En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Fågelräkning

Hallå alla som matar fåglar. Ni passar väl på att räkna dem också i helgen. Vi har många blåmesar men bilden är inte helt äkta...Blev dock lite inspirerad av räknandet.

Hackspetten som äter ur småfågelautomaten är dock helt äkta. Automaten är inte särskilt väl anpassad för hackspettar men när den väl hittat ett sätt att hålla sej fast brukar den sitta en bra stund. 

Ha en fin lördag,

Lena

Inlagt 2017-01-28 12:13 | Läst 3611 ggr. | Permalink

"Talgoxar o blåmesar står för det störst antalet, Hacke m fru och några nötväckor. Och till min stora glädje var stjärtmesarna hit en sväng i veckan. Men i dag har jag varit i skogen hela dagen så jag har ingenkoll på något antal. Blåmesbilden skulle mycket väl kunna vara äkta, för dom är rätt många stundtals. Ing-Marie"


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Absolut, jag håller koll mellan varven. Brukar vara mer gäster på eftermiddagen.
Hackspetten verkar inte bli räknad här denna helgen, är endast sporadisk besökande.
Mv/G
Svar från Lena Holm 2017-01-28 13:35
Hej Gunte,
vi har nog mest gäster under morgonen och sedan när det börjar mörkna. Hackspetten är hos oss flera gånger om dagen och vi har kommit fram till att det är två olika fåglar.
Hälsningar Lena
Var tvungen att kolla in på fåglräkningssidan för jag var lite fundersam på hur räkningen gick till. Fick man räkna samma fågel flera gånger om den kom tillbaka, men såg att det var det antal man såg samtidigt som gällde. Annars kan det bli många av samma art eftersom de återkommer gång på gång. hade kunnat få 100 hackspettar. ;) eftersom han är där ständigt och jämt vid fröautomaten.
Ska väl ta mig samman och titta en lägre stund och se hur många det blir.
Hacke som hos dig, har lärt sig hur man håller sig fast vid automaten, har en i plåt eftersom ekorren gnager sönder de andra och nu har någon av fåglarna lärt mig hur de lyfter på locket och sätter fast det på tvären, har blivit tvungen att låsa locket med en klämma för det vore olyckligt om de små fåglarna fastnar inuti den.
Svar från Lena Holm 2017-01-28 13:37
Hej Margareta,,
jag kanske skulle ha skrivit om hur det går till och att man inte räknar samma fågel två gånger. Vi har två hackspettar som kommer flera gånger om dagen. Djuren är finurliga hos er som lär sej lyfta lock och gnager sej fram till maten. Men jag inser att det ställer till problem.
Hälsningar Lena
Har aldrig sett 5 blåmesar så tätt förut. Fågelräkning vore inte lätt hemma; de flyger hit och dit, helt omöjligt att säga vem som är vem.
Svar från Lena Holm 2017-01-28 13:34
På ditt första påstående säger jag bara "Photoshop". Men vi har ofta fem blåmesar i trädgården samtidigt så ur fågelräkningssyfte är det inte lögn. Man räknar det antal man ser samtidigt och det går hyfsat bra om man koncentrerar sej på en art i taget.
HÄlsningar Lena
Talgoxar o blåmesar står för det störst antalet, Hacke m fru och några nötväckor. Och till min stora glädje var stjärtmesarna hit en sväng i veckan.
Men i dag har jag varit i skogen hela dagen så jag har ingenkoll på något antal.
Blåmesbilden skulle mycket väl kunna vara äkta, för dom är rätt många stundtals.
Ing-Marie
Svar från Lena Holm 2017-01-31 07:41
Tack Ing-Marie,
vi har inte sett till stjärtmesarna hemma ännu men det betyder ju inte att de inte har varit där. Vi brukar se dem några gånger under vintern. Det finns nog rätt många blåmesar hos oss men det skulle aldrig hålla sams tillräckligt länge för att sitta på samma pinne.
Hälsningar Lena
Inte så omfattande räkna här vi har enbart Sotis samt några
skator om vi kastar ut potatis.
Fina fåglar du har alltid hos er.
Gun-Inger
Svar från Lena Holm 2017-01-31 07:39
Tack Gun-Inger,
vi har lite blandade arter och förvånansvärt få skator, men de kommer ibland.
Hälsningar Lena
Blåmesar har jag för mig håller på att segla upp (!) som en av de vanligaste fåglarna i Sverige eller? Men än håller nog talgoxen dom stången. Kul förstabild och bra hakspettsbild!/ Björn T
Svar från Lena Holm 2017-01-31 07:38
Tack Bjorn,
ja blåmesarna finns det gott om och vi får väl se vad fågelräkningen visar. VI har nog mer blåmesar är talgoxar just nu.
Hälsningar Lena
Fågelräknandet lyckas alltid krocka med att jag jobbar helg så jag inte hinner ;-( Fin bild med blåmesarna på rad fast den inte är äkta!
Svar från Lena Holm 2017-01-31 07:37
Tack Sirpa,
på helgerna är enda dagarna då vi kan se "våra" fåglar så här års. Annars är det mörkt när vi är hemma.
Hälsningar Lena