En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Exmouth Navy Pier

Om dykare har en "bucket list" så är det mycket troligt att just denna plats finns med. Piren i Exmouth är känd som en av världens häftigaste dykplatser. Den är byggd av Amerikanare på 60-talet och används fortfarande för att ta emot bränsle till en jättelik ubåtskommunikationscentral. Det är alltså en del papper att fylla i, personuppgifter ska redovisas, passet ska vara med (eller australiskt körkort). Dessutom är det fotoförbud (dvs inte ens hålla i telefonen) på väg ut och hem från piren. På själva piren fick man fota men jag hade ju inte någon landkamera med mej. Bara ett dykcenter får köra turer hit och man måste följa deras regler ner till sista detalj (som att bära en snorkel på utrustningen).

När vi kommer ner är det ganska mörkt och sikten är inte den bästa. Ett stim barracudor möte oss i mörkret. Efter lite fixande med kameran simmar vi vidare in under konstruktionen.

Det finns mängder med fisk och de uppvisar finaste stimbeteende. 

Det blev mycket bilder och visar bara ett litet axplock. Vi ska strax gå ombord på en flight till Cairns. Vi lämnar Western Australia och flyger österut, till staden som är porten till Barriärrevet. 

Vi hann bara göra två dyk på denna fantastiska plats men förhoppningsvis väntar mer fina platser dit vi är på väg.

Hälsningar Lena

Inlagt 2020-01-21 04:04 | Läst 1324 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Vackert, ser ut att vara fiskrikt. Fint med barracudorna, de glittrar så fint. Är det en drakfisk i den första bilden ganska långt ner?
Svar från Lena Holm 2020-01-23 00:19
Tack Peter,
Visst är det en drakfisk som sitter upp och ner. Jag såg den inte förrän efter jag tagit bilden. Imponerad att du såg den detaljen.
Hälsningar Lena
Å vilka fina bilder du visar här Lena! Jag gillar speciellt den där fiskarna simmar i cirkel.
Hälsar
Eva
Svar från Lena Holm 2020-01-23 00:22
Tack Eva,
Just den med fiskarna i cirkel har jag en serie på fem bilder av och jag kan nog inte avgöra vilken som är bäst förrän jag har en större skärm att titta på än resedatorn. Det är så coolt när stim gör cirklar och man kan vara under dem.
Hälsningar Lena
Hej,
Tack för att du visar djupets skönhet.
Ha det väl
Bob
Svar från Lena Holm 2020-01-23 00:25
Tack Bob,
Nu har vi sju dagar på en dykbåt på Barriärrevet så det blir nog en och annan bild till från havet.
Hälsningar Lena
Spännande, inte vardagsdykning precis! Och fiskstimmen är både vackra och förundrande, här gäller verkluigen följa John! Många hälsningar/ Björn
Svar från Lena Holm 2020-01-23 00:28
Tack Björn,
Stim är oerhört fascinerande att simma med och ibland kan man också få vara mitt ibland fiskarna. Man blir nästan yr när de byter riktning, alla på en gång. Hoppas på mer sånt de kommande dagarna.
Hälsningar Lena
Härlig bilder, kul att få se ett stim med barracudor :)
Mvh
Fredrik
Svar från Lena Holm 2020-01-23 00:32
Tack Fredrik,
alla stim är coola men visst är de stora rovfiskarna läckra. Det är inte så vanligt att man kommer så nära dem som här. Vi fotade flygande hundar igår kväll. Det var en utmaning som du hade gillat.
Hälsningar Lena
Vilket häftigt ställe att dyka på. Måste ha varit ett äventyr hela grejen förutom själva dyket.
Läckra bilder! Barracuda stimmet med den dunkla bakgrunden var väldigt läckert.

MvH
Johnny
Svar från Lena Holm 2020-01-23 00:16
Tack Johnny,
Det var en jätte häftig upplevelse och egentligen ganska unikt att de ens får dyka på piren. Tur att amerikanarna inte bestämmer längre för då hade det nog inte gått.
Hälsningar Lena