B. LOGGBOKEN

En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

DB 5 - Båtstjärt...

...eller Great-tailed Garble. Dagens bild visar honor av denna art som på kort tid ökat ofantligt i Texas och nu betraktas ungefär som kajorna i Uppsala.

Hannarna är vacker skimrande svarta, med ännu längre stjärt än honorna. Alla bilder i detta inlägg är tagna på parkeringen vid en stor shoppingmall. Små ekar pryder gatan och båtstjärten äter gärna ekollon.

Om det inte finns något annat gott som t ex smörgåsrester eller strips.

Precis som kajorna är de kaxiga, smarta och roliga att titta på. Men de fanns nog de som funderade vad jag höll på med när jag gick runt på parkeringen med min stora kamera.

Hannarna är ståtliga och i solskenet skimrara de i flera nyanser av blått och lila.

En hona letar efter ekollon vid en häck på parkeringen. Även den bruna fjäderdräkten har inslag av de skimrande vackra färgerna.

I morgon blir det en lång flygresa...

Hej så länge

Lena 

Postat 2014-01-06 02:03 | Läst 3886 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

DB 4 - High five

Känd "korsning" i Dallas vägnät som tog flera år att färdigställa. Här ges man riktigt många möjligheter att köra fel...

Det får bli dagens.

Hälsningar Lena

Postat 2014-01-04 23:27 | Läst 2776 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

DB 3 - Animal Inside Out

Idag var det svårt att välja, men dagens bild får bli denna tjur från utställningen Aniamal Inside Out på Perot Museum of Nature and Science.

Ross Perot (83) från Texarkana är en av USAs rikaste affärsmän och försökte bli president 1992 och igen 1996. Han är huvudpersonen bakom detta museum som öppnade i Dallas för ett par år sedan.

Förutom ordinare utställningar visar man just nu Animal Inside Out av Gunter van Hagen, som ligger bakom Body Worlds utställningarna (som visar människor).

Djuren är bevarade med olika plastineringsmetoder. I entren står denna giraff i skivor.

Inne på utställningen är det tillåtet att fotografera men inte för professionellt bruk (professionellt var ungefär det samma som med stativ). Galopperande renar med muskulaturen frilagd.

Detaljerna i ett hästhuvud.

Kanske några tycker att det ser brutalt ut men om man undervisar i anatomi och fysiologi på djur, även husdjur, så är det här mycket intressant.

På denna struts har man fyllt alla blodkärl med en röd plast.

Jag är extra intresserad av hur fåglar fungerar och det fanns flera fina strutsar att titta på, inklusive ett skelett (som vi har på mitt jobb också så det visar jag inte).

Utställningen avslutas med en man (alla människor i Body Worlds har donerat sej själva). Syster och systerdotter begrundar likheter och olikheter med de djur vi sett.

Museet innehöll en massa annat kul men det får bli ett annat inlägg.

Hälsningar Lena

 

Postat 2014-01-04 00:43 | Läst 3662 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

DB 2- Inget poolväder direkt

När jag kom upp i morse vid halv niotiden strålade solen från en klarblå himmel, men termometern visade på minus 5 grader...Det är dock så torrt att de blir ingen fin frost på växterna. När jag släppte ut valpen i trädgården hittade jag detta motiv. Löv i poolen. Pumpen går för fullt för att vattnet inte ska frysa och i solljuset blir det fina effekter.

Vattentemperaturen är 6 grader och det inbjuder minsann inte till ett dopp.

Hälsningar Lena

Postat 2014-01-02 20:27 | Läst 2555 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

DB 1 - Hummerbrunch, ett förträffligt sätt att börja det nya året

Startar dagens bild projektet med den nyårsdagstradition vi haft sedan millenieskiftet. Då hade vi förberett för mycket god mat och bubbel som vi inte orkade med på nyårsnatten. På nyårsdagen, när alla sovit länge, ordnades därför en brunch med hummer och god champagne.

Det var ett så perfekt sätt att starta det nya året att vi har fortsatt med det sedan dess. Den godaste bubblet sparar vi sålunda till "dagen efter" och humrarna kokas enligt hemligt recept på nyårsafton.

Min systerdotter räddar champagnen som nästan var på väg över kanten.

Vi använder samma teknik som när man äter en kräfta. Nybakat vitt bröd och smält smör med vitlök är enda tillbehören. Så ska en hummer avnjutas.

Det tar minst ett par timmar att plocka i sej en hummer då varje litet ben ska tömmas på sitt innehåll. Hushållspapper är den enda typ av "servett" som duger. Min syster hugger in på en klo.

Efter brunchen är det fri aktivitet, vilket brukar innebära att alla husets julsaker ska plockas bort och packas undan. Solen skiner ute och termometern visar 18 grader. Det blir sålunda en behaglig hundpromenad senare idag.

Jag vill också passa på och rapportera att Anolisen, som höll sej undan hela nyårsafton, kom fram vid tolvslaget. Den var då lite förvirrad huruvida den skulle vara grön eller brun. Vi skålade in det nya året till Grevinnan och betjänten i denna fyrverkeribefriade del av Texas.

Valpen Olive gav upp strax efter tolv, vilket vi andra också gjorde kort därefter.

God Fortsättning på det nya året.

Lena

 

Postat 2014-01-01 21:32 | Läst 1695 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
Föregående 1 ... 5 6