En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Första sommarkonventet

" - Hmmm, vad är det som händer där borta?...."

" - Det är ju sommarkonvent din dummer !"

" - Det är ju det första sommarkonventet för kråkfåglar i Uppsala. Temat är "fixa den godaste maten i rötmånaden"  eller hur man gör det bästa av en grillmiddag som spårat ur. Alla får vara med.

"- OK, dags för stormöte, eller konvent....något modernt ord som väl betyder ungefär samma sak..."

" - Yes! Dags att dra!"

" - Oj vilken uppslutning! Kajorna är på plats och kråkorna är med..."

" - även Uppsalas råkor har bestämt sej för att delta. "

" - Vaddå konvent?... ska jag vara utklädd till domedagskråka (uuuuääärk) eller någon slags upphåsad mytologisk korp??? " 

På "balkongplats" sitter gräddan av Uppsalas kajor och väntar på att konventet ska ta sin början. Nej, man behöver inte komma i lånta fjädrar trots att många konvent inbjuder till det.

" - Det ser lovande ut så här långt... de svartvita skojarna är förstås inte på plats, men vi klarar oss nog ändå. "

"Over and out" från kråkfåglarnas första sommarkonvent,

Lena

Inlagt 2019-07-26 20:53 | Läst 2215 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
:), jag har massor av kajor och andra gråfåglar utanför fönstret men de verkar vara tråkigare än de från Uppsala, kul att de flesta fått en sittplats
Svar från Lena Holm 2019-07-27 20:10
Tack Peter,
Uppsalas kråkfåglar kanske tar åt sej lite av den allmänna studentikosa stämningen, dvs att de håller konvent istället för att bara träffas och käka spannmål tillsammans :-) Vad vet jag ?
Hälsningar Lena
Oj, här råka du se kråka... fina och skarpa porträttbilder!
Svar från Lena Holm 2019-07-27 20:11
Tack Ragnar,
just råkorna är ju lite unika för det finns en population i Uppsala och sedan måste man åka långt söderut för att se dem igen (Skåne eller kanske Blekingen så vitt jag vet).
Hälsningar Lena
Fina och roliga bilder! Ser verkligen komiskt ut när dom sitter på varsin pinne så här.. Fint med Råkor också, dom ser jag sällan!
Hälsn!
Svar från Lena Holm 2019-07-27 20:15
Tack Jan,
det finns en population med råkor i Uppsala men den är inte stor. Annars är det södra Sverige som gäller om man vill se dessa kråkfåglar. Jag tyckte det var läckert när de alla samlades runt ladan när tornfalkens ungar fortfarande hängde en del. Just denna stund var den dock fullbokad av kråkfåglar.
Hälsningar Lena
Härliga bilder! Rolig och underhållande text!

MvH
Johnny
Svar från Lena Holm 2019-07-27 20:16
Tack Johnny,
de här finns runt ladan där även tornfalkens ungar fortfarande hänger kvar. Spannmålen hägrar för alla kråkfåglar.
Hälsningar Lena
Väldigt vackra bilder här,och vad många fåglar, snyggt :)
Svar från Lena Holm 2019-07-27 20:17
Tack Joakim,
de hänger här för att det finns mycket mat i området som håller på att mogna.
Hälsningar Lena
Snyggt! Ett utmärkt och kul motiv. De har ju börjat samlas nu.Svarta gänget kallar jag dem, men här är sällan den grå kråkan närvarande, tror den är lite förnämare. Och korpen står ju över allesammans, den umgås inte alls med fotfolket. Råkan är den skånska fågeln och kan i skogsdungar vid gårdar bilda betydande bestånd, och diskreta är de inte. Förr om våren kunde unga män klättra upp i trädtopparna i råkkolonin, ta ungråkorna just innan de blev flygfärdiga, enligt sägen smakar de bäst tillagade i mjölk.
Svar från Lena Holm 2019-07-27 21:59
Tack Stefan,
råkorna är mer unika här för det finns bara ett gäng runt Uppsala. Gråkråkorna var med vid detta konvent men jag var inte tillräckligt uppmärksam att få dem på bild bland de stora massorna. Korparna håller sej för sej själva, kungar på något sätt. Skatorna är inte heller med och det vore kul att förstå varför?
Hälsningar Lena
Vi ser några skator och kråkor här, men inte i sådana här mängder.
Fin serie och din text är som vanligt bra och humoristisk
Svar från Lena Holm 2019-07-27 22:01
Tack Bengt,
ibland lönar det sej att stanna upp och se vad stora ansamlingar av fåglar kan betyda. Just i detta fall tror jag det är mat, dvs spannmål som börjar mogna.
Hälsningar Lena
Här kryllar det av Råkor och Kajor överallt.. Kajan är lite av en favorit, verkar rätt smart och ser kul ut. Dessutom väldigt underhållande att ha inpå .Finfina bilder och väldigt bra sittplatser har dom hittat.
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från Lena Holm 2019-07-29 19:25
Tack Gunte,
jag är väldigt svag för kajor och vi har mängder i Uppsala med omnejd.
Hälsningar Lena
Även Lindesberg har Kajor och de besöker mig också men inte håller de något konvent här inte men de har orsakat en del bekymmer för en del husägare genom att de smutsar ned ganska ordentligt. Men roliga bilder får vi se och det är kul att de radar upp sig på alla möjliga ställen. Annars så är dina porträttbilder mycket fina. Kråkan på första bilden t.ex. gillar jag.
Ha det gott/Stig
Svar från Lena Holm 2019-07-29 19:28
Tack Stig,
de har nog sina sociala samlingar på kvällarna även i Lindesberg, då de flyger tillsammans i stora grupper för att sedan slå sej ner på bästa övernattningsplatsen. Där brukar det kunna bli lite skit, så även hos oss förstås. De här stora samlingarna på dagtid vet jag mindre om men jag tror att det handlar om mat för det finns mycket spannmål som mognar i området.
Hälsningar Lena