En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Passerade över vår trädgård...

Jag satt ute i trädgården och plockade röda vinbär när jag hörde ljudet från dessa två. En kamera med 100-400 mm låg inom rimligt avstånd och jag fick några bilder innan de steg alltför högt. Jag gissar ormvråk, vad tror ni? Vi bor i ett villaområde men har lite skog och åker i närheten. Ibland blir man överraskad.

Hälsningar Lena

Inlagt 2017-07-25 20:09 | Läst 3148 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Lyckat! Vad trevligt. Ja visst är det ormvråk.
Lite avis dock att vissa kan sitta i trädgården och fota fina rovfåglar... ;-)
Svar från Lena Holm 2017-07-25 21:03
Tack Johnny,
jag tror att det handlar väldigt mycket om att vara ute och då får man uppleva mer än man tror. När bären ska plockas av sitter man ute långa stunder och även om vi hört dessa fåglar vid flera tillfällen tidigare har vi inte sett dem.
Hälsningar Lena
Gillar bilden. Man får känslan av att dom finns " där uppe ". Så där som man oftast upplever fåglarna. Jag kan inte förstora men det ser fint ut. Gissar på ormvråkar även jag.
Sten
Svar från Lena Holm 2017-07-25 21:06
Tack Sten,
vi har vi flera tillfällen sett rovfåglar som cirklar ovanför husen men det har inte varit lönt att hämta en kamera. Det känns fint att de är där och jag förstår känslan som du beskriver. Vi njuter av att de är där men just denna gång var det kul att få en bild för att kanske bringa lite klarhet i vad det är för art.
Hälsningar Lena
Imponerende og det var godt, at du havde kameraet klar (det skal man altid have).
Jeg kan godt forstørre og det skal man i hvertfald.
Mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Lena Holm 2017-07-25 21:09
Tack Erik,
kameran låg inne i huset men det hade rätt objektiv och gick fort att hämta. Jag ville mest ha bilder för att kunna artbestämma. Annars när vi ser rovfåglar ovanför huset blir det mest att vi njuter av att se dem.
Hälsningar Lena
Mäktigt.
Vi var i Fulufjällets nationalpark idag.
Hittade några småfåglar bara...
Svar från Lena Holm 2017-07-25 21:10
Tack Bengt,
ja ibland passerar de mäktiga fåglarna väldigt nära. Det gäller bara att vara ute.....och ska bären bli avplockade måste man vara ute..:-)
Hälsningar Lena
En frihetsbild medan du satt fast i busken...
Livets lotter är olika...snabb du var...bra det...
Härligt se..
Gun-Inger
Svar från Lena Holm 2017-07-26 12:11
Tack Gun-Inger,
jag kastade mej ur busken och rusade in för att få ta i kameran. Jag var inte så sugen på att gå tillbaka till bären men jag brukar inte ge mej förrän jag fyllt bunken jag plockar i.
Hälsningar Lena
Två stycken fångade på bild, snyggt fotat och med stor frihetskänsla!
Svar från Lena Holm 2017-07-26 12:12
Tack Anne-Sophie,
som rovfågelbild är det här inte så mycket att ha men jag tyckte det var så härligt att de passerade ovanför vårt hus, vi bor ju i ett vanligt villaområde.
Hälsningar Lena
Vilken tur att du hade kameran till hands och hann få en bild! Jag ser ganska ofta ormvråk här men sällan man hinner med att få några bilder.... kul att dom är ett par ;-)
Svar från Lena Holm 2017-07-26 12:14
Tack Sirpa,
vi har hört dessa fåglar flera dagar men inte fått syn på dem. Nu visste jag att kameran låg på köksbordet med telet monterat så jag rusade in. De var betydligt lägre när jag först fick syn på dem men det blev i alla fall några bilder.
Hälsningar Lena
Vad trevligt! Det är sällan jag ser Ormvråkar flygande över stan här, men det kan hända i flyttider! Jag har alltid en kamera med tele hängande innanför balkongdörren, den har jag lyckats använda några gånger när det är bråttom.. T.o.m. Havsörnar har jag fotat här från balkongen, det känns bra.. senast var det en Steglits i poppeln straxt utanför här, kommer nog med i en blogg framöver.. Ormvråkar brukar ha rätt så mycket läten, jag har hört såna läten väldigt många gånger, oftast i skogslandskap!
Hälsn!
Svar från Lena Holm 2017-07-26 12:18
Tack Jan,
jag minns att du berättat om att du har en kamera redo vid balkongen. Helt rätt. Ofta när vi har småfåglar på vintern ligger det en kamera i köket hos oss med ett tele på. Nu visste jag var den fanns och kunde hämta den snabbt. Det blev i alla fall några bilder och jag behövde dem också för att känna mej säker på arten. Det är för övrigt den 33:e arten jag fotograferat i eller runt vår trädgård.
Hälsningar Lena
Man skall som du ha en kamera till hands när man får oväntat besök. Det hände mig en gång i Täby att jag fick påhälsning av en Havsörn och jag hade en kamera med ett 70/200 mm. på. Men så är det ju inte alltid tyvärr. Du fick en fin bild tycker jag.
Ha det gott/Stig
Svar från Lena Holm 2017-07-26 12:20
Tack Stig,
hade kameran legat där den borde dvs ännu närmare hade det blivit bilder då de passerade trädtopparna vid vårt hus. Nu hade jag tur som fick några skott där jag kan se vad det är för art. Kul med havsörnen, man vet aldrig var de kan dyka upp numera.
Hälsningar Lena
Verkar som du har lite scout-ambitioner - alltid redo! Perfekt att fånga ett par på det sättet., nästan touchande varandra. Snyggt när det lyser genom vingarna.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Lena Holm 2017-07-27 15:03
Tack Bjarne,
nja, scout har jag aldrig varit men det är inte fel att ha en kamera riggad och redo i huset när man är intresserad av djur och natur. Mer än man kanske kan tro utspelar sej i trädgården runt en villa i Sverige. Jag har blivit glatt överraskad många gånger.
Hälsningar Lena