En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Fåglar i Köpenhamn

 

Dagens resa började med den här bekanta vyn. Kunde inte motstå den när morgonljuset gav så fina färger. Vi hade ett späckat schema och bara själva resandet tog ganska lång tid. Vi skulle till en del av Århus universitet som ligger utanför Roskilde för att träffa en forskare som jobbat med miljögifter på Grönland i många år.

 

Från det mötet tar jag med mej denna bild som visar skallar från isbjörn. Det är en hona och en hanne och här kan man tydligt se att hannen är betydligt större som honan. Ofta dubbelt så tung. Det lilla smala benet till höger i bild är ett penisben, också från en isbjörn.

 

På väg tillbaka till flygplatsen hann jag med en kort promenad till Rådhustorget i Köpenhamn. Enligt doktoranden som var med skulle det finnas duvor där och det hade jag tänkt skulle bli dagens fågel. Väl framme på torget och lagom stressad såg jag bara en enda duva som gick och åt smulor, och en ballong...

 

Men efter en sväng runt torget hittade jag dem. De satt ett helt gäng på en staty som några av er nog känner igen.  

Här fanns det väldigt många bra ställen att sitta på om man är duva.

Eftersom det också är en fontän går det ju bra att ta en dusch. Visserligen är det lite jobbig lutning, men det fixar väl en duva.

Den duschande duvan får bli dagens bild 275.

Imorgon är det fredag....å sedan är det Dagnys :-)

Hälsningar Lena

 

Inlagt 2014-10-02 22:54 | Läst 2727 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fina fågelbilder...som vanligt. Och ballongbilden gillar jag verkligen!!!
Må så gott!
Svar från Lena Holm 2014-10-03 21:06
Tack Lena,
ballongen fick jag med bara för att kameran var riggad ock inställd för flygande fåglar.
Hälsningar Lena
Lena Eriksson 2014-10-04 10:54
Ibland har man tur... :)
Kul med duvbilderna! Men ballongen var nog läckrast ändå!
/Niklas
Svar från Lena Holm 2014-10-03 21:05
Tack Niklas,
jag fick till bilden med ballongen bara för att jag var inställd på flygande fåglar :-)
Hälsningar Lena
Åh vad härligt med Köpenhamn!! Och duvorna på Rådhusplatsen har man ju upplevt...
Lustigt med kraniet i mitten, det ser precis ut som en mobiltelefon.... en icePhone... ;)
Fint uppfattat och fångat med ballongen... Ha en god natt!! //Peter
Svar från Lena Holm 2014-10-03 21:04
Tack Peter,
jag fick med ballongen för jag var inställd på flygande fåglar. Tiden i Köpenhamn var på tok för kort men det var en tjänsteresa och jag måste åka hem samma kväll, tyvärr. Jag hade bråttom även med skallarna men något enkelt att jämföra med kanske kunde vara bra så jag la dit min HTC.
Hälsningar Lena
Trevlig läsning, Lena! Jag gillar fotot med ballongen även bild nr 275. Intressant med isbjörnsskallarna och tänderna dominerar verkligen!
Svar från Lena Holm 2014-10-03 21:00
Tack Wolfgang,
jag tycker förstås att isbjörnskranierna är mycket intressanta och det är väl största anledningen till att jag hade bilder med mej hem på dem. Det fanns egentligen inte någon tid för foto under den här resan utan jag klämde in några snabba bilder vid ett par tillfällen. Ballongen var en kul detalj som jag lyckades få med för jag var inställd på att fotografera flygande fåglar runt rådhusplatsen.
Hälsningar Lena
Vilken enorm skillnad på storlekarna på isbjörnarna, där lärde jag mig något nytt, igen:) Bilden med den häftiga tegelväggen och ballongen går inte av för hackor, helt i min smak. Och märkligt nog så är det en enkel ballong som gör det där lilla extra, vaket av dig Lena.
Svar från Lena Holm 2014-10-03 20:57
Tack Ingemar,
jag spanade efter fåglar när jag fick syn på ballongen så jag var ju helt inställd på den typen av små motiv. Bilden är dock beskuren för att bli som den version jag visar.
Hälsningar Lena
Fåglar blir bra på bilder duvor är fina Ballongen är häftig Jag gillar den första bilden för det är så behaglig färg Ha en skön helg : ) // Gert
Svar från Lena Holm 2014-10-03 20:55
Tack Gert,
när jag klev ur bilen och såg flygledartornet bara måste jag ta en bild. Det är ju också Ottens arbetsplats och han brukar jag träffa på fotofikat ibland.
Hälsningar Lena
Ballongbilden är toppenfin
Marianne
Svar från Lena Holm 2014-10-03 20:49
Tack Marianne,
jag stod där och spanande efter fåglar men det enda jag fick syn på var en ballong. Jag hittade ju dock fåglarna lite senare men ballongen blev ju lite cool.
Hälsningar Lena
Det var bara bra konstigt - att en svensk ska tala om för mig att det finns en avdelning av Århus Universitet i min stad ! Först trodde jag att du gjort ett misstag, eftersom vi redan har ett eget Roskilde Universitet Center (RUC). Men tack för info :-) Har Googlat.
Den duchande Duvan är min favorit, men det borde ha varit en bild från Roskilde också :-) Du förmodligen haft utsikt över fjorden?
Hälsningar från en nyoplyst dansk.
Svar från Lena Holm 2014-10-03 20:48
Vi besökte Professor Christian Sonne vid Institutet för Miljövetenskap, men jag tyckte det var onödigt mycket detaljer att skriva om i bloggen. Det var på tok för stressigt att bara resa över dagen och jag såg mycket som jag ville fotografera eller bara stanna upp och titta på, men jag måste vara hemma igen på fredag så det kunde bara bli en dag för att hämta material och sedan hem. Jag får återkomma någon gång med lite mer tid.
Hälsningar Lena
Fin och varierad bildserie! För mig sticker tredje bilden med ballongen ut extra. Där var du verkligen med på noterna!
Ha en bra helg!
Bjarne