vackra min personliga smak säger färg. Den terracotta gjorde sig bra till trappan.
Sedan gillar jag konstrasten i sista..men det softa i mitten va inte dumt
Svar från Lena Holm 2021-01-31 20:22
Tack Nini,
för din sköna kommentar. Den stämmer så bra in med vad jag själv tycker därför la jag ut tre versioner trots att det är något jag normalt aldrig skulle göra. Men färgen gör rätt mycket kan jag tycka.
Hälsningar Lena
Hej Lena, tycker ju också mest om färgbilden, den får både liv och värme. Dessutom är terracotta en väldigt snygg färg, hälsningar/ Björn
Svar från Lena Holm 2021-02-02 19:03
Tack Björn,
jag är ju mest vad vid färg därför ligger den nog först i bloggen.
Hälsningar Lena
Ja det är första bilden som faller en på läppen här. Teglet, dom härliga färgerna och diverse linjer och kurvor.
Dom andra är också fina men färg är färg..Kan tro det kunde bli en kul bild även när det är mörkt.
Mvh/Gunte..
Svar från Lena Holm 2021-02-02 19:04
Tack Gunte,
jag är ju själv mest vad med färgbilder men som du säger kanske man borde gå dit i mörkret. Vet inte riktigt vad det skulle bli. Måste ju ha månljus i alla fall och några gatlyktor finns det väl.
Hälsningar Lena
Hej,
Märkt av dubbelhelixen i DNA.
Håll ut
Bob
Svar från Lena Holm 2021-02-02 19:05
Tack Bob,
visst gillade jag trappans form och dess skugga.
Hälsningar Lena
En DNA spiral ser jag.. Tycker första är bäst, men även sista om den fått lite mer svärta..
Hälsn!
Svar från Lena Holm 2021-02-02 19:06
Tack Jan,
jag är ovan att konvertera till svartvitt och tyckte att jag svärtat till den sista bilden alldeles väldigt. Men den tål tydligen mer.
Hälsningar Lena
Det blir ett kort svar är som övriga mest förtjust i färgbilden.
Ha det gott/Stig
Svar från Lena Holm 2021-02-02 19:07
Tack Stig,
jag är ju mest van vid färg och det är nog därför den hamnade först i bloggen.
Hälsningar Lena
Färgbilden helt klart, gör sig riktigt bra i den färgen :)
Svar från Lena Holm 2021-02-02 19:08
Tack Joakim,
väggfärgen blev fin i solljuset, håller med om det.
Hälsningar Lena
Snygga former och riktigt härlig komposition med alla sina olika ingredienser. Terrakotta och tegel ger ju dessutom en varm och skön kontrast till snön och den nedersta är ju lite mer mustig. Tycker den mellersta tappar lite, ser lite anemisk ut:)
Får nog hålla med om Guntes åsikt - Hade varit intressant med en mörkerbild som pendang, där en kanske kan se slagskuggor från gatlyktor eller månljus. Kul experiment:)
Allt gott!
//Morgan
Svar från Lena Holm 2021-02-02 19:09
Tack Morgan,
för din utförliga kommentar. Jag kanske måste promenera ner till den här gaveln när det är månljust och ta med stativet misstänker jag.
Hälsningar Lena
Fin husgavel du hittade! 🙂
Av de variationer du visar finns mest djup i färgbilden tycker jag. Dvs den svarta trappan står ut mest från den terrakottafärgade väggen. Den andra svartvita är bäst av de svartvita men jag skulle nog vilja sett ännu mer kontrast...då skulle jag nog fått en svartvit favorit istället.
Svar från Lena Holm 2021-02-02 19:11
Tack Lena,
jag är så ovan att konvertera till svartvitt och tycket att jag svärtat ner den sista bilden väldigt mycket, men den tål tydligen mer. Jag såg den här husgaveln av en händelse, har inte tänkt på den förut.
Hälsningar Lena
Lena Eriksson 2021-02-02 19:38
Jag tycker att du konverterat fint till svartvitt...det där med hur mycket kontrast och vilka färgkanaler man drar i och hur, och t.ex hur mycket svärta man vill ha i bilderna...har med tycke och smak att göra mest, tror jag. (Men genom att dra i färgreglagen och fejka färgfilter etc kan man få fram väldigt många varianter...det är därför jag är förtjust i Silver Efex som ”presenterar” en massa olika val åt en...som man kan ha som bas och utgå ifrån).
Hej Lena H.
Jag har den grundläggande attityden att det är en fråga i vilket sammanhang du vill presentera eller använda det för. Du bestämmer. Jag är för båda färg och för svartvitt, men sällan av samma motiv. Jag kommer därför att nöja mig med att relatera till motivet, med spiraltrappan och skuggorna på väggen - väl sett och fotograferat.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Lena Holm 2021-02-02 19:12
Tack Erik,
för din tankeväckande kommentar. Jag fick syn på den här husgaveln av en slump men gillade vad jag såg när jag tittade på bilderna redan i kameran.
Hälsningar Lena
Ett motiv jag gillar och det är läckert med spiraltrappan och skuggan. Det blir riktigt spännande. För mig är valet av favoritbehandling klart och det är sista bilden med mer kontrast. Motivet passar bra i gråskala.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Lena Holm 2021-02-02 19:14
Tack Bjarne,
jag är så ovan att konvertera till svartvitt att jag nog inte har begrepp om hur mycket svärta en bild tål. jag får väl jobba lite mer på det.
Hälsningar Lena
Jag gillar den sista hårda med sina kontraster
Mvh
Bengt
Svar från Lena Holm 2021-02-02 19:16
Tack Bengt,
några av kommentarerna har nästan gått att förutsäga hur de skulle "välja". Du är en av dessa :-)
Hälsningar Lena
begust 2021-02-02 19:36
🤣🤣🤣🤣🤣
Helt rätt
Visst blev jag överraskad när jag såg det var du
dom övergett dina fåglar
för att ta kreativa husbilder.
Jag gillar dessa trappor på bild men
inte behöva gå i dem.
///Gun-Inger
Svar från Lena Holm 2021-02-02 19:18
Tack Gun-Inger,
ibland blir t o m jag överraskad när jag kommer hem och laddar upp bilderna (men inte så ofta). Jag misstänker att det här är en nödutgång och att man inte behöver använda den så ofta. Den är smal och brant men gör sej bra på bild.
Hälsningar Lena
Väldigt fin bild på trappen med skuggspelet på väggen. Gillar den i färg mest.
Snyggt!

MvH
Johnny
Svar från Lena Holm 2021-02-02 19:19
Tack Johnny,
jag är ju mest van vid färg och den hamnade också först i bloggen.
Hälsningar Lena
Jag gillar den sista bilden bäst för den får fram former och toner på ett sätt som tilltalar mig.

Hälsningar Jörgen
Svar från Lena Holm 2021-02-02 19:20
Tack Jörgen,
det har varit mycket intressant att ta del av hur ni andra här bland bloggarna uppfattar dessa tre bilder. Jag brukar aldrig lägga upp bilder i olika versioner men ibland måsta man ju prova.
Hälsningar Lena