En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

En knippe vårtecken

Jag svarade Ulla i ett blogginlägg att våren nog skulle dröja ett tag till hos oss men den har faktiskt kommit med stormsteg. Under dagens lunchpromenad hittade jag en hel knippe vårtecken.

Årets första fjäril slog sej ner på en vit parkbänk i Kunskapsträdgården. 

Blåsipporna tittar fram lite försynt på ett ställe där de brukar vara tidiga.

Det här är en pytteliten cyklamen som landskapsarkitektstudenterna har sått. Inga gröna blad, bara blommor på en stjälk bland de bruna gamla löven.

Det var full fart på bina och i var och varannan blomma satt det ett bi.

När jag passerade bikuporna var det kö utanför infarten. 

Jag har även sett tussilago men de finns inte runt denna plats och jag hann inte gå längre än en kort sväng i trädgården . 

Hälsningar Lena

Inlagt 2021-03-22 19:48 | Läst 1564 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Nu tror jag allt ni har mer vårtecken än oss här i Skåne, åtminstone på åsen där jag bor! Härligt att se. Jo, jag har sett blåsippa. Första är extra fin med biet och krokusarna.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Lena Holm 2021-03-24 18:44
Tack Bjarne,
jag blev faktiskt väldigt överraskad över vad jag hittade när jag gick ut en sväng på lunchen. Jag var inte ens ute mer än ca 20 minuter. Bina var roligast och det fanns massor.
Hälsningar Lena
Det var ju många fina vårtecken. Någon fjäril har jag inte sett än, där vinner du :). Fina bilder, gillar särskilt bina vid kupan, kul att det gick få några med skärpa, kan ju vara besvärligt med massa bi i en svärm
Svar från Lena Holm 2021-03-24 18:46
Tack Peter,
det blev väldigt många bilder vid bikupan innan jag var någorlunda säker att jag hade en med mer än ett skarpt bi. Jag såg mer fjärilar i går då vi hade 16 grader varmt och sol, men det blev inga bilder på dem.
Hälsningar Lena
Oj, så ljuvligt detta såg ut.
Härliga bilder hela högen.
ing-marie
Svar från Lena Holm 2021-03-24 18:47
Tack Ing-Marie,
jag blev förvånad över vad jag lyckades hitta under en lunchpromenad som inte var längre än 20 minuter. Bina var nog roligast.
Hälsningar Lena
Jag blir så lycklig när jag ser så många bin, de som är så viktiga för naturen!!
Härliga vårtecken, jag har nog tittat genom fel glasögon ett tag och missat alla de små fina spröda knopparna som du hittat!
Svar från Lena Holm 2021-03-24 18:48
Tack Anne-Sophie,
du har ju varit på stadsvandring istället :-) Det var kul med bina och de var verkligen i farten bland krokusarna.
Hälsningar Lena
Fint det där! Snart kommer tiden när man inte längre hänger med i vårens framsteg.. vilket ju är ett 'lyxproblem'.. Extra fint med bina i flock här, och Blåsipporna förstås.. Jag förväntar mig se Blåsippor idag, ska straxt ta mig till Gärdet och sedan promenera bort till Isbladskärret och spana lite på fåglarna där.. det brukar även finnas Blåsippor åt det hållet!
Hälsn!
Svar från Lena Holm 2021-03-24 18:51
Tack Jan,
bina var dagens roligaste fotoutmaning och det var mängder av dem bland krokusarna. Det var dock vid kuporna som jag fick hålla på längst. Förväntar mej att få se bilder från Isbladskärret, det måste ha varit en superfin dag att åka dit om du var där igår. Vi hade 16 grader varmt i Uppsala/Knivsta.
Hälsningar Lena
Visst är det härligt när våren kommer, man blir lika glad varje gång. Här visar du både färgglädje och liv, riktigt fint! Idag är det värmerekord, vi har typ 14 och sitter o fikar på altanen, hälsningar/ Björn
Svar från Lena Holm 2021-03-24 18:53
Tack Björn,
tisdag var toppenfin men jag hann inte ut förrän vid 16-tiden, då var det 16 grader varmt och sol. En riktig vårdag piggar verkligen upp och just bina tyckte jag var extra kul.
Hälsningar Lena
Härligt att se att våren är antågande. Kul med bina.

Hälsningar Jörgen
Svar från Lena Holm 2021-03-24 18:54
Tack Jörgen,
bina var den roligaste fotoutmaningen den här dagen, i synnerhet de vid kupan.
Hälsningar Lena
Bin bin bin, nytto"djur" och bra bilder på dem!
Fint, nu går vi åt rätt håll med stormsteg :)
Svar från Lena Holm 2021-03-24 18:55
Tack Joakim,
bina var den roligaste fotoutmaningen den dagen, i synnerhet de som var vid kupan. Många bilder blev det men få med mer än ett skarpt bi.
Hälsningar Lena
Oj vilka vårtecken! Att bina är i fullgång var kul att se. Har ett gäng bikupor i mina krokar också men häromdagen när jag stannade till där för att fota kärrhöken så var de fortfarande inplastade.
Väldigt fina bilder!

MvH
Johnny
Svar från Lena Holm 2021-03-24 18:56
Tack Johnny,
bina var helt klart kul och den största fotoutmaningen den dagen, i synnerhet de som var vid kupan.
Hälsningar Lena
Åh wow nu har det gått rasande fort. :). Lite långt från mina vårtecken men det händer grejer.
Fint bina jobbar på
Svar från Lena Holm 2021-03-24 18:58
Tack Nini,
det känns som att det gick väldigt fort hos oss men dessa blommor är ju planterade. Det har inte kommit några vilda blåsippor ännu som jag har sett och det ligger fortfarande is här och där.
Hälsningar Lena