B. LOGGBOKEN

En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Pungmesutmaningen

Två mornar i rad har jag stigit upp extra tidigt för att försöka få syn på en lurig liten pungmes. Det är en bobyggande hanne som rapporterats vid Hjälstaviken under flera dagar. Undrar om jag kan hitta den tänkte jag ? Men när jag kom fram till Hjälstaviken på torsdagmorgon var det bara att vandra på spången tills jag stötte på skådare och fotografer som stod och stirrade mot ett videbuskage. Dessa personer hade full koll på var den hade sitt bo. Det här kanske inte skulle bli så svårt...

" - Där är det ! " Sa en hjälpsam skådare och pekade mot videbuskarna. " - Boet ser ut som en liten vassfäragad pung och hänger på en gren mitt i den där busken till höger....Jaha, tack...men var...?

Det var inte förrän jag fick titta i en annan hjälpsam skådares tubkikare som jag fick syn på det. Sedan tog det ca 10 minuter att hitta boet i sökaren och det var nog mest för att pungmesen kom hem på en kort visit som jag upptäckte det. Mitt i bilden, går inte att missa, eller....? För att förvilla ytterligare blåste det så allting svajade, inklusive boet. Om ni som tittar förstorar bilden och sedan gungar fram och tillbaka på stolen lite så får ni precis rätt känsla.

Skam den som ger sej. I morse var det vindstilla och jag åkte dit igen. Här är den! Med 600 mm och kraftig efterförstoring kan jag presentera en stolt liten pungmes vid sin aningen spretiga enrummare med sjöutsikt. Nu är det bara honan som fattas.

Jag visar mest detta för situationen var ganska dråplig och alla som kom dit fick uppleva samma sak. Dvs hur lätt det var att hitta rätt plats och hur förvillande svårt det var att få syn på boet.

Ha en fin fredagkväll allihopa,
hälsningar Lena

Postat 2017-05-05 16:32 | Läst 1523 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera